Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (Εmail)

Κύριε Λαφαζάνη δεν θα σας αποκαλέσω αξιότιμο ως  είθισται επειδή θεωρώ ότι αξιότιμοι είναι όλοι οι άνθρωποι από τον τελευταίο εργάτη ως  τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας. Δεν θα σας αποκαλέσω  κ.  Υπουργέ επειδή όλοι οι τίτλοι και οι θέσεις έρχονται και παρέρχονται , όλοι μας από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι που πεθαίνουμε σε όποια θέση και αν βρεθούμε έχουμε ένα όνομα το οποίο μας συνοδεύει. 

Ονομάζομαι Μαυρουδή  Ζαφειρία, κατοικώ εδώ και 27 χρόνια στην Αρναία Χαλκιδικής στην οποία έχουμε δημιουργήσει την οικογένεια μας με τον σύζυγο μου. Αυτή την επιστολή μπορεί να την πετάξετε, να την διαγράψετε ή απλά να μην της δώσετε σημασία. Εγώ όμως θέλω να αφιερώσετε 10΄ λεπτά από τον χρόνο σας για μια πολίτη της χώρας. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ: "ΘΑΥΜΑΣΤΗ Η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"

Η διοίκηση του Απόλλωνα Αρναίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα θλιβερά συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδωσε η ομάδα με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Μέσα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά με πολύ εύσχημο τρόπο και στις αθλιότητες που προξένησαν οι εκφραστές της "antigold" λογικής και αντίληψης προς αποκομιδή των γνωστών εντυπώσεων, ασχέτως αν αυτές προσβάλλουν και θίγουν συμπολίτες, προξενώντας ζημιές και στις περιουσίες τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ "ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

Σε εξαιρετικά δυσεπίλυτα ζητήματα έχουν μετατραπεί η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επένδυση των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Μπορεί πολλοί να εκφράζουν απόψεις –και καλά κάνουν- αλλά την αποφασιστική αρμοδιότητα (το μαχαίρι και το καρπούζι) την έχει μόνον ένας: η κυβέρνηση. Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει προεκλογική σημαία του τα ζητήματα της ΕΡΤ και της εξόρυξης χρυσού. Και στα δύο στήριξε με όλες τις δυνάμεις του εκείνους που ήθελαν να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ σαν να μην έκλεισε ποτέ και εκείνους που δεν ήθελαν να επεκταθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές. 

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ" (Φωτογραφίες)

Αυτή ήταν η απάντηση - μήνυμα που έδωσαν αλλά και έστειλαν ταυτόχρονα σ΄όλη την Ελλάδα οι κάτοικοι της Αρναίας και φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα σε κάποιους ασεβείς επισκέπτες της πόλης τους επί τη ευκαιρία της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης με τον Άρη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της football league 2.

Ένα άκρως πολιτισμένο μήνυμα που γράφτηκε σε πανό και τοποθετήθηκε στα κάγκελα του δημοτικού σταδίου της Αρναίας απέναντι σε δήθεν οικολόγους που έχουν παρεισφρήσει σε ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να προκαλέσουν οικογενειάρχες και παραγωγικούς συντοπίτες καταστρέφοντας περιουσίες και λερώνοντας τοίχους και άλλους χώρους με τα ρυπαρά αντιμεταλλευτικά συνθήματα τους.

"ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ..."

Διαβάζουμε στην REAL NEWS πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έβαλαν στο στόχαστρο τα δύο αδειοδοτημένα φράγματα, που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν για να συγκρατήσουν τα απόβλητα των εξορύξεων στις θέσεις Καρατζά και Λοτσάνικο. 

Τα φράγματα ως γνωστόν αδειοδοτήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις πάγιες θέσεις τους εξέφρασαν τόσο η δημοτική αρχή Αριστοτέλη, όσο και οι εκπρόσωποι των σωματείων των μεταλλωρύχων αναφορικά με την υφιστάμενη αλλά και την επέκταση της μεταλλουργίας χρυσού.

Ο δήμαρχος εμμένει στην άποψη ότι η επένδυση στις Σκουριές δεν είναι αποδεκτή κοινωνικά και περιβαλλοντικά, ενώ οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι χωρίς Σκουριές δεν υπάρχει μέλλον στη μεταλλουργία.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"

Μεγάλη Παναγία, 27 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση: «Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να μας αντιμετωπίσει ως ίσους δημότες»

Μετά τις δυο συναντήσεις που είχαμε σήμερα με τον περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίηση μας για αυτήν την «Αρχή». Οι καλές προθέσεις όμως και οι θεσμικές απαντήσεις που και διχάζουν και αποπροσανατολίζουν περισσότερο ούτε λύνουν το πρόβλημά μας, ούτε αλλάζουν τον αγώνα που δίνουμε με όλες τις δυνάμεις μας για το μέλλον του τόπου μας.

Ως «ίσοι» κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλουμε δημόσια:

ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ: "ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ"

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ επί της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της προστασίας περιβάλλοντος και της αειφορικής διατήρησης της ενέργειας της Ελληνικής Επικράτειας.

Επισκεφτήκατε χτες τα κρατικά λιγνιτωρυχεία του Νομού Κοζάνης και ήρθατε σε γόνιμο διάλογο και εποικοδομητικές συζητήσεις με την εργατιά, που ευθύνεται για τη ηλεκτροδότηση και φωταγώγηση όλης της χώρας μας. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Χ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εμπαιγμός που βιώνουμε δεν έχει όριο.
Σε χθεσινό δημοσίευμα, που αφορούσε στη δίκαιη διαμαρτυρία μας στο Δημαρχείο Αρναίας, διάβασα:

"Σε ό,τι αφορά τη θέση των εργαζομένων περί αλλαγής στάσης του δήμου πριν και μετά τις εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο των εργαζομένων, Γ. Χατζή, πως ψεύδεται."

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ ημών και της διοίκησης της ΠΚΜ, και του δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου.

ΤΑ ΦΙΛΟΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΝΩ ΤΑ "ANTIGOLD" ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..!

Η τοποθέτηση πανό στην είσοδο των Μαδεμοχωρίων με περιεχόμενο σαν αυτό που απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης μας, προκάλεσε την έντονη δυσφορία τόσο των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής όσο και ορισμένων κατοίκων αρνητικά διακείμενων στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μάλιστα ορισμένοι "antigold" σε σχόλια τους υποστήριξαν ότι οι τοποθετήσεις αυτών των πανό είναι μια "παράνομη διαδικασία", αφού δεν δόθηκε επίσημη έγκριση από κάποιο θεσμικό φορέα και ειδικότερα το δήμο.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "Ε, ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ έγινε απευθείας σύνδεση από το πρώην δημαρχείο της Αρναίας κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των μεταλλωρύχων.

Δόθηκε η δυνατότητα στο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Γιώργου Χατζή να μιλήσει για τους λόγους που έχει κυριαρχήσει η ανησυχία και η αβεβαιότητα στις τάξεις τους μετά τις τελευταίες κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα των πρωτοκόλλων υλοτόμησης που έχουν ήδη θέσει σε καθεστώς ομηρίας 55 δασεργάτες.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Άνδρέα Πετρόπουλο δημοσιογράφο της "Αυγής" να καταθέσει την αμφισβήτηση του προς τις αποφάσεις του ΣτΕ για το σύνολο της ΜΠΕ του επενδυτικού σχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ε, μη μου μιλάτε τώρα για το ΣτΕ..." (!!!!)

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕ: "ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ"

Αυτή είναι η απάντηση του προέδρου σωματείου επιφανείας Γιώργου Χατζή στα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Αρναίας Χαράλαμπος Λαζαρίδης στο ΑΠΕ περί "αδυναμίας λήψης του ψηφίσματος των εργαζομένων εξαιτίας του κλίματος έντασης που προκάλεσαν".

Επίσης, ο  πρόεδρος του σωματείου επιφανείας σε δική του δήλωση προς το ΑΠΕ τόνισε, ότι το ψήφισμα δόθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, που δεν είναι άλλος από τον κ. Γιώργο Κωτάκη.

Η δήλωση του Γιώργου Χατζή στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Στρατώνι, 26 Μαρτίου 2015
Ψήφισμα προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αριστοτέλη:

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον εμπαιγμό που δεχόμαστε στα ίδια τα χωριά μας, από την Δημοτική αρχή και τα στελέχη της που θα έπρεπε να υπηρετούν το κοινό καλό, την ενότητα και την πρόοδο ΟΛΩΝ ΜΑΣ, σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε την θέση σας, και ΠΡΟΣΩΠΟ με ΠΡΟΣΩΠΟ να μας πείτε τι προτίθεστε να κάνετε με τα Μεταλλεία και τα 11 χωριά του Δήμου που βασίζονται σε αυτά.

Χωρίς φόβο και δεύτερες σκέψεις ως κάτοικοι αυτού του Δήμου καταγγέλλουμε:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ: ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ο σύλλογος «Περιβάλλοντος, Πολιτισμού & Ποιότητας ζωής Ολυμπιάδας», εξέδωσε επιστολή όπου εκφράζει παράπονα για μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων όσον αφορά την διαδικασία αποκατάστασης και εξυγίανσης των παλαιών τελμάτων. 

Διαβάζοντας την επιστολή (εδώ) καταλαβαίνει κανείς πως οι άνθρωποι ή δεν έχουν ενημερωθεί ή κινούνται κακόπιστα, ωθούμενοι από άλλου είδους κίνητρα. Και δεν μπορώ να μην σκεφτώ το δεύτερο όταν προβάλλουν ανάμεσα στα επιχειρήματά τους άρθρα της πλέον κίτρινης πολιτικής εφημερίδας, της Εφημερίδας των Συντακτών…

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμένουν οι 200 μεταλλωρύχοι έξω από το πρώην δημαρχείο της Αρναίας και νυν οικονομική υπηρεσία του δήμου Αριστοτέλη, σε μια προσπάθεια ουσίας και συμβολισμού, αφού θέλουν να παραδώσουν σε υπεύθυνα χέρια το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους κατά της δημοτικής αρχής.

Τα υπεύθυνα δημοτικά χέρια είναι είτε του δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου είτε του αντιδημάρχου Αρναίας Χαράλαμπου Λαζαρίδης.

ΤΩΡΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ

Μέρα κινητοποιήσεων η σημερινή για τους μεταλλωρύχους της ΒΑ Χαλκιδικής. Από τις 9 το πρωί μεταλλωρύχοι βρίσκονται στο πρώην δημαρχείο της Αρναίας και νυν οικονομική υπηρεσία του δήμου Αριστοτέλη.

Όπως μαθαίνουμε περιμένουν την έλευση του δημάρχου Αριστοτέλη ή κάποιου αντιδημάρχου έτσι ώστε να του επιδώσουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφορικά με τη στάση και τις κινήσεις της δημοτικής αρχής στο μεταλλευτικό ζήτημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΤΡΑ "ANTIGOLD" ΨΕΜΑΤΑ

Παρακολούθησα στο διαδίκτυο το σποτ για την προβολή της διαδήλωσης κατά της επένδυσης, στη Θεσσαλονίκη στις 28/3. Θέλω για να μάθει ο κόσμος να αντικρούσω όλα τα γιατί των αντίθετων με την επένδυση. Ένα προς ένα.  

Από εδώ και πέρα αυτό θα γίνεται. Αρκετά αφήσαμε κάποιους να αλωνίζουν τις σκέψεις της κοινής γνώμης. Αρκετά αφήσαμε να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις μέσα από μια βρόμικη και αναληθή προπαγάνδα. Ένα προς ένα λοιπόν:

 "Δε θέλω να καταστραφεί το αρχέγονο δάσος των Σκουριών"

Το Δάσος των Σκουριών το είπαμε και το ξαναείπαμε δεν είναι αρχέγονο. Οι Σκουριές είναι μια έντονα δασική περιοχή με δρυς και οξιά. Αποψιλώνονταν κάθε χρόνο για καυσόξυλα. Ναι αγαπητοί. Εσείς εκεί στη Θεσσαλονίκη μπορεί για χρόνια να καίγατε ξύλα από τις Σκουριές. Είναι ένα δάσος 30 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της επένδυσης θα αποκαθίσταται σταδιακά. Με το πέρας της μεταλλευτικής δραστηριότητας θα παραδοθεί πλήρως αποκαταστημένο.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ OPEN PIT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το μεγαλύτερο ορυχείο λιγνίτη στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Κοζάνη και ονομάζεται "Ορυχείο Νοτίου Πεδίου" επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης έχοντας στο πλευρό του την τοπική βουλευτή Ραχήλ Μακρή συμπεριφέρθηκε ως ένας φυσιολογικός υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας.

Όπως διαβάζουμε στο protothema. και βλέπουμε και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, φόρεσε το κράνος του και περιηγήθηκε στους χώρους του ορύγματος, συνάντήθηκε με τους εργαζόμενους όπου άκουσε τα παράπονα τους σε μισθολογικά θέματα και σε ζητήματα ασφάλειας, ενώ παράλληλα είχε ενημερωτική συνάντηση και με το διευθυντή του ορυχείου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "INTERVIEW": 52% ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Ιnterview" για τη Βεργίνα TV υπέρ των ξένων επενδύσεων στο μεταλλευτικό κλάδο, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) στο δείγμα της Μακεδονίας.

Αρνητική στάση διατύπωσε το 25% των ερωτηθέντων και ένα σημαντικό ποσοστό 23%, δήλωσε άγνοια άγνοια για το ζήτημα αρνούμενο να πάρει θέση.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

"ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ("ΣΟΚ" - "ΚΟΛΑΦΟΣ") ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

Για το κατά παραγγελία άρθρο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών για τις δειγματοληψίες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις και αντίστοιχα σχόλια. 

Μεταφέρουμε ένα από τα σχόλια αναγνώστη, με ένα μόνο δικό μας συμπληρωματικό σχόλιο. Όπως ίσως λίγοι γνωρίζουν η δειγματοληψία από το πεδίο υποχρεούται να ακολουθεί ένα πολύπλοκο πρωτόκολλο τόσο από τεχνικής, όσο και από νομικής πλευράς. 

Απαιτούνται αντιπρόσωποι του ελεγχόμενου, ειδικά αποστειρωμένα δοχεία, συγκεκριμένη ώρα μεταφοράς των δειγμάτων, επιλογή των σημείων, κ.λπ., κ.λπ… Ιδού λοιπόν και το σχόλιο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Μεγάλη Παναγία, 24 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση:
«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση από Κυβέρνηση, Υπουργούς, Βουλευτές, Δήμαρχο και πολιτικές δυνάμεις»

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από όλους τους «αρμόδιους»: Κυβέρνηση, Υπουργούς, Βουλευτές, και Δημοτική αρχή Αριστοτέλη ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας με:

ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (Φωτογραφίες)

Από την περασμένη Παρασκευή  κάτοικοι των μεταλλευτικών χωριών του δήμου Αριστοτέλη γνωστότερα και ως Μαδεμοχώρια τοποθέτησαν στις εισόδους των χωριών τους πανό με φιλομεταλλευτικό περιεχόμενο.

Τα πανό αυτά και δεν περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο και δεν είναι στο γνωστό μαύρο φόντο που έχουν αντίστοιχα "antigold" πανό που κατά καιρούς έχουν κρεμαστεί ή είναι σε μόνιμη βάση τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία των 3 παραλιακών χωριών της προ του Άθω περιοχής.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΕ "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"

*Ακολoυθεί σχόλιο του blog
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2015
Σε απάντηση του σημερινού «αποκλειστικού» δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την εκπόνηση «έκθεσης-σοκ» από τους «Επιθεωρητές Περιβάλλοντος» και την εικαζόμενη παραβίαση περιβαλλοντικών όρων, γνωρίζουμε τα εξής:

Η έκθεση, που αφορά στις εγκαταστάσεις του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας και όχι αυτές των Σκουριών, περιλαμβάνει διαπιστώσεις, απόψεις, ελέγχους, αναλύσεις, κλπ. κατ’ επίκληση αυτοψιών που διενεργήθηκαν κατά το διάστημα Οκτώβριος 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"

Τα σωματεία εργαζομένων εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντούν στην εφημερίδα "Αυγή", η οποία σε δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής χαρακτήρισε την 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία ως "ανέξοδη απεργία" που δεν έγινε ενάντια στην εργοδοσία, αλλά ως πίεση προς την κυβέρνηση για το φρένο που έβαλε στην υλοτόμηση της περιοχής Λάκκος Καρατζάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

"ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΟΙ "ANTIGOLD" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ"

"Με κρύο και με χιόνι ο αγώνας δυναμώνει."

Αυτό το σύνθημα με τη φωτογραφία που βλέπετε πιστεύω πως σας κάνει να νιώσετε το πνεύμα μας και την αγωνιστικότητά μας. Ναι, είμασταν εκεί, ενωμένοι, μέσα στο κρύο και στο χιόνι, φωνάζοντας για την τελική δικαίωση. Την δικαίωση για την έμπρακτη ανάπτυξη της περιοχής, τη δικαίωση για να αποδείξουμε ότι τουρισμός και μεταλλεία πάνε μαζί.

Όλο αυτό το κάναμε ειρηνικά, η αστυνομία παρακολουθούσε (ως όφειλε να κάνει) , την συγκέντρωση μας διακριτικά. Ήταν περίπου 3000 κόσμος. Κόσμος κάτοικοι της περιοχής.  Το επαναλαμβάνω: Κάτοικοι της περιοχής. Ειρηνικά και με παλμό, στήριξαν τη δουλειά τους, την περιοχή τους, τον τόπο τους.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω από τα δόντια τα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" στον τηλεοπτικό σταθμό "Βεργίνα" και την εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα".

Μίλησε για τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες σ' ολόκληρο το φάσμα έκτασης της "antigold" προπαγάνδας. Από τα ζητήματα του κυανίου, του αρσενικού της δήθεν μόλυνσης των νερών και της θάλασσας του Στρατωνίου, τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης  (flash smelting) που είναι να χρησιμοποιηθεί στην μεταλλουργία και κατά αυτούς "δεν υπάρχει" ή είναι "φάντασμα" και "απάτη".

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

"ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι χθεσινές εικόνες με τη δυναμική και καθόλα ειρηνική κινητοποίηση των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες έκαναν πιο ακόμη ηχηρό το μήνυμα προς την κυβέρνηση για τερματισμό της πολιτικής του εμπαιγμού και της παρελκυστικής τακτικής απέναντι τους.

Αυτό ήταν και το μήνυμα που πέρασε μέσα και από τα μικρόφωνα τον τηλεοπτικών σταθμών που κάλυψαν την κινητοποίηση και συνάμα την πρόβαλαν μέσα από τα δελτία τους.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ENANTION ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πάρα πολλοί είδαν αλλά και πάρα πολλοί δεν είδαν την εκπομπή της περασμένης Τετάρτης, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό "Extra".

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπομπής ακούστηκαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων επιφανείας μεταλλείων Κασσάνδρας Γιώργου Χατζή για τα κρούσματα εκφοβισμού που σημειώθηκαν εναντίον παιδιών μεταλλωρύχων σε σχολεία της Ιερισσού κατά το πρόσφατο παρελθόν.Η

Η καταγγελία του Γιώργου Χατζή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της βουλεύτριας Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξαν τέτοια κρούσματα εκφοβισμού και ότι δεν έφυγαν όλα τα παιδιά του Στρατωνίου από τα σχολεία της Ιερισσού εξαιτίας τέτοιων καταστάσεων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (πυκνή χιονόπτωση και κρύο) δε στάθηκαν εμπόδιο και για τη σημερινή πολυπληθή κινητοποίηση των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Οι κάτοικοι δυναμικά και ειρηνικά είναι συγκεντρωμένοι από τις 9 το πρωί στον κόμβο του Χοντρού Δέντρου μέχρι και τώρα και στέλνουν το μήνυμα τους προς την κυβέρνηση και το υπουργείο αποανάπτυξης και ακτιβισμού (κατά κόσμον ΥΠΑΠΕΝ) για τον τερματισμό της παραλογίας και του εμπαιγμού που απειλεί την εργασία τους αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ"

Μεγάλη Παναγία, 20 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση:

«Δεν θα κάνουμε τις Σκουριές πολιτικό γεφύρι της Άρτας»

