Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΣΑΝ "ΚΛΕΦΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ "ANTIGOLD" ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?


Πρόσφατα οι "antigold" έφεραν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τις εργασίες που γίνονται στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Από τον τρόπο λήψης και από το σημείο που έχουν τραβηχτεί τα πλάνα το βίντεο έχει αποκτήσει έναν χαρακτήρα "ντοκουμέντου" χάρη στην χρήση της λογικής της κρυφής κάμερας.

Το ερώτημα είναι γιατί οι πολέμιοι της μεταλλευτικής επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να δείχνουν τι ακριβώς γίνεται στις Σκουριές. Γιατί δεν πάνε σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο για να κάνουν την δουλειά τους; Τι φοβούνται και τι τους εμποδίζει; 

Απευθύνθηκαν ποτέ στην εταιρεία και τους αρνήθηκε την επίσκεψη τους με κάμερα;

4.500 άνθρωποι έχουν περάσει τις πύλες του εργοταξίου και τράβηξαν φωτογραφίες και πλάνα με τις κάμερες τους χωρίς να συναντήσουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Ως ένα βαθμό είναι κατανοητός ένας κρυφός θαυμασμός τους, αφού είναι μοναδικό σε πολεοδομικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές το έργο που εξελίσσεται εντός του εργοταξίου. Μπορεί από την άλλη πλευρά να τους φαίνεται και παράξενο, καθώς στην σύγχρονη Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει πρωτογενής παραγωγή.

Περί αυτού όμως πρόκειται.Τέρατα και σημεία δεν υπάρχουν στις παραγωγικές Σκουριές, αλλά άνθρωποι που χρησιμοποιούν μηχανές για να φέρουν στο φως χαλκό και χρυσό με εξόρυξη.

Δεν είναι ούτε μυστικό, ούτε κρυφό από κανένα. Επομένως προς τι αυτή η μυστικότητα στις τηλεοπτικές λήψεις τους; Εύλογα δημιουργούνται εντυπώσεις και δεύτερες σκέψεις...




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο αυτό. Μήν πέσει και χτυπήσει κανείς τους από τις πλαγιές που πάνε. Δεν είναι και πολύ δύσκολο. Εκτός αν έτσι ανεβαίνει ο πήχης αγωνιστικότητας του καμεραμαν και το αναγνωρίζουν και οι συντροφοι του.