Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.!!!


Του Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού - Γεωτεχνικού 

Από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Ιωάννη Μίχο και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον Γιώργο Ζουμπά ήταν η υπ’ αριθμ. 275/2014 (20-11-2014), η οποία αφορούσε στη μεταλλευτική δραστηριότητα στο Δήμο Αριστοτέλη.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από τα παρόντα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση 16 μέλη εκ των 27 του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος και του Δημάρχου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, αποφασίσθηκε για το Δήμο ότι «Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με την μεταλλευτική εταιρεία, με την μορφή δωρεών, σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας τις υπ΄αριθμ. 332/2011 και 145/2013 αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε τα νόμιμα δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους.»

Βάσει την απόφασης αυτής η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αρνηθεί από τότε έως σήμερα, εδώ και ένα χρόνο και πλέον, να εισπράξει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. παρότι νόμιμα τη δικαιούται και παρότι στην απόφαση υπήρχε σχετική πρόβλεψη, όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. οι οικονομικές ενισχύσεις της εταιρείας προς το Δήμο Αριστοτέλη ανέρχονταν στην παρούσα φάση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου σε 2,5 έως 5,0 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ μελλοντικά αναμένεται να αυξηθούν σε 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα χρήματα αυτά αρνείται να τα εισπράξει η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρότι τα δικαιούται και οι ανάγκες του Δήμου είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να χάνεται ένας πολύτιμος οικονομικός πόρος σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. Κατ’ επέκταση οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη δεν απολαμβάνουν ορισμένα σημαντικά ωφελήματα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο τους.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεξετάσει την απόφασή της και να διεκδικήσει για λογαριασμό των δημοτών ότι περισσότερο μπορεί και δικαιούται ο Δήμος από τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Ακόμη και στην περίπτωση που ο σχεδιασμός της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να σταματήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη στο μεσοδιάστημα και εφόσον σήμερα λειτουργεί η μεταλλευτική επιχείρηση να εισπράττει τις οικονομικές ενισχύσεις που δικαιούται και τις δίδονται και να σταματήσει να τις χαρίζει στον επενδυτή, εις βάρος των δημοτών.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Λεφτά υπάρχουν». ΓΑΠ στην ΔΕΘ 13/09/2009.
«Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με την μεταλλευτική εταιρεία». Ζουμπάς 20/11/2014.
Κανένα πρόβλημα. Στα σχολεία το πετρέλαιο ρέει άφθονο. Οι συγκοινωνίες έχουν λεωφορεία τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τα απορριμματοφόρα είναι παρελάσιμα σαν εκείνα του Δήμου Αμπελοκήπων. Στους παιδικούς σταθμούς το προσωπικό είναι περισσότερο από τα παιδιά. Οι ακτές και οι δημόσιοι χώροι μοιάζουν με ιατρεία. Οι προμηθευτές του Δήμου προπληρώνονται για το 2016.
Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε στην Ελβετία, καλό είναι να σκεπτόμαστε πέραν της στενής κομματικής γραμμής και το συμφέρον του τόπου που απέχει έτη φωτός από τα καλά κρυμμένα συμφέροντα των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ Κ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΕΦΤΑ

Ανώνυμος είπε...

νερο πληρωνετε η ακομη να ερθουν οι λογαριασμοι???αμα θελετε πλουσιο δημο πληρωστε αυτα που σας αναλογουν