Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: "ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ - ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ"


Το γραφείο τύπου της Ελληνικός Χρυσός εξέδωσε ανακοίνωση που απαντάει στο πρόστιμο ύψους 1,7 εκατ. Ευρώ, που επέβαλε το ΥΠΕΝ για περιβαλλοντικές παραβάσεις, που όπως ανέφερε σε δελτίο τύπου - τιμοκατάλογο σημειώθηκαν την τριετία 2012 - 2014.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.

"Οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου.

Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα."