Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

#SKOURIES: ΣΑΝ ΤΑ "ANTIGOLD" ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με τη νέα “antigold” καραμέλα που λέγεται «πορίσματα» και θα ακούμε καθημερινά το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει στο ΣτΕ η υπόθεση της αναστολής εργασιών των μεταλλείων.

Εκτός, λοιπόν, από κάτι αστεία θέματα τύπου δεν συσσωρεύονται σωστά οι φιλτρόσακκοι και δεν πλένονταν καλά τα λάστιχα των αυτοκινήτων, θέματα τα οποία απαντήθηκαν και κατερρίφθησαν πλήρως στις απαντητικές επιστολές της εταιρείας, τα πορίσματα ασχολούνται με την ποιότητα νερών και με τις αποθέσεις συμπυκνωμάτων.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως ακόμα και αν ισχύουν οι διαπιστωθείσες παραβάσεις (που δεν ισχύουν), το μόνο που μπορούν να επισύρουν σε πρώτη φάση είναι κάποιο πρόστιμο και σε καμία περίπτωση αναστολή λειτουργιών.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως οι μετρήσεις των επιθεωρητών είναι του 2012 και τα τελευταία τρία χρόνια κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ξανακάνει κάποια μέτρηση.

Αντιπαρέρχομαι και το γεγονός πως οι δειγματοληψίες δεν διενεργήθηκαν βάσει των προτύπων και των ορθών πρωτοκόλλων, όπως μπορεί να καταλάβει και ο κάθε αφελής διαβάζοντας στις απαντήσεις της εταιρείας τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.

Αυτό που δεν μπορώ να αντιπαρέλθω είναι πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ. Αφορούν τις δραστηριότητες σε Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες, δηλαδή για την υπάρχουσα εξορυκτική δραστηριότητα.

Το νερό πάντα έτσι κυλούσε, απλά επί υπουργίας Μπιρμπίλη, άλλαξαν οι νόρμες και τα όρια. Και τα συμπυκνώματα τα ίδια είναι, δεν άλλαξε τίποτα τόσα χρόνια. Οι δε παλιοί χώροι απόθεσης, οι οποίοι προκαλούν τις επιβαρυμένες απορροές, είτε μείνουν είτε φύγουν τα μεταλλεία, δεν έχουν καμία σχέση με την εξορυκτική δραστηριότητα. Ίσα ίσα που η εταιρεία σταδιακά τους καθαρίζει και εξυγιαίνει το τοπίο. 

Όσο για τις λίμνες τελμάτων που λειτουργούσαν τόσες δεκαετίες, τώρα τελευταία άλλαξαν όνομα και ονομάζονται «τοξικές λίμνες»; Αν τα νερά σε Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες είναι όντως επιβαρυμένα, (να τα μετρήσουμε, όμως, σήμερα, όχι πριν από 3 σχεδόν χρόνια…), και πρέπει κάτι να κάνουμε να τα καθαρίσουμε, –αν και η απορροή από τις παλαιές αποθέσεις δεν είναι ευθύνη της εταιρείας–, ευχαρίστως να το συζητήσουμε και να βρούμε λύση. Οι Σκουριές τι σχέση έχουν με αυτό;

Οι επιθεωρητές του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Β. Ελλάδος έστειλαν τα πορίσματα στις 16/1/2015…Για κοίτα μια σύμπτωση… Μετρήσεις από το 2011, το 2012, το 2013 που, επαναλαμβάνω, δεν αφορούσαν καν την επένδυση στις Σκουριές, προβλήθηκαν 10 μέρες πριν αλλάξει η κυβέρνηση!!! (Ω, καινούργια κυβέρνηση. Είμαστε καλή υπηρεσία, καλά παιδιά, μην μας ξηλώσετε) και η εταιρεία απάντησε εντός μηνός ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΣ το έωλο των πορισμάτων, σημείο με σημείο!

Μετά από οχτώ ολόκληρους μήνες, όταν πάλι χρειάστηκε, εμφανίστηκαν τα «πορίσματα» να δώσουν ένα χέρι βοηθείας…


Μάλλον δεν είμαστε καθόλου σοβαροί. Κρίμα όλοι αυτοί οι τόνοι μελάνι που χύθηκαν προσπαθώντας να πείσουμε κάποιους και να πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι πως η ευημερία του τόπου, οι επενδύσεις, οι ζωές των εργαζόμενων, δεν προσφέρονται για πολιτικό παιχνίδι. Στου κουφού την πόρτα. 

