Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

UNFOLLOW: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Όπως πάντα, το "antigold" περιοδικό UNFOLLOW παρουσιάζει τη δικιά του, εικονική πραγματικότητα μέσα από ένα εκτενές άρθρο για τις Σκουριές. 

Σε αυτό αποκαλύπτεται χωρίς υπεκφυγές ο στυγνός εκβιασμός της Ιγγλέζη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μέσω της απειλής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει! Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«[…] Το κόμμα που έχει βαλθεί να μας μπερδέψει δεν είναι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέμε αυτό καθώς, παρότι μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές, η θέση του ήταν αναφανδόν υπέρ του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία, η δήλωση, ωστόσο, του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ρ/σ Στο Κόκκινο άλλαξε κάπως τα έως πρότινος δεδομένα. Εμείς ήμασταν με τη μια πλευρά. Δεν ήμασταν με την άλλη τοποθετήθηκε ο διευθυντής του σταθμού Κώστας Αρβανίτης, που του έπαιρνε τη συνέντευξη, για να λάβει την απάντηση: «Ε, αφήστε, ήμασταν με τη μία. Ως κυβέρνηση όμως έχεις ευθύνη να μην οδηγήσεις 5.000 εργαζομένους στην ανεργία, αλλά να βρεις μια λύση»


 Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, που εκλέγεται στην περιοχή, ανέλαβε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής να αναγνώσει ψήφισμα της τοπικής οργάνωσης μελών, το οποίο κατέληγε: «Ανακοινώνουμε ότι κανείς δεν θα πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους, και να γίνει αντιληπτό ότι η συνάντησή μας με την Αριστερά έγινε μέσα από αγώνες και όχι κωλοτούμπες και ξεπουλήματα». Και μετά ήρθε η απόφαση Σκουρλέτη…»

Στη συνέχεια του άρθρου επιστημονικής φαντασίας, που το υπογράφει η γνωστή για τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ αισθήματά της Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, το UNFOLLOW επιχειρεί –ούτε λίγο ούτε πολύ–, να παρουσιάσει τον Σκουρλέτη ως καλό Σαμαρείτη που λυπήθηκε τους καημένους τους μεταλλωρύχους μη χάσουν τη δουλειά τους όλοι και έκλεισε «μόνο σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, και όχι όλη την επένδυση»!!! ΜΑ τι καλός άνθρωπος!!! ΝΑ τον ξαναβάλουμε Υπουργό ΠΑΠΕΝ, αμέσως… Αλλά αυτά ξέρουν, αυτά γράφουν… Και πάντα ότι υπαγορεύει η κομματική γραμμή… Διαβάστε την απόλυτη κατάντια της «δημοσιογραφίας»…

«[τα συμπυκνώματα από τα τέλματα] φτάνουν στην Κίνα, όπου και γίνεται η μεταλλουργική τους επεξεργασία. Πράγμα που σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο ήδη χάνει χρήματα καθώς η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος σχετίζεται αποκλειστικά με την μεταλλουργική επεξεργασία των συμπυκνωμάτων στην Ελλάδα. [σ.σ. Πως βρε ανεγκέφαλοι θα γίνεται η επεξεργασία στην Ελλάδα χωρίς εργοστάσιο;;;] 

Η απόφαση λοιπόν του Π. Σκουρλέτη όχι μόνο δεν θίγει την ουσία της υπόθεσης, απεναντίας δίνει και διορία ενός χρόνου για να υποβάλει η εταιρεία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση κάθε αναγκαίας άδειας για την εγκατάσταση και λειτουργία της προβλεπόμενης ως άνω κατάλληλης ημιβιομηχανικής μονάδας επί τόπου του έργου. 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έγινε εισήγηση στον υπουργό να κάνει ανάκληση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δραστηριότητα των μεταλλείων Χαλκιδικής με προοπτική αμέσως μετά να γίνει και καταγγελία της σύμβασης (βάσει του αρ. 4). Εκείνος προέκρινε τη λύση της ανάκλησης των εγκρίσεων μόνο σε Σκουριές και Ολυμπιάδα για να μην απολυθούν οι μεταλλωρύχοι στα παλιά μεταλλεία

Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασής του, αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.»

Χρειάζεται να σχολιάσουμε περαιτέρω;

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το γελοίο όσο και εξαιρετικά επικίνδυνο αυτής της ιστορίας είναι ότι ο Τσίπρας επι 7 μήνες δεν γνώριζε τελικά τόσο καλά την υπόθεση, όπως παραδέχθηκε και επισήμως χθές στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και γι' αυτό παρέδωσε τα ηνία της ευθύνης του λουκέτου στα μεταλλεία στον "ειδήμονα" Σκουρλέτη, που μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στο τιμόνι του ΥΠΑΠΕΝ κατάλαβε όσα δεν κατάλαβε ο προκάτοχος του σ' ενα εξάμηνο για ένα τόσο επιστημονικά όσο και τεχνικά πολυσύνθετο έργο.

Και μέσα σ' όλη αυτή την προκλητική στάση τους παριστάνουν και από πάνω τους ανίδεους σ' ότι αφορά τις 11 αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν απορρίψει κάθε πιθανή και απίθανη "antigold" αιτίαση.

"Πρωθυπουργός" ο ένας και "υπουργός" στο εργασίας και το παραγωγικής ανασυγκτότησης ο άλλος. Να το θυμόμαστε αυτό. Γιατί δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τους πήγαμε μέχρι εκεί. μηδενός εξαιρουμένου και εξαιρουμένης...