Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λαμπρός ήταν ο εορτασμός προς τιμήν της προστάτιδας των μεταλλείων και των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι.

Κάτοικοι του Στρατωνίου και εργαζόμενοι στα μεταλλεία, αλλά και επίσημοι έδωσαν το παρόν αρχικά στο ομώνυμο Ιερό Ναό, εν συνεχεία στους δρόμους του χωριού κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας της και τέλος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ για το εορταστικό κουρμπάνι.

Υπήρξαν πάρα πολλοί αιρετοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων που με την παρουσία τους έδειξαν την αγάπη τους και το σεβασμό τους προς τη μεγάλη μεταλλευτική οικογένεια της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος Πολύγυρου Άστέριος Ζωγράφος, ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, τα μέλη της παράταξης του, ο αντιπεριφεριάρχης επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος.


Το Στρατώνι από την Ιερισσό και το δημαρχείο της απέχουν μόλις 17 χιλιόμετρα. Κι όμως αυτά τα χιλιόμετρα αποδείχτηκαν απροσπέλαστο "βουνό", για τα στελέχη της νυν δημοτικής αρχής του Αριστοτέλη, έτσι ώστε κάποιος εκπρόσωπος της ή κάποιοι εκπρόσωποι της να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται τέτοια μέρα κάθε χρόνο προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας.

Θα πει κάποιος αφού οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ψυχική επαφή με τον μεταλλευτικό κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής και σεβασμό στους μεταλλωρύχους καλά έκαναν και δεν ήρθαν και στην τελική για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, καθώς ποτέ άλλοτε δεν συνέβη κάτι παρόμοιο.

Θα διαφωνήσουμε απόλυτα με αυτόν τον... κάποιο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν μιλάμε για ενότητα πρέπει να το δείχνουμε στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Ατυχής από κάθε άποψη, η επιλογή της δημοτικής αρχής.