Τις τελευταίες 7 μέρες το πρωί έχουμε δουλειά και το βράδυ την χάνουμε. Στην Αθήνα και ενώπιον μας, η δουλειά μας νομιμοποιείται και όταν επιστρέφουμε στην Χαλκιδική, η δουλειά μας αμφισβητείται. Μέσα σε 7 μέρες πήραμε 7 διαφορετικές απαντήσεις, και η κάθε απάντηση ακυρώθηκε από την επόμενη. Και όλα αυτά με τις ίδιες συνθήκες, τους ίδιους Νόμους το ίδιο Κράτος και τους ίδιους Υπουργούς.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από την Κυβέρνηση και τους «αρμόδιους» υπουργούς, κατεβαίνουμε σε 24ωρη απεργία, βγαίνουμε στον δρόμο σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο στις Σκουριές

ΤΩΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Παρά την πυκνή  χιονόπτωση που προηγήθηκε από τις 9 το πρωί χιλιάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του Χοντρού Δέντρου.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, για σήμερα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι όπως λένε για την συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους, με σκοπό την ματαίωση της επένδυσης στα μεταλλεία της περιοχής.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΜΠΡΟΣ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ...

Κάπως έτσι περιγράφεται το "αδιέξοδο" που έχει περιέλθει ο υφυπουργός αποανάπτυξης και ακτιβισμού Γιάννης Τσιρώνης, αναφορικά με το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους κινημάτων και συλλογικοτήτων, όπως δημοσιεύτηκε και στο capital.gr

"Μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις που είναι θεμελιωμένες νομικά, πρέπει να βρούμε "όπλα" να τις αντιμετωπίσουμε", είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργείο "παρέλαβαν ζητήματα που είχαν λυθεί πρωθύστερα και ήταν τετελεσμένα".

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην ανάρτηση που προηγήθηκε για τα κρούσματα εκφοβισμού (bullying) εναντίον παιδιών μεταλλωρύχων από συμμαθητές τους σε σχολεία της Ιερισσού, μεταξύ των σχολίων που λάβαμε ξεχωρίσαμε ένα σχόλιο που επιχείρησε να υπενθυμίσει ένα μικρό "χρονικό" αυτής της θλιβερής κατάστασης και τις παράπλευρες συνέπειες της.

Νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο είναι άξιο προς αναδημοσίευση, γιατί εκτός από το χρονικό της "άνθησης" του εκφοβισμού, έτσι όπως αυτό αναπτύχθηκε κατά την άποψη του/τη σχολιαστή/τριας μας, θέτει και κάποια άλλα ζητήματα, άξια εξίσου προβληματισμού και βαθιάς περισυλλογής. 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας, στο πλαίσιο των εξελίξεων  για το έργο υλοτόμησης στις Σκουριές και στις αλλεπάλληλες αποφάσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου επί του θέματος.

 Η εφ. "ΕΘΝΟΣ" βαζει τίτλο: “Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους”, η εφ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" αναφέρεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται, ενώ η εφ. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" γράφει” Δασεργάτες στις Σκουριές καταγγέλουν τον Τσιρώνη”.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προκηρύξαμε 24ωρη απεργία για αύριο 20 Μαρτίου και αποφασίσαμε να είμαστε από το πρωί στο εργοτάξιο μας στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα τους τελευταίους δύο μήνες από την ελληνική κυβέρνηση.

Από τις 09:00 το πρωί, 2.000 εργαζόμενοι με τις οικογένειες μας, θα είμαστε αύριο στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο, στις Σκουριές.

"ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aντέννα προβλήθηκε ρεπορτάζ από την έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας στα γραφεία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθηνών.

Κατά τη γνώμη μας, σ' αυτό το ρεπορτάζ δίνεται περιληπτικά μεν, εξ ολοκλήρου δε, το φάσμα του εμπαιγμού από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, έτσι όπως το περιέγραψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις τοποθετήσεις τους προς τα ΜΜΕ.

ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ BULLYING (ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?

Το ερώτημα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Extra, όπου η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αμφισβήτησε με οργή την τοποθέτηση του προέδρου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργου Χατζή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χατζή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκτός από τις επιθέσεις και τις ζημιές που σημειώθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία εργαζομένων που ζουν στην Ιερισσό, σημειώθηκαν και κρούσματα εκφοβισμού σε παιδιά εργαζομένων που πήγαν στα σχολεία της Ιερισσού από άλλα χωριά του δήμου Αριστοτέλη.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΦΑΠΑΚΤΙΒ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Ο Υφ. Αποανάπτυξης και Ακτιβισμού ξεκινάει αύριο τριήμερο ταξίδι στη Μακεδονία, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τις Σέρρες για τη χωροθέτηση του αγωγού ΤΑΡ, όπως επίσης τη Δράμα και την Καβάλα για ένα συνέδριο που διοργανώνει το τοπικό ΤΕΙ με θέμα τα δάση.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο ΥΦΑΠΑΚΤΙΒ Γιάννης Τσιρώνης δεν θα επισκεφτεί τις Σκουριές για τις οποίες ισχυριζόταν πριν από 3 εβδομάδες σε τηλεοπτικό σταθμό της Χαλκιδικής, ότι ήθελε πολύ να τις επισκεφτεί για να αποκτήσει προσωπική άποψη, "αφού τα τοπογραφικά σημειώματα που είχε στα χέρια του είναι ψυχρά...", όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ "ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ"

Με την στήριξη της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθηνών και  της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τον εμπαιγμό που δέχονται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατήγγειλαν ανοιχτά την στάση της Κυβέρνησης που δεν τους ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να κάνει, και αλλάζει από ώρα σε ώρα τις αποφάσεις της και:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αντιπροσωπία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής συνάντησε χθες τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα κατέγραψε και τους υποσχέθηκε ότι και θεσμικά ως αξιωματική αντιπολίτευση θα έχουν την υποστήριξή του.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισκέφτηκε την Δευτέρα τα εργοτάξια των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Τις εντυπώσεις που σχημάτισε από την επίσκεψη του αλλά και τη συνολική άποψη του αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλείων τις δημοσιοποίησε στο δελτίο ειδήσεων του Super Tv.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την νέα εντολή του υπουργείου αποανάπτυξης και ακτιβισμού (κατά κόσμον ΥΠΑΠΕΝ) για διακοπή των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές, οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας καλούν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών»  3ης Σεπτεμβρίου 48. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σκοπός της συνέντευξης είναι η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την ανάκληση των αδειών και τις αποφάσεις των εργαζομένων για τις επόμενες κινήσεις τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΑΠΑΚΤΙΒ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας μετά την εντολή που έστειλε ο υφυπουργός αποανάπτυξης και ακτιβισμού (ΥΦΑΠΑΚΤΙΒ) Γιάννη Τσιρώνη σύμφωνα με την οποία ανακαλεί... την ανάκληση της... προηγούμενης ανάκλησης εξέδωσαν μια ευχαριστήρια ανακοίνωση!

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Μεγάλη Παναγία, 17 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υφυπουργό ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη:
«Αγαπητέ Υπουργέ ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε ευχαριστούμε»

Αξιότιμε Υπουργέ,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και κυρίως μετά την σημερινή εντολή του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για παύση οποιασδήποτε ενέργειας, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές,  νοιώθουμε την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ (ΥΠΑΠΑΚΤΙΒ) ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ... (?)

Το ΥΠΑΠΑΚΤΙΒ (κατά κόσμον ΥΠΑΠΕΝ) με σημερινό έγγραφο του προς το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης ενημέρωσε πως επειδή επίκειται η ολοκλήρωση του συνολικού ελέγχου της νομιμότητας των πρωτοκόλλων υλοτόμησης θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες στις Σκουριές μέχρι να αποσταλεί το πόρισμα...

Το αν είναι σοβαρή η διοίκηση που ασκείται από τους αξιωματούχους του εν λόγω υπουργείου θεωρούμε πως είναι περιττό να την σχολιάσουμε.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Προεκλογικά μία από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ακύρωση της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας φαίνεται να αναζητά τη χρυσή τομή, ώστε να μην απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά και τους εργαζόμενους.

