Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟ #SKOURIES ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Χωνί" και είπε:

"Ο υπουργός έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση των Σκουριών θα εφαρμοστεί η νομιμότητα το δημόσιο συμφέρον και η προστασία του περιβάλλοντος. Η απόφαση που πήρε ήταν βασισμένη σε αυτά ακριβώς τα τρία πράγματα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει ανασταλεί η απόφασή του με μια απόφαση του τμήματος αναστολών του ΣτΕ. Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο θα κρατήσει τη δέσμευσή του και θα βγάλει γρήγορα την οριστική του απόφαση, ώστε να μην συνεχίσει η καταστροφή του συγκεκριμένου τόπου με μια προσωρινή απόφαση."

Πολύ... σταθερή στα αφηγήματα της η κ. Ιγγλέζη. Πριν 40 μέρες έλεγε ότι το "κίνημα" της Ιερισσου και αμφισβητεί και μένει αδιάφορο απέναντι σε κάθε απόφαση του ΣτΕ που δεν του είναι αρεστή. 


Σ' αυτή την συνέντευξη άλλαξε το μοτίβο... Η αδιαφορία, η περιφρόνηση και η "δηλητηρίαση" της κοινωνίας απέναντι στις αποφάσεις της δικαιοσύνης μετατράπηκε σε "παράκληση" προς το ΣτΕ. Ένας σοβαρός νους που αποφεύγει τέτοιου τύπου νοητικά άλματα ευλόγως θα αναρωτηθεί προς τι αυτή η οβιδιακή μεταμόρφωση; 

Ανεξάρτητα όμως από την εύλογη απορία δεν συνιστά απόπειρα επηρεασμού της δικαιοσύνης αυτή η τοποθέτηση

Αν η ίδια δήλωση είχε γίνει προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και από άλλο βουλευτή της Χαλκιδικής θα είχαν βουίξει τα "antigold" ΜΜΕ περί "απόπειρας επηρεασμού της δικαιοσύνης από τον Χ βουλευτή υπερ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός;"

Το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση αυτονόητη σε όσους δεν πιπιλίζουν "antigold" καραμέλες αποπροσανατολισμού για να αντιμετωπίσουν τα άλυτα προβλήματα αυτής της χώρας, που σ' αυτά δεν θα έπρεπε να συγκαταλέγεται η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική, αν είχαμε σοβαρή πολιτεία.

Πηγή ανάρτησης:www.metalleiachalkidikis.gr 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα η βουλευτίνα Χαλκιδικής Κ.Ιγγλέζη να αφήσει το "Το Χωνί" και να ασχοληθεί λίγο σοβαρά με την συμφιλίωση του κόσμου στον δήμο Αριστοτέλη που κατόπιν επίπονων προσπαθειών κατάφερε να χωρίσει σε δύο στρατόπεδα. Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν επηρεάζονται κατά το δοκούν από τυχάρπαστες πρώην καλοπληρωμένες εργολάβους και νυν βουλευτίνες. Ίσως κάποιοι πρέπει να την θυμίσουν ότι σαν βουλευτής πριν αναλάβει τα καθήκοντά της έδωσε στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Πουθενά δεν αναφέρεται ο όρκος σε απόπειρα επηρεασμού της δικαιοσύνης, ούτε στην υποκειμενική περιβαλλοντική συνείδηση. Λίγο υπομονή δεν βλάπτει.

ΟΒΕΛΙΞ ®