Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: "Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ήταν προσκεκλημένος χθες της εκπομπής "Στον Ενικό". 

Μεταξύ άλλων ερωτήσεων που δέχτηκε για την υποψηφιότητα του ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο Τάκη Χατζή για το θέμα των Σκουριών.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

«Η θέση μου είναι γνωστή. Είμαι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων, αρκεί αυτές να μην θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Εφόσον τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί γι’ αυτό, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση στις Σκουριές.»

O Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δέχθηκε απανωτά και άλλη ερώτηση αναφορικά με το ποια αρχή έχει την θεσμική ευθύνη για ελέγχους και αποφάσεις επί του ζητήματος και αν σκοπεύει ο ίδιος να στηριχθεί στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν προηγηθεί για να απαντήσει ως εξής:

«Γι’ αυτό ως περιφέρεια όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε ασφυκτικούς ελέγχους στις Σκουριές, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Από κει και πέρα έγιναν προσφυγές στην Δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη αποφάνθηκε και άρα αυτή η επένδυση  θα προχωρήσει κανονικά».

Μπορείτε να δείτε και να ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική στο βίντεο που ακολουθεί και πιο συγκεκριμένα στο 01:06:45.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αυτόν τον πολιτικό παρ΄όλο που ειναι νέος και άφθαρτος δεν τον πιστεύω. Είναι πολύ διπλωμάτης και ΟΦΑ. Όπου φυσάει ο άνεμος! Πριν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 γιατί σδεν μίλησε ξεκάθαρα για τις Σκουριές; Και τότε υπηρχαν αποφασεις του ΣτΕ.