Ο καθένας, είτε δημοσιογράφος που φοβάται μην περάσει στο περιθώριο, είτε βουλευτής που φοβάται για τους ψήφους του, είτε δημόσιος υπάλληλος που φοβάται για τη θεσούλα του, είτε «αγωνιστής» που φοβάται μην πάει φυλακή, παίζει το δικό του, ατομικό παιχνίδι αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο γύρω του. Κρίμα.

Αναδημοσίευση από ellinikoschrysos.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το τραγελαφικότερο της όλης υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί οι "antigold" παντογνώστες και... εξερευνητές συνάμα της "μαύρης τρούφας" που επιλέγουν την αυτογελοιοποίηση μέσω αυτών των πορισμάτων ουδόλως συγκινήθηκαν όταν η απόφαση Σκουρλέτη έβαζε φρένο στην εξυγίανση της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας.

Αντιθέτως, η περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία των κυνηγών της "μαύρης τρούφας" εξαντλείται σε υποκρισίες και σπέκουλες του τύπου: "καλά ρε σύ για 867 εργαζόμενους καταστρέφεται ολόκληρο δάσος;", ενώ όλες αυτές τις 43 μέρες με κλειστό το μεταλλείο 133 εργαζόμενοι που δεν είχαν βγει σε διαθεσιμότητα για λόγους περιβαλλοντικής ασφάλειας, έδιναν μέρα νύχτα τη μάχη τους για να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ας είναι. Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής τα γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα αυτά. Οι "τρουφατζήδες" αφού δεν έχουν πρόβλημα με την αυτογελιοιποίηση τους είναι δικό τους πρόβλημα...


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες..
τραγελαφικά είναι όλα αυτά που γράφει η εταιρεία και τα οποία είναι προφάσεις εν αμαρτίες.....
Μέχρι τώρα αμφισβητούσατε ακόμη και το σύμπαν που υπάρχουμε, δεν μπορείτε όμως να αμφισβητήσετε και τους επιθεωρητές που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή ούτε και τον τρόπο λήψης των δειγμάτων.
Εφόσον εσείς νιώθετε πως είστε νόμιμοι στα πάντα, αφήστε το θέμα να το χειριστεί ο εισαγγελέας με το γραμμα του νόμου.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, εσείς όμως τρέμετε στην ιδέα του κλεισίματος που θα είναι γεγονός σε λίγες μέρες.
Σαφώς και δεν έχουν σχέση τα πορίσματα με τις σκουριές, αλλά αυτά τα αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν περίτρανα κάτι άλλο.
ΤΙς ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και η δικαιολογία αυτή δεν σας απαλλάσσει από καμιά ευθύνη σας!!!!!!!!!!
Σημειωτέον ότι αν νιώθετε ότι παρκάρατε παράνομα και θα πάρετε μια απλή κλήση από την τροχαία και θα πληρώσετε ένα προστιματάκι, είστε βαθιά νυχτωμένοι!!!

Ο Τρουφατζής ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

πορίσματα αερίσματα..

Ανώνυμος είπε...

Η antigold συμμορια είναι συνώνυμο της διαπλοκής. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται τους θεσμούς της πολιτείας και της δικαιοσύνης παίζουν στα δάχτυλα τους θεσμούς.Εχουν περάσει 2,5 χρόνια και ακόμη δεν έχουμε μάθει ποιός έκαψε τις Σκουριές και ποιός προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη.Αν γινόταν αυτά τα πράγματα οπουδήποτε άλλου θα είχαν ξεσηκωθεί κόμματα, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι. Εδώ σε εμάς έχουν τπυμπεκιαστεί όλοι και έχουν το θράσος οι αλήτες να καταλογίζουν διαπλοκή στον κόσμο της εργασίας και σε μια εταιρεία που χάρη της δεν γνωρίσαμε οικονομική κρίση χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν πάθει τρικυμία εν κρανίω. Αν τους εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ η φυλακή είναι μονόδρομος.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δώσω μια απάντηση σε σχόλιο του αστεριξ. Παρακαλώ πολίτες να μην το κόψετε. Δεν βρίζω.Κάνω αξιολογική κρίση.
"Αστερίξ το μόρφωμα που εσείς και οι λαθραίοι αριστεροί και οικολόγοι αποκαλείται κίνημα έχει διακινήσει σε χρηματικές συναλλαγές χωρίς κανένα φορολογητέο παραστατικό περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια. Λεφτά που δόθηκαν για μελέτες, πορίσματα, αγωγές, προσφυγές, μπλουζάκια, καπελάκια, μπουφαν, αφίσες, ημερίδες, καμπινέδες, σκηνάκια και ούτε καθ' εξής και μπήκαν στις τσέπες συγκεκριμένων ατόμων γνωστών στο ΙεριSOS VICE, που έπρεπε να κλείσει κάποια στιγμή για να εκλείψει και η όποια ανασφάλεια ένιωθαν οι "νόμιμοι" σας για την ομαλή διακίνηση της παρανομίας στην προ του Άθω περιοχή . Λεφτά που ήρθαν από Τουρκία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και από αγνό κόσμο στην Έλλαδα που τους πήρατε παράδες για τον δήθεν αγώνα σας. Όλα αυτά στον παραβατικό μικρόκοσμο σας τα λέτε "ανάπτυξη" και νιώθετε και πάρα πολύ καλά για όσα κάνετε βάζοντας την ταμπέλα "αλληλεγγύη". Στα 3 εκατομμύρια δεν έχουν υπολογιστεί τα ποσά από τη διακίνηση άλλων λαθραίων και παράνομων "αγαθών" που κυκλοφορούν άνετα ελλείψει ελέγχων στην περιοχή.
Από την άλλη στον αληθινό κόσμο που ζεί όλη η υπόλοιπη κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής και όχι στον εικονικό που έχετε επιλέξει εσείς για να ζείτε με ψέματα και παραισθήσεις υπάρχουν τα μεταλλεία και μια εκμεταλλεύτρια εταιρεία που έχει δώσει μέσα σε μια 7ετία εργασία σε 2.000 οικογένειες άμεσα και άλλες 3.000 έμμεσα. Έχει διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ για περιβαλλοντικά έργα. Έχει δώσει 13 εκατομμύρια ευρώ σε έργα υποδομής και γύρω στα 55 εκατομμύρια ευρώ έχει ρίξει στην τοπική αγορά και το εμπόριο.
Μπορεί ο ιδεολογικός αναβρασμός που σε διακατέχει να μην σου επιτρέπει να καταλάβεις τι πραγματικά γίνεται εκτός Ιερισσού όμως για όλους εμάς αυτό είναι ανάπτυξη στην οποία συμμετέχουμε όλοι έχοντας δίπλα μας μια εταιρεία που έχει δώσει συν τοις άλλοις στο ελληνικό κράτος και 43 εκατομμύρια ευρώ το 2014 σε φόρους και άλλες εισφορές. Αν συνέλθουν στην κυβέρνηση και εγκαταλείψουν τις αναμνήσεις από τα αγωνιστικά τραπεζώματα και πιώματα μαζί σας και απαγκιστρωθούν τις ασυναρτησίες που σκαρφίζεστε θα επωφεληθεί ολόκληρη η Ελλάδα εκτός από εσάς. Εσάς σας περιμένει η τσιμπίδα της δικαιοσύνης που αργά η γρήγορα θα αποδώσει τις ποινές που σας αρμόζουν για όσα έχετε κάνει. Το μόνο στενάχωρο είναι ότι θα είναι πολύ μικρές αυτές μπροστά στο γενικότερο κακό που έχετε κάνει πρώτα στην Ιερισσό και έπειτα σ' ολόκληρη την κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής. Εκεί ίσως να αναλάβει δράση η ανταποδοτική δικαιοσύνη. Μπορεί να σου ακούγονται σκληρά όλα αυτά. Δεν φταίει κανείς Η αλήθεια είναι σκληρή!"

Ανώνυμος είπε...

