Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


*Του Παύλου Αλεξιάδη

Ο θρίαμβος για την εκλογή του κ. Μητσοτάκη τελειώνει… - οι φιλελεύθεροι βγήκαν από τα καβούκια τους, άρθρα γράφτηκαν, έγιναν οι πανηγυρικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστοποιήθηκε η ήττα του «Καραμανλισμού» και ο παράκλητος «αντί-Τσίπρας», που δεν θα βασίζει την δύναμη του στον λαϊκισμό, επιτέλους βρέθηκε. 

Τριγύρω η χώρα στέκει γυμνή, οι ιαχές του θριάμβου αν και πρόσφατοι αντηχούν μακρινοί, ο ενθουσιασμός έχει μετριαστεί και η χαρά δίνει την θέση της στην προσμονή.

Προς τους υπαλλήλους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, που δεν έχουν καμιά κάλυψη και προστασία, απευθύνθηκε ο κ Μητσοτάκης , πρόσφερε ελπίδες την ώρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πραγματοποιεί εκστρατεία απαξίωσης, εξουθένωσης και αφανισμού τους.  

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες  μαζί με τον κόσμο που έχει αγανακτήσει από την προκλητικά κρατικίστικη πολιτική της κυβέρνησης που συμπυκνώνει όλη την παρακμή της νεοελληνικής κοινωνίας, τον αναδείξαν.

Σήμερα η Εldorado Gold η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία στην ΒΑ Χαλκιδική ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την επένδυση στην περιοχή εξαιτίας της στάσης της παρούσας κυβέρνησης. Τι χάνει η Ελλάδα;  Η χώρα μας σε αυτήν την τόσο τραγική για την οικονομία της στιγμή στερείται :

1) 1 δις κοινωνική ασφάλιση

2) 1,5 δις μισθοί

3)  100 εκατομμύρια σε συλλόγους και τοπικούς φορείς

4)  150 εκατομμύρια σε περιβαλλοντικές βελτιώσεις

5)  75 εκατομμύρια σε έργα υποδομής στην περιοχή

6)  2,5 δις και άνω σε πληρωμές σε τοπικούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.

Εκβιασμός;  Η εταιρεία έπραξε ότι θα έπραττε κάθε άνθρωπος που θα έβλεπε ότι επί ένα χρόνο  χάνει πολλά εκατομμύρια,  κοροϊδεύεται και καθυβρίζεται από ένα σινάφι που το όραμα του για την ανάπτυξη της ΒΑ Χαλκιδικής είναι «οι καλλιέργειες με κίτρινα φασολάκια»  (Κ. Ιγγλέση, Star 28/9/15 “"Αρχαία σκουριά: Τα πολιτικά διλήμματα μία ξένης επένδυσης" ) !

 Οι εργαζόμενοι , αυτοί που από πάππο προς πάππου εργάζονταν στα ορυχεία ,που ζούνε από τα μεταλλεία με τίμημα την ίδια την σωματική τους ακεραιότητα,  μέσα σε ένα χρόνο έδωσαν έναν αγώνα που ήταν παράδειγμα ήθους ενάντια στην χυδαιότητα και την τρομοκρατία των τοπικών «οικολογικών» βαρονιών (καμένα αμάξια μεταλλωρύχων, προπηλακισμός παιδιών τους στα σχολεία της Ιερισσού κτλ). 

Πάνω απ’ όλα ,ωστόσο, υπάρχει η αγανάκτηση για την καταστρεπτική πληρωμή , η εξέγερση της σκληρής εργασίας ενάντια στην άδικη και αναίτια  ανεργία, την τρομοκρατία και τον τοπικό διχασμό.

Θα ξαναφορέσουν οι μεταλλωρύχοι τα κράνη και τα φωσφοριζέ  γιλέκα. Θα ξαναρχίσουν τον ίδιο αγώνα μαζί με τις οικογένειες τους. Οι συνθήκες όμως δεν είναι όπως πριν ένα χρόνο, τώρα τα αντιμνημονιακά  σύννεφα που κρατούσαν στο απυρόβλητο την δράση των υποκινούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ «οικολογικών» ταγμάτων έχουν διαλυθεί. Από τον Σεπτέμβρη όλοι και οι ποιο αδιάφοροι γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοικοι και ποια είναι η δυναμική της πραγματικής οικονομίας του τόπου .

Σήμερα η πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα , ύψους 1,2 δις. σταμάτησε.  Η κυβέρνηση εξάντλησε και εξαντλεί το μίσος της προς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους,  τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελεύθερη οικονομία. 

Στην αρχή της θητείας του φιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη περιμένουμε να δούμε το θέμα να παίρνει διαστάσεις, να έρθει στην βουλή, να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και τέλος να συνεχιστεί η επένδυση. 

Έως ότου η Ελλάδα καταλάβει τις δυνατότητες της και ανηφορίσει των κακοτράχαλο, ανηφορικό και δύσβατο δρόμο της εκβιομηχάνισης και των επενδύσεων. Η παραμονή της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική θα είναι η αρχή.      

 *Αλεξιάδης Παύλος
Τεταρτοετής φοιτητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Κομένιους στην Μπρατισλάβα και εκλεγμένο μέλος του επταμελούς συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας στη Σλοβακία

Αναδημοσίευση από marketnews.gr