Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Ένα τελευταίας τεχνολογίας δίκτυο περιβαλλοντικής παρακολούθησης ανακοίνωσε μέσα από το περιοδικό Μεταλλευτικά Νέα η Ελληνικός Χρυσός.

Προχωρεί στην εγκατάσταση και λειτουργία του μεγαλύτερου και του πλέον εξελιγμένου δικτύου συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των εγκαταστάσεων της όπως αναφέρει η Ελληνικός Χρυσός.

Πρόκειται για ένα δίκτυο τριών αυτόματων σταθμών συνεχούς παρακολούθησης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε κάθε ένα από τα επτά χωριά της περιοχής, που σημαίνει συνολικά εικοσιένα σταθμοί παρακολούθησης στο Δήμο Αριστοτέλη. 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Του Δρ. Γεωλογίας Νικολάου Αρβανιτίδη

Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμη και βιώσιμη παραγωγικά όταν λειτουργεί καθετοποιημένα, καινοτομεί τεχνολογικά και καλύπτει όλο το φάσμα της μεταλλευτικής αλυσίδας, από την κοιτασματολογική έρευνα και την εξόρυξη μέχρι την μεταλλουργία, τα τελικά προϊόντα και την περιβαλλοντική διαχείριση και αποκατάσταση.  

Σε επίπεδο χώρας αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική και σχέδιο, αλλά και πολιτική βούληση, έτσι ώστε όλοι οι επιμέρους συντελεστές που συμμετέχουν σε διάφορους τομείς της παραγωγικής αλυσίδας να είναι παρόντες αδειοδοτικά και έτοιμοι τεχνολογικά να συνεργαστούν  και να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη υλοποίηση της. 

Τότε μόνο εισπράττεται η συνολική μεταλλευτική αξία, δημιουργείται πρόσθετο τεχνογνωσιακό κεφάλαιο, θωρακίζεται η βιωσιμότητα της δραστηριότητας και αυξάνεται έτσι η ανθεκτικότητα της απέναντι στις όποιες οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις. Με άλλα λόγια τα προβλήματα καταλήγουν να βρίσκονται πιο κοντά στις λύσεις τους. 

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου

Σε διάστημα τριάντα μόλις χρόνων ξεχάστηκαν κιόλας οι λόγοι για τους οποίους έκλεισαν, το εργοστάσιο Σιδηροχρωμίου στoν Αλμυρό της Θεσσαλίας, μαζί με το μεταλλείο, (και ουχί ορυχείο που όλοι κάνουν λάθος), τροφοδοσίας του με Χρωμίτη από την Σκούμτσα Μακεδονίας. 

Του Group Σκαλιστήρη στο Μαντούδι Ευβοίας το καθετοποιημένο συγκρότημα Λευκολίθου-Δίπυρης Μαγνησίας-"βασικών" πυρότουβλων. 

Του άλλου τεράστιου Συγκροτήματος του Μποδοσάκη στον Μαντέμ-Λάκκο Χαλκιδικής, εξόρυξης και παραγωγής concentré μικτών θειούχων B.P.G, Χαλκού κλπ, και κάποιων άλλων ακόμα, μικρότερων μεταλλείων. Εκτός από τους Βωξίτες της Βοιωτίας που τροφοδοτούν το τέως εργοστάσιο της Pechiney, και εξάγονται στην Ρωσία περισσότερο για λειαντικά μέσα (ως abrasives). 

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ" ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΥΠΟΥ #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Υπέρ της υλοποίησης επένδυσης της εταιρείας "Τιτάν", ώστε να αντλήσει από το χώρο Ντεβέ Καράν μεγαλύτερες ποσότητες αδρανών υλικών για την παραγωγή τσιμέντου, τάχθηκε το 81,9% των κατοίκων του Δρυμού που συμμετείχαν σε λαϊκή ψηφοφορία για το θέμα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου, "περίπου 600 κάτοικοι του Δρυμού προσήλθαν στις κάλπες και με τη θετική ψήφο του 81,9% εξ αυτών στην ουσία εξουσιοδοτούν την κεντρική διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου να προβεί στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης".

Σύμφωνα με τον δήμο, γνώμονας για αυτή τη συντριπτική πλειοψηφία στάθηκε όχι μόνο η προοπτική της συνέχισης της απασχόλησης των κατοίκων του Δρυμού στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και τα εύλογα ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν αποκλειστικά για τη δημοτική κοινότητα του Δρυμού. 

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αποτέλεσαν βασική πηγή χρηματοδότησης για το μακεδονικό βασίλειο και τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Στη ρωμαϊκή περίοδο η λειτουργία τους διακόπηκε και ξανάρχισε στους βυζαντινούς χρόνους, ενώ την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λειτουργούσαν περίπου 600 καμίνια και οι μεταλλωρύχοι παρέδιδαν φόρο στον σουλτάνο το 1 στα 12 δράμια αργύρου της παραγωγής τους. 

Το 1705 παραχωρήθηκε με σουλτανικό φιρμάνι στους κατοίκους το δικαίωμα εκμετάλλευσης των μεταλλείων αργύρου και δημιουργήθηκε κρατικό νομισματοκοπείο. Και στο 1893, για πρώτη φορά, εμφανίστηκε η επωνυμία Μεταλλεία Κασσάνδρας , με την εκμετάλλευση να περνά σε γαλλο-οθωμανική εταιρεία.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ Ή ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξαναχτύπησαν οι "προστάτες" της ΒΑ Χαλκιδικής

*Ακουλουθεί σχόλιο του blog

Εκεί που διάβαζα στα μπλογκ της περιοχής για τις παιδικές γιορτές, την Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι, το δάσος της Ιερισσού, τις διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπίας στην ευρύτερη Χαλκιδική, ανοίγω και το antigold.org., περιμένοντας να δω κάποιες ευχές, (έστω και μεταξύ των antigold…). 

Αλλά μάταιος κόπος… 

Το μόνο που βρήκα ήταν η αναγγελία άλλης μιας «πορείας μίσους» μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων!!! Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν ποτέ… Άδικος κόπος…

Διαβάστε: 

ΣΕΒ: ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, αποτελούν βασικό αποτρεπτικό παράγοντα των επενδύσεων, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, κατά την επίσημη παρουσίαση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), που αποτελεί σύμπραξη 14 από τους σημαντικότερους φορείς της χώρας.

«Η κοινωνία χρειάζεται δουλειές, οι επιχειρήσεις αγορές και το κράτος έσοδα. Προϋπόθεση όλων αυτών είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, αφού οι δημόσιοι πόροι για ανάπτυξη είναι πια περιορισμένοι. Για να έρθουν όμως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, χρειάζεται η χώρα να αποκτήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Κρίσιμο όμως στοιχείο ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελεί η ασφάλεια δικαίου, δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο, οι κανόνες και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της διοίκησης που εγγυώνται την ποιοτική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος στο χαιρετισμό του.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Σ' ΟΛΟΥΣ!


Ξημερώνουν Χριστούγεννα....

Χρόνια Πολλά! Υγεία, αγάπη, ευτυχία, δημιουργικότητα και μία ζωή με χαρούμενες στιγμές, είναι μερικές μόνο από τις πολλές ευχές, που θέλουμε να στείλουμε για τα φετινά Χριστούγεννα εντός και εκτός Χαλκιδικής.

Παράλληλα, το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου μακάρι να μεταδοθεί σαν "ιός" στις καρδιές και τις ψυχές όλων μας για να εδραιωθούν αυτά τα ουσιώδη που λείπουν τόσο πολύ από την κοινωνία μας. Η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοκατανόηση, που από κοινού συνθέτουν την αγάπη.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΈΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

«Τα Χριστούγεννα έφτασαν αλλά οι άνθρωποι δεν φαίνεται να το κατάλαβαν… Ασχολούνται ακόμη με τις μικροέριδες και τους μικροπολέμους, όπως εδώ στην Χαλκιδική. Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι χτισμένο επάνω σε σαθρά επιχειρήματα τα οποία παρέσυρε εν ριπή οφθαλμού το ποτάμι των αποκαλύψεων; Δεν θέλει πολύ για να δει κανείς καθαρά αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να εθελοτυφλούν… 

Κατά ένα μέρος δεν τους αδικώ… Αν έχεις παρασυρθεί σε έναν χρόνιο «αγώνα» από ανθρώπους που τελικά αποδεικνύονται φούσκες, ποια είναι η θέση σου; Όταν αναγκάζεσαι να υποστηρίζεις έκνομες ενέργειες επειδή τις έκαναν συγχωριανοί σου και έχεις εγκλωβιστεί, με ποιο τρόπο θα τις αποκηρύξεις μετά; Όταν έχει προστρέξει προς υποστήριξή σου κάθε καρυδιάς καρύδι, από αντιεξουσιαστές μέχρι τροτσκιστές και αναρχικοί, πως θα τους αποτινάξεις από πάνω σου; 

Όταν έχεις χρησιμοποιήσει τα ίδια σου τα παιδιά στο όνομα του «αγώνα» και τους έχεις γεμίσει τα μυαλά με μπαρούφες τύπου γαλατικού χωριού, δηλητήρια που σκοτώνουν και άλλα τέτοια, τι να τους πεις μετά; Ότι έκανες λάθος; Ότι παρασύρθηκες από ασήμαντους πολιτικάντηδες και καπιταλιστές αριστερούς; Ότι πληρωμένοι δημοσιογράφοι-μισθοφόροι με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διατηρήσουν την ένταση, διότι έτσι τους συμφέρει; Ότι όλα παίχτηκαν στο όνομα ενός πολιτικού παιχνιδιού και σε χρησιμοποίησαν; Δύσκολη η θέση σου…

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ


Tου Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού - Γεωτεχνικού

Έχουνε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός και την έναρξη υλοποίησής του. 

Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες οι οποίες έχουν επιδράσεις στο περιβάλλον και σύμφωνα με τους αντιδρούντες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και όχι μόνον. Στο χρονικό αυτό διάστημα η Δημοτική Αρχή, προηγούμενη και παρούσα, δεν μερίμνησε ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για αυτές τις επιδράσεις.

Οι πολίτες δικαιούμαστε να έχουμε επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από την παρούσα Δημοτική Αρχή, από το Δήμαρχο, για τις επιπτώσεις των εργασιών υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου που έχουνε εκτελεστεί έως σήμερα τουλάχιστον στα δύο βασικά στοιχεία της ανθρώπινης ζωής, στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΚΟ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στο σημερινό …μάθημα θα δούμε μια δύσκολη τεχνική προπαγάνδας, την λεγόμενη «ανάποδη σπέκουλα», την οποία φαίνεται πως ο Τόλης και το Παρατηρητήριο έχουν αναπτύξει σε επίπεδο state of the art…

Προσπαθεί ο κος..... να σπεκουλάρει πάνω στο θέμα της επένδυσης χρυσού χρησιμοποιώντας όχι επιχειρήματα, αλλά αντι-επιχειρήματα, τα οποία κατά την προσφιλή του μέθοδο τα ερμηνεύει κατά το δοκούν…

Μας λέει λοιπόν πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον η δήλωση της Ελληνικός Χρυσός που «ανοιχτά απειλεί με σταμάτημα της «επένδυσης» αν χάσει την υπόθεση, αν δηλαδή υποχρεωθεί να τηρήσει τους όρους των εγκρίσεων που έλαβε!».

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΚΟ ΚΑΙ Η ΕΡΤ 3 ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΚΟ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Μα τι… ωραία πράγματα βλέπουμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες;

Από τη μια έχουμε μια ΜΚΟ που απειλεί χωρίς αιδώ και φειδώ την Ελληνική δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα στο ΣτΕ αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση του για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική…

Από την άλλη έχουμε την κρατική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα το τρίτο κανάλι που έχει πάρει εργολαβία την κάλυψη τέτοιων συμπεριφορών η την ανάδειξη «έργων» αυτής της ΜΚΟ.

Τελευταίο παράδειγμα ένα ρεπορτάζ (στο 32ο λεπτό) που πρόβαλε την περασμένη εβδομάδα για την υπερπαραγωγή των 20.000 ευρώ της ΜΚΟ, σχετικά με τις Σκουριές στο οποίο δεν υπήρχε ούτε δευτερόλεπτο για τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Καβάλα στο άλογο επέλεξε να κάνει την εμφάνιση του ο αγαπημένος Άι - Βασίλης στην ονειρεμένη από κάθε άποψη Παραμυθοχώρα του Στρατωνίου.

Αυτός ο εντυπωσιακός τρόπος άφιξης έκανε ακόμη πιο ξεχωριστά τα εγκαίνια της Παραμυθοχώρας για 9η συνεχή χρονιά, γεγονός που αποτυπώθηκε στις εκδηλώσεις χαράς και ενθουσιασμού των μικρών παιδιών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μαζί με τους γονείς τους.

Η Παραμυθοχώρα, το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, «χτίστηκε» και φέτος και λειτουργεί με αγάπη προς τα παιδιά και την νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων παιδικών αναμνήσεων, από εθελοντές κατοίκους και τους Φορείς του Στρατωνίου.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

"ΠΡΑΣΙΝΗ" ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ: ΜΙΑ "ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ" ΑΠΟΨΗ...


Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου

Στο Παρίσι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος. Οι υπεραισιόδοξοι αναφέρονται στη σταδιακή αντικατάσταση των υδρογονανθράκων με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θεωρώντας πως έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2ο βαθμούς Κελσίου, πως θα σταματήσει εντελώς η εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και θα μηδενισθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι. 

Σε τούτο το άρθρο δεν θα εκφραστεί θετική ή αρνητική γνώμη για το κατά πόσο μπορεί να επιτεχευθούν αυτοί οι στόχοι. Ούτε καν αν αυτοί οι στόχοι είναι λογικοί, καθώς υπάρχουν και απόψεις αντίθετες σχετικά με τη θεωρία της αλλαγής του κλίματος.

Τούτο το άρθρο θα αποπειραθεί να καταδείξει πως ακόμη και με τις ΑΠΕ η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρήση των ορυκτών πόρων γενικότερα.  Κυρίως, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ξεφύγει 100% από τους εγγενείς κινδύνους οι οποίοι εμπεριέχονται στις εξορυκτικές και μεταλλουργικές διαδικασίες των πρώτων υλών που απαιτούνται για την κατασκευή των ΑΠΕ.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η Παραμυθοχώρα του Στρατωνίου για 8η συνεχή χρονιά θα φροντίσει να κάνει ακόμη πιο γλυκά και παραμυθένια τα Χριστούγεννα όλων μας.

Η οργανωτική επιτροπή της Παραμυθοχώρας του Στρατωνίου μας ανακοινώνει πως όλα είναι έτοιμα και φέτος για να αρχίσει η μεγάλη γιορτή.

Η ανακοίνωση που μας έστειλαν προς αναδημοσίευση αναφέρει τα εξής:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΑΤΥΧΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαβάζουμε στο capital.gr πως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, στη συνέντευξη που έδωσε στο “Πρακτορείο 104,9 fm” και στην εκπομπή “Καθημερινά”, που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου, ρωτήθηκε και σχετικά με τη συνέχιση ή μη της επένδυσης στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, εν αναμονή και της απόφασης από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

 Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «οι Σκουριές είναι μία επένδυση, που, όταν την βρήκαμε, ήταν αδειοδοτημένη από το Ελληνικό Κράτος, υπάρχει συνέχεια της διοίκησης και εκείνο, το οποίο εμείς θα κάνουμε και κάνουμε, είναι να δεσμεύσουμε την εταιρεία, να τηρεί απαραίτητα τους περιβαλλοντικούς όρους».

Μέχρι εδώ καλά τα λές Γιάννη μου… Τι το ήθελες να συνεχίσεις…

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ"


Τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας μετά τις κωμικές αποκαλύψεις της "υπερπαραγωγής" του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" για δήθεν παραγωγή χρυσού χαλκού στις Σκουριές με τη μέθοδο της εκχύλισης (!!!) εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου μεταξύ αστείου και σοβαρού καλούν όλους τους Έλληνες να σπεύσουν στις Σκουριές για να πάρουν το χρυσό που τους αναλογεί...

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των 3 σωματείων.

"Μετά τις δηλώσεις του ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Α. Παπαγεωργίου στα δελτία ειδήσεων της 17/12/2015, σχετικά με τις καταγγελίες του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για παράνομη παραγωγή χρυσού και χαλκού που συμβαίνει σήμερα στις Σκουριές, εμείς ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"


Το Press Project ανέλαβε την ευθύνη να... ντύσει με το μανδύα της σοβαρότητας την "υπερπαραγωγή" του antigoldgr.org για τις παραγωγικές Σκουριές. 

Προς τιμήν του ζήτησε την άποψη της μεταλλευτικής εταιρείας για να τη συμπεριλάβει στην δημοσίευση του.

Το γραφείο τύπου της Ελληνικός Χρυσός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Press Project αναφέροντας στο σχόλιο του τα εξής: 

ΝΕΑ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ #SKOURIES (ΒΙΝΤΕΟ)


Πόσα χτυπήματα να αντέξει αυτό το κακόμοιρο το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων";

Μετά την απρέπεια της κρατικής τηλεόρασης προς το πρόσωπο του ιδρυτή του, ήρθε το ΥΠΑΠΕΝ να δώσει ακόμη ένα χαστούκι στην...ακλόνητη αξιοπιστία του.

Έστειλε μικτό κλιμάκιο από στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος.

Μια ενέργεια, αν μη τι άλλο προσβλητική, τη στιγμή που το antigoldgr.org έχει δώσει 20.000 ευρώ, όπως διατυμπανίζει ο ίδιος ο ιδρυτής του μέσα στην Ιερισσό για να κάνει φωτοαποτύπωση της οποίας η ακρίβεια φτάνει συν πλην 10 εκατοστά και όλα αυτά ένα πλήρες βίντεο.

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

....Μπορεί να πάει το κίνημα!

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Ενώ η κυβέρνηση προϋπολογίζει για το 2016 έσοδα 1,5-2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σαλπίζουν την αντίσταση σ’ αυτές. Όχι τη δική τους. Σιγά μην καταψηφίσουν μέτρα και κινδυνέψει να χάσει η «Πρώτη Φορά» την εξουσία και όλα τα καλούδια που τη συνοδεύουν. 

Αλλά των άλλων. Έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ, Γιώργος Κυρίτσης, με άρθρο του, το οποίο τιτλοφορεί «Όπου δεν φτάνει η κυβέρνηση, μπορεί να πάει το κίνημα» υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει τη συμφωνία για τα αεροδρόμια. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι τοπικές κοινωνίες ή η Αυτοδιοίκηση ή οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Στην Κέρκυρα, φερ’ ειπείν, αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων n διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος κατά του μοντέλου παραχώρησης του αεροδρομίου» (Αυγή 12.12.2015). 

Τι ωραία! Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακός και ο κινηματικός ΣΥΡΙΖΑ αντιμνημονιακός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις και οι αυτοδιοικητικοί του ΣΥΡΙΖΑ με μαϊμού δημοψηφίσματα θα τις καταψηφίζουν. Η εξουσία ολάκερη και η διαμαρτυρία χορτάτη.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ "ΣΚΟΥΡΙΩΝ"


Του Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού - Γεωτεχνικού 

Πριν από λίγες ημέρες, στις 09 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου ότι κατά τη διάρκεια ημερίδας δημάρχων της Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου, υπογράφηκε ψήφισμα με το οποίο 26 Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας λένε όχι στις μεταλλευτικές εξορύξεις χρυσού - χαλκού.

Στο εν λόγω ψήφισμα των 26 δημάρχων της Μακεδονίας – Θράκης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην παρουσία τέτοιων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στους Δήμους μας, καθώς δημιουργούν περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, πολιτική υποβάθμιση και καταστροφή.»

Το πρώτο και βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη έχει τη λαϊκή εντολή της πλειοψηφίας των πολιτών να συνυπογράψει το εν λόγω ψήφισμα και να ασκεί ανάλογη πολιτική.

#SKOURIES: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως και να το δεις οι παραγωγικές Σκουριές φέρνουν χρήμα και ανάπτυξη στη ΒΑ Χαλκιδική!

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας για το πόσο άδικο ήταν απέναντι στον ιδρυτή του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.

Και τον έβγαλε στο παράθυρο πριν καν χαράξει η αυγή και τον κράτησε στον αέρα μόλις 8 λεπτά.

Αποτέλεσμα;

Τριγυρίζει ο άνθρωπος μέσα στην Ιερισσό περιχαρής, όπως λέγεται και ακούγεται, υποστηρίζοντας με μάτια που λάμπουν από ικανοποίηση, πως το βίντεο με πλάνα από το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι και τη φωτοαποτύπωση της ευρύτερης περιοχής των Σκουριών που πήγαν και έδειξαν στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, κόστισε περίπου 20.000 ευρώ!!! 

Κάτι που θα μπορούσε να το πει κάλλιστα στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης για να αποσπάσει τα ανάλογα εύσημα αλλά και να του τεθούν και ακόμη πιο ουσιαστικές ερωτήσεις.

#SKOURIES: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΤΗΛΕΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ? (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια εντελώς... αυθόρμητη απορία διατύπωσε μέσα από το "τσαντίρι χειραγώγησης" που διατηρεί ο Λάκης Λαζόπουλος.

Αναρωτήθηκε, αν η Eldorado Gold έχει σχέση με τα σενάρια οικουμενικής διακυβέρνησης που ακούγονται εδώ και καιρό ως επιβαλλόμενη και διάδοχη κατάσταση της παρούσας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παραξενευτήκαμε όπως και αρκετοί φανταζόμαστε τηλεθεατές που τον παρακολουθούσαν. "Τι να εννοεί ο ποιητής", αναρωτηθήκαμε και θα αναρωτήθηκαν...; Δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε ή να δώσουμε απαντήσεις στις απορίες του μεγάλου Εθνικού μας υποκριτή...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)


"Αν μας δημιουργήσει πρόβλημα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, θα σταματήσουμε, αλλά γενικά υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα είναι θετική”, είπε στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9FM” ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός”, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για την επένδυση στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

"Υπάρχει κόστος, αλλά δεν πάει στράφι, είναι για ένα έργο, που κάποια στιγμή θα δικαιωθεί” είπε ο κ.Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "καθημερινά”, που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης. 

Εξέφρασε δε την άποψη ότι "θα ήταν αυτοκαταστροφικό να πούμε σε έναν κόσμο που τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έδωσε τον αγώνα και πέτυχε να το ανοίξει η μονάδα ότι δεν το ανοίγουμε μέχρι να αποφασίσει η ολομέλεια του ΣτΕ”.

#SKOURIES: ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Στον κόκορα φόρτωσε τις αρχαιότητες των Σκουριών το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χθες βράδυ, αλλά και τη συνέχιση του έργου επιφανειακής μετάλλευσης στην περιοχή. 

Παρότι αρχικός στόχος ήταν, όπως διαφαινόταν, να μετακινηθούν τα υπολείμματα αρχαίων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε άλλο χώρο, και να συνεχιστεί το έργο, την τελευταία στιγμή, όλα κατέληξαν σε φιάσκο.

Ενώ παιζόταν ένα ωραιότατο επεισόδιο της σειράς «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ», ξαφνικά έγινε η «γυριστή» και ομοφώνως αποφάσισαν να αναβάλουν τη λήψη απόφασης. Γιατί; Προφανώς διότι τότε κατάλαβαν πως αφού όλα ήταν στον αέρα, έπρεπε να εμφανίζονται πως δεν παραβαίνουν την κυβερνητική «γραμμή».

ΚΛΕΙΣΤΗ Η... ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ ΣΕ #SKOURIES ??? (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύ... δίκαιοι είναι εκεί στην κρατική τηλεόραση. Για να βγουν από την κομματική υποχρέωση απέναντι στους φίλους της άναρχης οικοδομικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική πήγαν και έβγαλαν "live" τον μανιφεστάρχη των "antigold" πριν την ανατολή του ηλίου...

Ανεπίτρεπτα πράγματα για έναν άνθρωπο που μόνο ενδιαφέροντα πράγματα τους είπε, στο λίγο χρόνο που του έδωσαν, όπως για παράδειγμα:
  •  ότι είναι ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης (!!!!),
  • ότι έκανε φωτοαποτύπωση  σε 8.000 στρέμματα της ΒΑ Χαλκιδικής για να εντοπίσουν, αν έχει κοπεί έστω ένα δέντρο παραπάνω και σύριζα έξω από το χώρο που πρόκειται να γίνει το μεταλλείο των Σκουριών... (!!!!)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ?


Μυθικό και ιστορικό συνάμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών" αναφορικά με τη παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη Γερμανική Fraport. 

Η εφημερίδα που έχει υιοθετήσει άκριτα τον ψευδεπίγραφο "αγώνα" των υποστηρικτών της άναρχης οικοδομικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική κοτσάροντας κάθε πιθανή και απίθανη επινόηση και ανοησία τους ως "είδηση", "μεγάλο κακό" και "ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της ΒΑ Χαλκιδικής στους μοχθηρούς Καναδούς" σήμερα αποθεώνει τη συμφωνία παραχώρησης αεροδρομίων στους Γερμανούς.

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" λοιπόν αλλά και "οι ουρανοί είναι δικοί μας"... Εμείς εδώ στη ΒΑ Χαλκιδική το γνωρίζουμε πολύ καλά χάρη στις παρελάσεις που έκαναν τα τελευταία 3 χρόνια με πρόσκληση των ντόπιων φίλων της άναρχης οικοδομικής δραστηριότητας, κατά κόσμον "antigold", γερμανικά κανάλια, δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ακτιβιστές που στην χώρα τους όλα τα βλέπουν "πράσινα", αλλά εδώ ενοχλήθηκαν από την δυναμική αναβίωση μιας μεταλλευτικής δραστηριότητας που υπάρχει στην περιοχή από τον 6ο αιώνα π.Χ.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Επικύρωση της οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς της Ελληνικός Χρυσός, αποτελεί το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που απονεμήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στους ανθρώπους των Μεταλλείων Κασσάνδρας, στο πλαίσιο του θεσμού Ελληνική Αξία.

«Ως κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, και της βιομηχανίας της βορείου Ελλάδος, η συγκεκριμένη επένδυση που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες, αποτελεί στην συγκεκριμένη συγκυρία δείγμα γραφής για την εθνική στρατηγική μας όσον αφορά τις παραγωγικές επενδύσεις και την αξιοποίηση των ορυκτών μας πόρων», δήλωσε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Και αυτός είναι και ο βασικός προσανατολισμός αυτής της επένδυσης η έξοδος από την κρίση και η δημιουργία παραγωγικής υπεραξίας που ήδη αποτυπώνεται στα εξής:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΟΙ "ANTIGOLD" ΜΟΝΟ Η... ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΙΠΕΙ!!!

Μερακλήδες με τις μολότοφ και με την... αλήθεια οι "antigold"!

Οι φίλοι της άναρχης οικοδομικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική εκτός από το να αποχαρακτηρίζουν με καλούς και νόμιμους τρόπους δασικές εκτάσεις για να φυτέψουν μπετόν και να εκτοξεύουν μολότοφ, όπου χρειάζεται προς... γνώση και... συμμόρφωση, είναι ειδικοί στο να χτίζουν και την αλήθεια.

Την δική τους αλήθεια. Αυτή που πρέπει να επικρατήσει επικοινωνιακά για να συνεχίσουν να διαπράττουν ή να κρύβουν τα αναρίθμητα ανομήματα τους σε κοινή θέα με την κάλυψη ή την ανοχή κομμάτων και πολιτικών γιατί υπάρχει "ανοιχτή γεώτρηση" και κοινή άντληση ψηφοφόρων και χρησίμων προθύμων για τις ανάγκες τους. 

Αυτοί λοιπόν που δηλητηρίασαν και δίχασαν την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής βουτώντας την στο ψέμα του κυανίου, της τοξικής σκόνης, του τοξικού αέρα, του τοξικού νερού και του καρκίνου. 

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Ένα απελευθερωμένο, σταθερό επενδυτικό περιβάλλον απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία, αναγνώριση της αναλήψεως κινδύνων και ευνοϊκό ιδεολογικό κλίμα απέναντι στην επιχειρηματικότητα και τον αναπτυξιακό της ρόλο. 

Οι συνθήκες αυτές είναι ανύπαρκτες στην Ελλάδα και ούτε είναι δυνατόν να υπάρξουν, καθ’ όσον αντίκεινται στον λαϊκισμό και την δήθεν προοδευτική ιδεολογία πού επικαλείται ή κυβέρνηση.