Δεν ενδιαφερονται για αυτον τον τοπο. Δεν γνωριζουν την ιστορια αυτου του τοπου και τι εχουν προσφαιρει τα μαδεμοχωρια ανα τους αιωνες σε αυτο το κρατος και πριν γινει το κρατος αυτο. Αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να καταστρεψουν τη ζωη στα μαδεμοχωρια με καθε κοστος. Έ όχι δεν θα τους περάσει. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αστερίξ παλιόφιλε (αν είσαι εσύ και όχι κάποιος anti-κλώνος σου), χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω στο φιλόξενο blog των Πολιτών Αριστοτέλη και όχι στα προβοκατόρικα ανύπαρκτου σχολιασμού blog των antigold. Επί της ουσίας το ολιγομελές κίνημα σας προσπαθεί να κάνει την τρίχα τριχιά νομίζοντας ότι θα ξαναανακαλύψουν την Αμερική στην θέση Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες. Η επιστημονική εκτίμηση και ανάλυση αντιστοίχων πορισμάτων από εσένα και τους άριστα καταρτισμένους επιστήμονες σας αφήνει άφωνο το πανελλήνιο. Μήπως επιθυμείτε να ηγηθείτε του επιστημονικού προσωπικού της εταιρείας? Τα πορίσματα έχουν ήδη κοινοποιηθεί και αντιμετωπιστεί από την εταιρεία με την πρέπουσα σοβαρότητα και στα πλαίσια της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν κανένα και διαστρεβλώνονται μονίμως από τους ομοίους σου σαν τροφή (ΣΑΝΟ) προς το πόπολο, ώστε να εξακολουθείτε να έχετε λόγω ύπαρξης γιατί μετά τα τελευταία απανωτά χαστούκια του ΣτΕ ο πόνος είναι αβάσταχτος καλέ μου.
Όσο για την κλίση της τροχαίας δώστην στην βολευτρία σας να μας την σβήσει.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

10 Οκτωβρίου 2015 - 4:44 μ.μ.

λοιπόν φίλε μου.. αν ήταν θέμα εκθέσεως το σχόλιο μου η κόλλα σου θα είχε μηδενιστεί.
Είσαι παντελώς εκτός θέματος για όσα σχολίασα με όσα έγραψες.
Να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Αν έχεις ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ στοιχεία για την διακίνηση όλων αυτών των χρηματικών ποσών που ισχυρίζεσαι, τότε είσαι υποχρεωμένος να τα καταθέσεις στο ΣΔΟΕ.
Εμείς οι αριστεροί είμαστε οι πρώτοι που φωνάζουμε κατά της διαπλοκής, κατά συνέπεια δεν εφαρμόζουμε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των υποτακτικών τους.
Αν λοιπόν αυτά τα στοιχεία τα καταθέσεις στο ΣΔΟΕ και είναι τεκμηριωμένα, θα είμαι Ο ΠΡΩΤΟΣ που θα βγει και θα φωνάξει κατά του κινήματος και της διαπλοκής του.
Αν δεν τα καταθέσεις τότε αποδεικνύεις ότι ρίχνεις λάσπη με τον ανεμιστήρα.
Πάμε παρακάτω τώρα, οι θέσεις εργασίας φίλε μου είναι 867 σύμφωνα με το ΣΤΕ που το ασπάζεστε κατά γραμμα, κάνω λάθος μήπως???
Οι δε 3000 έμμεσες θέσεις εργασίας όπως πάλι ισχυρίζεσαι, εγώ σαν γέννημα θρέμα αυτής της περιοχής, δεν έχω δει μια νέα επιχείρηση να έχει δημιουργηθεί και να έχει πληθώρα εργαζομένων.
Για τα 43 εκατομμύρια που λες ότι έδωσε η εταιρεία σε φόρους και εισφορές θέλεις μήπως να μου τα αναλύσεις περισσότερο??
Διαφορετικά είναι ένα αυθαίρετο νούμερο όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εταιρεία δεν φορολογείται στην Ελλάδα και όλα τα κέρδη της φεύγουν σε διάφορα εξωτικά νησιά μεσώ της Ολλανδίας.
Επειδή αναφέρεσαι σε τραπεζώματα... θα ήθελα να μου πεις αν συμμετείχες κι εσύ στο τραπέζωμα της βουλεύτριας της χρυσής αυγής σε ταβέρνα του Παλαιοχωρίου με άλλα στελέχη της ελληνικός χρυσός την επομένη των εκλογών.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

Κλώνος δικός μου δεν θα υπάρξει ποτέ όσο και αν κάποιοι δικοί σας προσπάθησαν κατά καιρούς να με αντιγράψουν. Είμαι μοναδικός!!!
Τώρα για την φιλοξενία του Blog άσε να έχω κάποιες αντιρρήσεις.
Ίσως τα τελευταία χρόνια να είμαι πολύ καυστικός στα σχόλια μου και το blog θεώρησε καλό ότι πρέπει να δημοσιεύει μόνο τα σχόλια των μεταλλευτικών χωρίς αντίλογο.
Δικαίωμα του βέβαια αλλά την δημοκρατία την κρίνουμε και από την ελευθερία του λόγου...
Έχω μια ερώτηση προσωπική για σένα. Την ύπαρξη σου πότε θα την αμφισβητήσεις???
Αλήθεια από πότε οι επιθεωρητές δεν έχουν επιστημονικές γνώσεις και αυτό το προνόμιο το κατέχουν αποκλειστικά και μόνο οι επιστήμονες της εταιρείας, οι οποίοι δουλεύουν σ αυτήν και έχουν συμφέροντα προσωπικά??
Ρε ΟΒΕΛΙΞ έχεις καταλάβει ότι η εποχή που ο λαός έτρωγε ΣΑΝΟ πέρασε ανεπιστρεπτί και σήμερα τρώει παντεσπάνι, μήπως πρέπει να αλλάξεις όνομα και να σε φωνάζουμε Μαρία Αντουανέτα?? Γιατί νομίζω ότι έτσι νιώθεις...
Όσο για το ΣΤΕ θα σου πω την γνωστή ρήση,μηδένα προ του τέλους μακάριζε....

Ελπίζω να μην κόψει το blog τα σχόλιά μου. Δεν βρίζω πουθενά.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 6:37.
Προσέξτε επίπεδο σοβαρού κατά δήλωση αριστερού ανθρώπου: ΑΣΤΕΡΙΞ (Είμαι μοναδικός!!!- Ρε - Την ύπαρξη σου πότε θα την αμφισβητήσεις???- Μαρία Αντουανέτα). Συμπέρασμα ακατοίκητος εγκέφαλος, ανάξιος περαιτέρω σχολιασμού.


ΟΒΕΛΙΞ (R)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΟΤΩΦ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ BLACK ROCK ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ THS ELDORADO .. ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΣΤΕΡΙΞ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2012?? ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ Κ ΦΩΝΑΖΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ >?>?

οικολογακι

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

χαίρομαι που δεν έχεις επιχειρήματα να με αντικρούσεις....
Ελπίζω να σου είναι γνωστό αυτό που λένε...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια....

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ προσπερνώ τις καλαμωτές χαριτωμενιές σου για τις εκθέσεις ιδεών και περνάω στην ουσία.

Πως να έχω στοιχεία στα χέρια μου για τη διακίνηση μαύρου και αφρολόγητου χρήματος που γίνετε απο του λόγου σας στην προ του Άθω περιοχή; Αφού γιαυτα τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες τσέπες antigold δεν υπάρχουν τιμολόγια και αποδείξεις. Είναι όμως το σχόλιο σου μια πολυ καλή ευκαιρία να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να το ψάξουν σε βάθος. Είναι σκανδαλάρα ολκής και η διακίνηση και η πηγή των χρημάτων. Θέλουν οι υπηρεσίες να το ψάξουν; ΟπΩς και τα λαθραία διακίνηση και άλλων αγαθών; Ιδού το ερώτημα; Θα βοηθήσει ο δήμος στην πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας που βασιλεύει στην Ιερισσό;
Οι θέσεις εργασίας είναι 2000 άμεσα και 3000 έμμεσα. Από την Ιερισσό πως να δεις την ανάπτυξη που έχουν όλα τα Μαντεμοχώρια; Εταιρίες καθαρισμού, εταιρείες με αναλώσιμα, εταιρείες με χωματουργικά υλικά, χρώματα και υλικά οικοδομών, νέοι μικροί χώροι εστίασης, μικρές τουριστικές μονάδες, όλα αυτά είναι πράγματα που τα βλέπουμε όλοι εκτός από εσάς τους φανατικούς antigold με τις παρωπίδες που φοράτε.
Ολοκληρώνοντας δεν έχω γνώση για το τραπέζι αυτής της βουλευτίνας που λές. Ούτε στην όψη την ξέρω. Ξέρω όμως ότι εκεί στην Ιερισσό εσείς οι γιαλαντζί αριστεροί είστε ένα σώμα μια ψυχή με τον Τσούκλη τον αρχηγό τον χρυσαυγίτη. Από αυτόν μαθαίνετε τα προγράμματα άλλων χρυσαυγιτών στη Χαλκιδική; Ρητορικό το ερώτημα. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι είστε.

Ανώνυμος είπε...

13 Οκτωβρίου 2015 - 2:20 π.μ.

Όπως λες και μόνος σου δεν έχεις στοιχεία. Άρα αυτά που πετάς είναι λάσπη και συκοφάντηση.
Μήπως είναι η ώρα να επέμβει ο εισαγγελέας για την συκοφάντηση που κάνετε σ αυτό το κίνημα,και οχι μονο, οι άνθρωποι που είστε κοντά στην εταιρεία???
Όχι μόνο δεν έχεις στοιχεία αλλά προσδιορίζεις και το ποσό στα 3 εκατομμύρια.
Τι να πω γι αυτές τις εκτιμήσεις σου τώρα...???
Τελικά οι θέσεις εργασίας κατάντησαν χρηματηστήριο...τα νούμερα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν όπως σας βολεύει. Η πιο επίσημη εκδοχή αυτού του αριθμού είναι αυτή του ΣΤΕ, έναν θεσμό που τον ασπάζεστε όλοι σας.Δεν νομίζω ότι μπορείς να το αμφισβιτήσεις αυτό.
Λόγω επαγγέλματος τα επάνω χωριά τα γνωρίζω πολύ καλά. Μπορείς να μου πεις έστω και μια νέα επιχείρηση από αυτές που περιγράφεις???
Έστω και γιαλαντζί αριστεροί όπως μας περιγράφεις δεν έχουμε καμία μα καμία επαφή με χρυσαυγίτες γιατί δεν πιστεύουμε στον φασισμό. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι οξύμωρο σχήμα.
όσο για τον τέντζερη πες μου αλήθεια, ποιον ρόλο έχετε εσείς και ποιον ο Αδωνης που του κάνατε χθες τεμενάδες, αυτός είναι το καπάκι ή εσείς???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Αστεριξ 13 Οκτωβριου - 1:10μμ

Αστερίξ ότι δεν σε συμφέρει το κάνεις γαργάρα. Ας μιλήσουμε για νούμερα αφού έτσι τα πας καλύτερα. Μια δικηγορική αμοιβή για προσφυγή στο ΣτΕ σύμφωνα με τα λεφτά που έδωσε ο Δήμος για την εκπροσώπηση της προσφυγής του στο ΣτΕ είναι 20 χιλιάρικα. Έχετε κάνει 12 προσφυγές. Αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες δυο που πλήρωσε ο δήμος με δικά μας λεφτά είναι 200 χιλιάρικα αυτά που έχετε δώσει μόνο για προσφυγές!!!! Στις δυο συναυλίες που κάνατε σε Ιερισσό και Θεσσαλονίκη κόπηκε κάποιο τιμολόγιο ή απόδειξη για τα 300 χιλιάρικα που μόνοι σας κοινολογούσατε ότι βάλατε τσέπη 600 συνολικα και από τις δύο συναυλίες; Η έχετε δώσει αποδείξεις στην εφορία για τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, τα μπουφανάκια ΣΟΣ που πουλάτε? Σε μια συναυλία σας νομίζω στα Νεα Ρόδα δεν ήταν που ένας σοβαρός επιχειρηματίας που στήριζε τις ενέργειες σας και σας ζήτησε απόδειξη για τα λεφτά που του ζητήσατε και του είπατε πως δεν δίνετε αποδείξεις και τελικά σας παράτησε;
Δεν λέω καλή η φανατίλα αλλά καταντάει γραφική στο τελος. Ανοίξτε το τμήμα για να βρείτε την υγειά σας όσοι πιστεύετε στην νομιμότητα.
Οι θέσεις εργασίας δεν είναι χρηματιστήριο. Είναι 1300 σε Χρυσό και Άκτωρα και 700 σε εργολάβους 867 είναι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 130 άτομα παρέμειναν στις θέσεις τους για αντιμετωπίζουν καταστάσεις περιβαλλοντικής ασφάλειας.
Το αν πιστεύετε στο φασισμό ή όχι το αποδεικνύουν οι πράξεις που έχετε κάνει και για τις οποίες θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη.
Δεν είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ για να έχω άποψη στα όσα ισχυρίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

13 Οκτωβρίου 2015 - 4:07 μ.μ.

φίλε μου όταν θα κάνεις τέτοιους λογαριασμούς να ξεκινάς πρώτα από την << καμπούρα σου>>
Μπορείς να μου πεις για τα λεφτά της εταιρείας που πήρε ο Πάχτας που πήγαν??
Μπορείς να μου πεις όταν ο Πάχτας ανέβασε τα δημοτικά τέλη αυτά τα λεφτά που πήγαν??
Μπορείς να μου πεις για τα Αριστοτέλεια πόσα χρήματα φαγώθηκαν???
Είναι δυνατόν να υπάρχει τιμολόγιο για μεταφορά καρεκλών από το Στρατώνι στην Ουρανούπολη και πίσω με αξία 12000???
Εγώ αν θες μπορώ να σου προσκομίσω στοιχεία για τα δρώμενα του Πάχτα, τα δικά σου όμως είναι εικασίες..!!!!
Φίλε μου δεν είναι φανατίλα αυτό που υποστηρίζεις ότι κάνουμε και λέμε, είναι η αλήθεια και είναι η μόνη που υπάρχει.
Δεν μου φαίνεσαι για άνθρωπος που δεν έχεις πάει σχολείο και δεν έμαθες την στοιχειώδη αριθμητική.
867 και 130 μα κάνει 997, μέχρι τους 1300 που λες υπολείπονται άλλοι 303.
Πως τα βγάζετε αυτά τα νούμερα δεν μπορώ να καταλάβω έστω και δεχτώ το δικό σας σκεπτικό....τουλάχιστον για να μην εκτίθεστε κάντε και καμιά πρόσθεση για να μπορεί να είναι αληθοφανές το ψέμα σας.
Βγάλε την στολή της eldorado κάποια στιγμή και λειτούργησε σαν πολίτης αυτού του δήμου αντικειμενικά και όχι αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την θέση εργασίας σου, αλλά με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας....

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι είναι 2.000. 1.000 (867 +133 στην περιβαλλοντική ασφάλεια) στην Ελληνικός Χρυσός 300 στον Άκτορα και 700 απασχολούμενοι σε εργολαβίες.
Όποιοι δεν πιστεύουν μπορούν να πάνε στην επιθεώρηση εργασίας και στα μητρώα του εργατικού κέντρου.

Ανώνυμος είπε...

Aπάντηση στον Αστερίξ 13 Οκτωβρίου 7:17 μμ.

Ας ανακεφαλεώσουμε:
Στην πρό του Άθω περιοχή δηλαδή Ιερισσό Ν. Ρόδα Ουρανούπολη έχουν διακινηθεί παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για τις κινήσεις σας κατά των μεταλλείων χωρίς κανένα φορολογητέο παραστατικό. Πρέπει να ελεγχθεί η διαδρομή του χρήματος (προέλευση και προορισμός) και επίσης να ελεγχθούν και αυτά που λές για τον Πάχτα, τα οποία αν καταλαβαίνω σωστά είναι δηλωμένα αυτά τα ποσά. Εσείς ούτε καν έχετε κάπου δηλωμένη την τεράστια φοροδιαφυγή και παραοικονομία σας.
Η παρανομία έχει γιγαντωθεί στην πρωτεύουσα του δήμου μας την Ιερισσό εξαιτίας της απουσίας θεσμών ελέγχου. Θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατέυθυνση η επαναλειτουργια του αστυνομικού τμήματος που κάψατε, αν συμβάλλει με τις ενέργειες του ο δήμος και όλοι εσείς οι υπέρμαχοι της νομιμότητας που όμως έχετε μια επιλεκτική αντίληψη για την εφαρμογή του νόμου μέχρι ώρας. Μακάρι να αλλάξει και να μπεί το νερό στο αυλάκι.
Οι άμεσα εργαζόμενοι είναι 2 χιλιάδες οι έμμεσα εργαζόμενοι είναι 3 χιλιάδες μπορεί και παραπάνω. Δεν βγήκε άλλωστε τυχαίακαι μαζικά αυτός ο κόσμος στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ούτε υπέγραψαν για ένα καπρίτσιο 39 φορείς και σύλλογοι του δήμου υπέρ των μεταλλείων και είναι και άλλοι τόσοι σε πληροφορώ.
Αν μπορέσετε να απαλλαγείτε από την αρρωστημένη και γραφική φανατίλα σας θα δείτε πόσο θα αλλάξει και η δική σας η ζωή προς το καλύτερο.