 Οι τελευταίοι βγήκαν μπροστά , με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στη Χαλκιδική και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι έχουν συναντήσει οκτώ φορές τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είπε ότι μας κατανοεί ως εργαζόμενους. Εμείς δεν ταυτιζόμαστε με την εταιρεία. Λέμε, ας μας πουν πού υπάρχει παρανομία με συγκεκριμένα στοιχεία», λέει στη ΜτΚ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Ζαφειρούδας.

"ΑΝΟΧΗ, ΣΙΩΠΗ, ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ!"


Το όνομα μου ... Άννα Βασίλα
Κόρη του χημικού Παναγιώτη Βασίλα που δούλευε στα μεταλλεία Στρατωνίου
Έντιμος, χαμηλών τόνων και ..... σιωπηλός
Απεβίωσε 17 Αυγούστου 2014
Αφιερωμένο σε σένα ΠΑΤΕΡΑ που σήμερα αμαύρωσαν τη μνήμη σου
Και αφιερωμένο σε κάθε φίλο, γνωστό, συντοπίτη, εργαζόμενο στα μεταλλεία.

Και ναι ..... γράφω και κλαίω ........ και τον θυμάμαι .....
Τον θυμάμαι ... να γυρίζει σιγοτραγουδώντας από τη δουλειά
παίζοντας με τα κλειδιά του ...

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

Συνέντευξη στον Γιώργο Αλοίμονο

Η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έγιναν στη χώρα. Συγχρόνως, αποτέλεσε και «χρυσό δισκοπότηρο» ανάμεσα στη διαμάχη της πρώην κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ μας κάνει λόγο για τη σημερινή κατάσταση που κυριαρχεί στην περιοχή, τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Η επένδυση συνεχίζεται, η εταιρεία εξακολουθεί να τιμά απρόσκοπτα τις δεσμεύσεις που έχει λάβει έναντι του Δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας. Και επειδή πολλά ακούγονται, τα μεταλλεία υπάρχουν εδώ και δέκα αιώνες. Η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, από τη στιγμή που αναλάβαμε, από εκεί που απασχολούσε 40 εργαζομένους, πλέον έχει ξεπεράσει τους 1.900.

"ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΑΠΑΚΤΙΒ" (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ)

Όπως ανέφερε το "metalleiablog" σε ανάρτηση του νέο κώλυμα πρόβαλε μέσω τηλεφώνου αυτή τη φορά (και όχι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως πριν 3 εβδομάδες) το ΥΠΑΠΕΝ προς το δασαρχείο Αρναίας για τις υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές, για τις οποίες μόλις την περασμένη Πέμπτη με ανακοίνωση του ανέφερε πως κακώς τις είχε ανακαλέσει αρχικά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης αυτή τη φορά επικαλέστηκε μια προσφυγή που εκκρεμεί στο ΣτΕ για τις εργασίες στο ρέμα Καρατζά και Λοτσάνικο και γι' αυτό το λόγο κρίθηκε εκ νέου σκόπιμο να γίνει τηλεφωνική ανάκληση των υλοτομικών εργασιών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ-ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ-ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς τον Πρόεδρο
του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη
 Κο Ζουμπά Γεώργιο- Ιερισσός          
                              
Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή την αποχώρηση των μισών δημοτικών συμβούλων της παράταξης "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ιερισσό και τα όσα προηγήθηκαν αυτής ,θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, αφού για μία ακόμα φορά ο χώρος της συνεδρίασης, του δημαρχείου αλλά και το προαύλιό του μετατράπηκαν ,με την ανοχή σας, σε γήπεδο.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΕ... ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ FLASH SMELTING

Τις τελευταίες μέρες πάρα πολύ λόγος γίνεται από τους "antigold" για τη μέθοδο του "flash smelting" (ακαριαία τήξη). Ως γνωστόν, οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική έχουν βγάλει το "πόρισμα" τους και γι' αυτό το θέμα μη δεχόμενοι καμία αμφισβήτηση επί των... θεμελιωδών ισχυρισμών τους.

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να διαταράξουμε τις εμμονικές ιδεοληψίες και πεποιθήσεις ανθρώπων που εκ των πραγμάτων παρακολουθούν καλύτερα τις εξελίξεις στο πεδίο της μεταλλευτικής, όπως για παράδειγμα καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργολάβοι, δικηγόροι αλλά και λοιποί ανεπάγγελτοι "οικολόγοι". Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα.