Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ... #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» και τους συναγελαζόμενους στο antigoldgr.org ξινίζει τώρα και η ζητούμενη πολιτική λύση για τις Σκουριές… Αλλά ποιοι ήταν αυτοί άραγε που στις αρχές του έτους ζήταγαν πολιτική λύση από τον ΣΥΡΙΖΑ – όταν είχαν καβαλήσει το καλάμι και νόμιζαν πως «έγιναν εξουσία»; 

Ποιοι ήταν αυτοί που η νομικές αποφάσεις του ΣτΕ δεν σήμαιναν τίποτα και περίμεναν την «πολιτική λύση από την κυβέρνηση της Αριστεράς»; Πόσες φορές δεν έχει αναφέρει η κα Ιγγλέζη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε λύση στο θέμα «κλείνοντας τα μεταλλεία», όπως είχε υποσχεθεί; Αυτό τι θα ήταν; Δεν θα ήταν πολιτική λύση;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΆΣΟΣ ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ το «κίνημα» μέσω του επικεφαλής του antigoldgr.org και των αναρτήσεων του να δηλώνει πως «Ξέρει η εταιρεία γιατί ζητάει πολιτική λύση. Η “λύση” πρέπει να είναι πολιτική γιατί δεν μπορεί να είναι νομική.» Να θυμίσουμε πως νομική λύση δόθηκε τουλάχιστον 11 φορές και την αγνόησε επιδεικτικά και η κυβέρνηση και το «κίνημα»…

Και σπεύδει να αιτιολογήσει πως «Η οριστική κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ μπορεί να είναι ακυρωτική για την απόφαση Σκουρλέτη και όλα τα έργα να συνεχιστούν, αλλά ΚΑΜΊΑ απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να κλείσει το θέμα της μεταλλουργίας που, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι ο στόχος της σύμβασης μεταξύ κράτους και εταιρείας. Το ΣτΕ μπορεί να κάνει –και πιθανότατα θα κάνει– απίθανες νομικές ακροβασίες για να αποφανθεί ότι η απόφαση Σκουρλέτη εκδόθηκε παράτυπα και πρέπει να ακυρωθεί. ΔΕΝ μπορεί όμως να πει ότι η μεταλλουργική μέθοδος flash smelting (flash gordon μάλλον, γιατί περί επιστημονικής φαντασίας πρόκειται) μπορεί να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική».

Αφού προδικάζει την θετική για την επένδυση απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται τέλος του μήνα (και την απαξιώνει μαζί με όλο το ΣτΕ), λέει και ένα σωστό… Όντως το ΣτΕ δεν μπορεί να πει ότι η μεταλλουργική μέθοδος flash smelting μπορεί να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική, αυτό το έχουν ήδη αποδείξει άλλοι, και συγκεκριμένα οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχουν την πατέντα της μεθόδου.

Όσο για την φοβερή δήλωση πως «Ούτε μπορεί να κρίνει αν η αρμόδια υπηρεσία ορθώς έθεσε στην εταιρεία τους όρους που έθεσε», αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει… Μάλλον οι νομικές του γνώσεις χωλαίνουν… Το «να αναπέμψει την υπόθεση “μεταλλουργία” πίσω στη Διοίκηση για νέα κρίση με πληρέστερη αιτιολόγηση», όπως αναφέρετε, δεν είναι κρίση ….; Εγώ το βλέπω σαν κρίση για την μη ορθή πρακτική που ακολούθησε η υπηρεσία…. Εσείς το βλέπετε κάπως αλλιώς; Τράβηγμα αυτιού;

Το ότι «όλα αυτά είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΈΣ αρμοδιότητες της Διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΡΕΝ)» που… βροντοφωνάζετε, τι σημαίνει; Το ότι έχετε εναποθέσει τις τελευταίες σας ελπίδες στο σκληροπυρηνικό ΥΠΕΡΕΝ; Για το οποίο, τι υπαινίσσεστε; Πως δεν ελέγχεται από πουθενά; Δεν λογοδοτεί στη δικαιοσύνη;

Το καλοκαίρι πέρασε και τα όνειρα θερινής νυκτός φαίνονται πλέον παρωχημένα αγαπητέ…

Αναδημοσίευση από www.metalleiablog.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Από τα συμφραζόμενα της αναρτήσεως του antigoldgr.org είναι απολύτως εύληπτη η ανησυχία του στο ενδεχόμενο να δοθεί πολιτική λύση στις παραγωγικές Σκουριές σε αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση απ' αυτή που διατυμπανίζει.

Πολιτική λύση σ' άλλη κατεύθυνση σημαίνει αυτομάτως σκληρό περιθώριο για το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων".

Πως να μην τρέμει σ΄αυτή την ιδέα ο ιδρυτής του όταν έχει επί δεκαετίες επενδύσει προσωπικό χρόνο και χρήμα, όπως έχει πει κατ' επανάληψη και ο ίδιος, για να βάλει τέλος στην αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής;

Είναι ένα πολύ πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους ίδιους... Ένα πρόβλημα ίσως πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τη συνέχιση ή μη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ακόμη μεγαλύτερο στην τοπική κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα από όσους ζουν από τον διχασμό που στήθηκε επάνω σε δίκες προθέσεων, εκτιμήσεων και ψευτοφοβίες για τα μεταλλεία, τα οποία δεν ενόχλησαν ΠΟΤΕ καμιά παραγωγική δραστηριότητα.

Εκτός από μια ίσως. Την οικοδομική δραστηριότητα μέσα στα 317.000 στρέμματα που ανήκουν στα μεταλλεία Κασσάνδρας....



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η ανάγνωση του φόβου που υπάρχει στους αντιγκολντ μήπως και η κυβέρνηση κινηθεί σοβαρά και δώσει πολιτική λύση στα μεταλλεία.
Θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τη φυλακή....!!! Το να μείνει η κατάσταση ως έχει είναι η καλύτερη λύση γι' αυτούς αν ξεκινήσουν ποτέ τα δικαστήρια για τις εφόδους, τις φωτιές και τα σπασίματα που έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

@9:38πμ
Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο λόγος που επικαλείσε για το φόβο που νιώθουν σε ενδεχόμενη ορθή πολιτικά λύση.. Άλλωστε έχουν πλάτες στη δικαιοσύνη. Μας το έχουν αποδείξει. Άλλος να είχε κάνει αυτά που έχουν κάνει αυτο θα ήταν ήδη παλιοσειρά τρόφιμος σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Άσε που δεν τους νοιάζει αν θα μπούν φυλακή. Οι ίδιοι το λένε. https://www.youtube.com/watch?v=8W8pMVY9qr Είναι φανατισμένοι ως το μεδούλι. Φοβούνται ότι θα χάσει η ζωή τους το νόημα της και το ενδιαφέρον της. Είναι οι πρώτοι που δεν θέλουν καμία λύση γιατί εκτός όλων των άλλων κονομάνε τρελά από τα θύματα που εξαπατούν στην Ιερισσό, τα Ρόδα και την Ουρανούπολη.