Είναι γνωστό πλέον, τόσον από θεωρητικής όσο και από πρακτικής πλευράς, ότι οι πολιτικές παρατάξεις πού εμπνέονται από ολοκληρωτικά θεωρητικά σχήματα (αντιφιλελεύθερα, ως εκ τούτου), ναι μεν στηρίζονται στην πολιτική εξαπάτηση και την πρώτη της ύλη, τον λαϊκισμό, όμως αισθάνονται και βαθύτατη αποστροφή προς την δημοκρατία και τον λαό τον όποιο, συνήθως, επικαλούνται για να δικαιολογήσουν ατοπήματα, βίαιες παραβιάσεις δικαιωμάτων και αυταρχικές μορφές διακυβερνήσεως. 

#SKOURIES: Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑΡΙΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΛΑΜΠΑΧΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

...Και οι antigold εκτός από ρουκετοβόλους ζητούν τώρα και αρχαιολόγους!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Ξέρετε, αρχίζω να κατανοώ τη μέθοδο που ακολουθεί το «κίνημα» SOS Χαλκιδική, το Παρατηρητήριο του ...., τα διάφορα συντονιστικά κατά της εξόρυξης και όλος ο antigold συρφετός… 

Κατακλύζουμε το ΣτΕ, τις δικαστικές αρχές, τις υπηρεσίες με σωρεία καταγγελιών και δεν μπορεί… κάποτε θα μας βαρεθούν και θα μας δικαιώσουν κι εμάς μια φορά… Και τότε θα βγούμε να πανηγυρίσουμε…

Τελευταία απέλπιδα προσπάθεια ο νεότευκτος «Αρχαιολογικός Χώρος Σκουριών»!!! Μια νέα ορολογία που την επαναλαμβάνουμε συνεχώς για να καθιερωθεί όπως το «αρχέγονο δάσος των Σκουριών»…

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ


Στο περιβάλλον της κρίσης, σε μια συγκυρία επενδυτικής ύφεσης, αποδυνάμωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και πτώσης της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας, με διακύβευμα για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας την προσέλκυση επενδύσεων, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βασικά μοντέλα για την εθνική επενδυτική στρατηγική, αλλά και το πρότυπο για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας, μέσα από την υγιή παραγωγικότητα, την επανεκκίνηση της εθνικής Βιομηχανικής δραστηριότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Είναι ενδεικτικό το ότι, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και την ομαλή εξέλιξή της, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, ενισχύοντας μάλιστα επενδυτικά κεφάλαια και κοινωνική συνεισφορά.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ: "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι Εργολήπτες Χαλκιδικής πριν λίγη ώρα δημοσίευσαν ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΒΒΕ προς τιμήν των εταιριών που βράβευσε για τους τομείς που διακρίθηκαν το 2014.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας η Ελληνικός Χρυσός έλαβε βραβείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση και παρουσία της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κωνσταντίνος Γεωργαντζής ο οποίος την αφιέρωσε σ' όλους τους εργαζόμενους ενώ απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους μεταξύ αυτών και την υφυπουργό βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη είπε:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΒΕ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής
την στιγμή της βράβευσης από τον πρώην πρόεδρο του ΣΒΒΕ Νίκο Πέντζο

Η Ελληνικός Χρυσός έλαβε ακόμη μια σπουδαία όσο και τιμητική διάκριση. Βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για την ολοκληρωμένη παρουσία και διαχείριση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ΣΒΒΕ για το βραβείο στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε να έρθουν ακόμξ 100 επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως της Ελληνικός Χρυσός, και αν γίνει εφικτό κάτι τέτοιο να υπάρχουν και οι ανάλογες συνθήκες για να παραμείνουν, καθώς όπως τόνισε "μόνο έτσι θα καταφέρει να βγεί η Ελληνική οικονομία από το τέλμα που βρίσκεται".

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΟΥ 2016 ΩΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


 *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, κατά την 38η Σύνοδό της, η διαδικασία ανακήρυξης του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».

Η αρχική σύλληψη της ιδέας για τον εορτασμό της μεγάλης αυτής επετείου γεννήθηκε το 2013 με την ανάληψη της πρωτοβουλίας του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ να διοργανώσει Παγκόσμιο Συνέδριο τον Μάϊο του 2016 για τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Με πρωτοβουλία του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ, την οποία υιοθέτησε και υλοποίησε θεσμικά η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2015 η πρόταση για την ανακήρυξη του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ"


Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε δηλώσεις σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105,5" ΚΑΙ για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την Ελληνικός Χρυσός και είπε τα εξής: 

«Αποκαλύπτει τον τρόπο που χαριστικά, μεροληπτικά, προνομιακά λειτούργησαν υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, και πως έκαναν τα πάντα για να διευκολύνουν την εταιρεία και την επένδυσή της, εις βάρος της νομοθεσίας, του περιβάλλοντος, του δημοσίου συμφέροντος. 

Εμείς με βάση αυτά θα πορευτούμε, θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις ζωές των ανθρώπων εκεί. Περιμένουμε την οριστική απόφαση από το ΣτΕ και τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ"


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος σε δήλωση του σχετικά με τα όσα γράφονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρει τα εξής: 

«Η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, κατά πάγια αρχή της, σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε αυτές εκδίδονται σε εθνικό επίπεδο, είτε σε ευρωπαϊκό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ανώνυμη καταγγελία περί το 2006, έκρινε ότι υπήρξε «παράνομη κρατική ενίσχυση» κατά την μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας το 2003 από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός, ποσού 15,3 εκατ. Ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και η εταιρεία μας άσκησαν προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. αμφισβητώντας την ορθότητά της. Το Γενικό Δικαστήριο παρά ταύτα έκρινε άλλως με την απόφασή του της 9.12.2015.

ΣΕΒ: "ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ" ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η αθέτηση συμβάσεων και η αδυναμία προστασίας όσων πίστεψαν και επένδυσαν στην Ελλάδα προκαλεί τεράστια ζημιά σε μια χώρα με ελλειμματική αξιοπιστία, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ στη εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία.

Η ξαφνική επιβολή επιπλέον φόρων στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,22% αποτελεί όχι μόνο αθέτηση σύμβασης, αλλά επιπλέον θα αποτύχει παταγωδώς να εξασφαλίσει στο κράτος τα έσοδα που προσδοκά, όπως απέτυχαν και άλλες φοροϋπερβολές των τελευταίων ετών.

Η ζημιά που υπέστη η χώρα από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη υπερβαίνει κατά πολύ τη ζημιά που υπέστησαν όσες επιχειρήσεις εμπιστεύτηκαν το λιμάνι του Πειραιά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προστίθεται σε περιστατικά όπως της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Η ΑΝΟΔΟΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΛΠ

Φωτογραφία από παλιότερη άνοδο... φερτών και εύφλεκτων υλικών στις Σκουριές 

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Τον γύρο στα social media κάνουν αναρτήσεις του ... με «φωτογραφίες-ντοκουμέντα»!!! από την… «ανεπανόρθωτη ρύπανση» που προκαλεί η Ελληνικός Χρυσός στα νερά της περιοχής…

Και ακολουθεί η καταστροφολογία για «το νερό στη βρύση μας», την «απουσία ελέγχων» και όλο το antigold τροπάρι που –βέβαια– αναπαράγει και ο ... στο Περίπτερο Μεταλλευτικής Παραπληροφόρησης…

Ας εξηγήσει κάποιος στους κυρίους πως το κόκκινο χρώμα στο νερό είναι από χώμα, πως τα νερά απάντλησης δεν είναι δυνατό να μην περιέχουν χώμα και πως το ίδιο συμβαίνει και με τα νερά της επιφανειακής απορροής μετά από έντονες βροχές, ένα φαινόμενο που όλοι το έχουμε δει. Όλα τα άλλα είναι όνειρα antigold νυχτός…

ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου

"Κοντά στο 45% είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ιόνια νησιά, καταλαμβάνοντας την κορυφή στις περιοχές της Ελλάδας...".

Αυτά προσπαθούσα να εξηγήσω σε πρόσφατο άρθρο μου. "...Σήμερα όμως, όπου ουσιαστικά μπαίνουμε στην εκκαθάριση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αποδεικνύεται περίτρανα αυτή η καταστροφική νοοτροπία του παλαιού πολιτικού προσωπικού...".

Ας ξανα-αναφερθώ σε ορισμένες σκληρές- πικρές αλήθειες - γεγονότα:

1. Η Ελλάδα πάσχει από την "Ολλανδική" (τουριστική) ασθένεια. 
2. Στις τουριστικές περιοχές η παραβατικότητα της φοροδιαφυγής φτάνει στο 20%.
3. Οι τουριστικές περιοχές έχουν τα πιο πολλά κόκκινα δάνεια (είτε κάποιοι επίτηδες δεν πληρώνουν με πρόσχημα την κρίση είτε πράγματι δεν μπορούν).
4. Ο τουρισμός έτσι όπως έχει αναπτυχθεί σε βάρος όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας, ΝΑΙ, ορισμένες φορές μπορεί να καταστρέψει σοβαρά το περιβάλλον.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΠΑΤΕ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΡΟΛΟ? ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Με τη σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές της Ελλάδας και της Ελληνικός Χρυσός.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Δικαστήριο κρίνει ότι:
  • η Ελλάδα χορήγησε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός από μεταφορά κρατικών πόρων καθώς η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας τιμής, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση προς τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων,
  • η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μεταλλείων συνιστά κρατική ενίσχυση καθώς συνεπάγεται τόσο πλεονέκτημα για την Ελληνικός Χρυσός όσο και απώλεια πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό,
  • η κρατική ενίσχυση παρείχε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός έναντι των ανταγωνιστών της, και αυτό συνεπαγόταν κίνδυνο στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επηρεασμού του μεταξύ κρατών μελών εμπορίου,