Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν εκτενείς αναφορές στον ημερήσιο Τύπο αλλά και σχετικό άρθρο στην "Αυγή" με αφορμή Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανάβει το πράσινο φως για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας σε παραλία της Ίου. Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Τσιρώνης απαντάει αναφέροντας:

1. Διαφωνώ με τη συγκεκριμένη επένδυση στην Ίο, αλλά πριν αναλάβουμε ως κυβέρνηση είχε παρθεί η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ). Όποιος έχει να προτείνει τρόπο να ανακληθεί η ΑΕΠΟ, χωρίς να πέσει η ανάκλησή της στο πρώτο πρωτοδικείο, ας το εξηγήσει και στους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στο έργο.

2. Η παραχώρηση του αιγιαλού είναι διοικητική πράξη που ακολουθεί την ΑΕΠΟ. Όσοι ζητάνε να μην υπογράψουμε την παραχώρηση αιγιαλού είναι σαν να αντιστέκονται στην κατασκευή ενός εργοστασίου, ζητώντας από το υπουργείο συγκοινωνιών να μην υπογράψει την κατασκευή... οδικού κόμβου. Όλα σχεδόν τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία έχουν παραχώρηση αιγιαλού.

3. Οι τιμές παραχώρησης αιγιαλού δεν είναι τιμές πώλησης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, γιατί ο αιγιαλός παραμένει δημόσιος και κοινόχρηστος. Είναι τουλάχιστον γελοίο να συγκρίνεται παραχώρηση αιγιαλού με την αγορά διαμερίσματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θυμάμαι το οικολογικό κίνημα να έχει ξεσηκώσει αγώνα για τη μη παραχώρηση αιγιαλού σε οποιαδήποτε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, ούτε καν στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας.

4. Όταν έφτασε η ΚΥΑ στο υπουργείο μας, εξάντλησα κάθε χρονικό όριο συζητώντας με τους βουλευτές Κυκλάδων και την Επιτροπή Παρακολούθησης, Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Περιβάλλοντος (ΕΠΕΚΕΠΕ) με το ερώτημα εάν υπάρχει δυνατότητα να ανακληθεί η ΑΕΠΟ και να μην υπογράψουμε. Κανείς, ούτε από τους βουλευτές ούτε από τα κόμματα, δεν διατύπωσε την άποψη ότι μπορεί να παρεμποδιστεί η επένδυση, παρεμποδίζοντας την υπογραφή παραχώρησης του αιγιαλού.

Από τα παραπάνω συνάγεται το αυτονόητο: Δεν θα εμποδίσουμε την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας με ανοησίες του τύπου να μην παραχωρηθεί ο αιγιαλός από το ΥΠΕΝ, να μην του δίνει ρεύμα η ΔΕΗ, να μην του ανοίγει βιβλία και στοιχεία η εφορία. Ο μόνος διοικητικός τρόπος είναι η ανάκληση της ΑΕΠΟ, αλλά αυτό δεν το προτείνει κανένας «οικολογικός φωστήρας», γιατί στερείται νομικής βάσης. 

Φυσικά, οι φωστήρες της οικολογίας ξεχνάνε τα κινήματα και πάνε να τα υποκαταστήσουν διεκδικώντας από τη δημόσια διοίκηση να «καθαρίσει» για λογαριασμό τους. Δυστυχώς, οι πολέμιοι της κοινωνίας του θεάματος συστηματικά γίνονται οι χειρότεροι θιασώτες της, προσπαθώντας να ξεπεράσουν την ανυπαρξία της αγωνιστικότητας με το... θέαμα της αγωνιστικότητας και της πράσινης καθαρότητας. 

Θυμίζουν κάτι αντιεξουσιαστές που αυταπατώνται ότι με τη βία θα νικηθεί ο καπιταλισμός. Ξεχνούν αμφότεροι ότι η κοινωνία του κέρδους εκτρέφεται από το θέαμα και τη βία. Δεν θα επεκταθώ άλλο, χρονιάρες μέρες. Δίνω έτσι μια ευκαιρία, μέχρι να φύγουν οι καλικάντζαροι, στους "συντρόφους" που ανακάλυψαν ευθύνες στο θέμα της Ίου να ανασκευάσουν και να επανορθώσουν. 

Αν δεν το κάνουν, θα απαντήσω αναλυτικά με στοιχεία και τότε θα διαπιστώσουμε εάν εγώ πουλάω την οικολογία ή εκείνοι "πουλάνε οικολογία". Μέχρι των Φώτων, λοιπόν, εύχομαι σε όλες και όλους χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και για την υπόλοιπη χρονιά υγεία και χαρά.

Αναδημοσίευση από avgi.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Έχει δίκιο στην ανάπτυξη του συλλογισμού του ο κ. Τσιρώνης σ' ότι αφορά την εμπορία και την  καπήλευση της οικολογίας από διάφορους τσαρλατάνους και τυχοδιώκτες. 

Το ζήτημα είναι πως δεν έχει καταλάβει ότι ένα και το αυτό συμβαίνει και με τους δήθεν οικολόγους του #Skouries, που κουνιούνται στους ρυθμούς που επιβάλλουν οικοδομικά συμφέροντα.

Είναι απορίας άξιον...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως απόλυτα τεκμηριωμένη και επεξηγηματική η απολογία του υφυπουργού στο γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ολοκληρωθεί η επένδυση στην Ίο. Από την άλλη τα λέει εκ του ασφαλούς γιατί:
Α) Ο τοπικός πληθυσμός αποφέρει μικρό αριθμό ψήφων, οπότε who cares? για τις όποιες αντιδράσεις.
Β) Στο νησί δεν υπάρχει πιθανότητα απόβασης οικολογικών κουπουκίων ήτοι αντιεξουσιαστές και καλικάντζαροι, σύμφωνα με τον υφυπουργό.
Στην Χαλκιδική όμως κρίνοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά σφυρίζει κλέφτικά για την χιλιοδικαιωμένη ΜΠΕ και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας επιτρέπουν στους τυχάρπαστους οικολόγους της πεντάρας να υποκαθιστούν τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους. Είναι ανεπίτρεπτο το 2016 πλέον να παρακαλάνε στα τέσσερα για την προσέλκυση νέων επενδυτών και από την άλλη να βάζουν τρικλοποδιές στους υφιστάμενους γνωρίζοντας ότι η μόνη μέθοδος εκδιωγμού, ελλείψη νομικών επιχειρημάτων, είναι η διαρκής παρεμπόδιση της έκρυθμης λειτουργίας. Οι Καναδοί έχουν και αλλού δουλειές ενώ οι Έλληνες εργαζόμενοι στην επένδυση μάλλον θεωρούνται από τον υφυπουργό β΄ κατηγορίας πολίτες, υποψήφιοι για τον ΟΑΕΔ.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
αυτή την φορά δεν θα ασχοληθώ με το άρθρο σας αλλά θα σχολιάσω εσάς για τον ΟΒΕΛΙΞ.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν απευθύνομαι στον ΟΒΕΛΙΞ.
πολίτες...Όσες φόρες σχολίασα και χρησιμοποιούσα όρους σαν και αυτούς που χρησιμοποιεί ο οβελίξ ή ειρωνευόμουν στον βαθμό του, εσείς δεν δημοσιεύατε το σχόλιο μου και αν το δημοσιεύατε απαντούσατε εσείς στο ίδιο ύφος.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό τον δικό σας οβελίξ που βρίζει, στρεβλώνει,προπαγανδίζει ειρωνεύεται, υποβαθμίζει όλους εμάς που είμαστε αντί, αλλά δεν βλέπω ποτέ κάποιο σχόλιο δικό σας που να τον επαναφέρει στην τάξη.
Αυτό είναι απόδειξη για το δικό σας τρόπο λειτουργίας εδώ στο blog που κρίνεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Θα ήθελα λοιπόν την απάντηση σας αντικειμενικά γιατί λειτουργείτε μ αυτόν τον τρόπο.
Αν δεν κάνω λάθος, ένα σχόλιο μου πριν δυο μέρες στο άρθρο σας <<#SKOURIES: ΑΠΟ(ΧΑΛΙ)ΨΗ ΤΩΡΑ!>> δεν το δημοσιεύσατε, αν και δεν έβριζα και ήταν ευπρεπέστατο μάλιστα.
Ήταν ένα σχόλιο που έλεγε αλήθειες όμως.....
Γιατί λοιπόν αυτή η λογοκρισία????
Μήπως νομίζεται ότι αυτά, έστω και μικρά συμβάντα εδώ μέσα, δεν τα συζητάμε ανάμεσα μας εμείς οι αντί??
Μήπως νομίζεται ότι κερδίζετε κάτι με την λογοκρισία???
κάνετε λάθος!!!! Μ αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι το blog σας δεν είναι αντικειμενικό και οτι παίζετε τα παιχνίδια του Μπόμπολα και της el dorado.
Άρα λοιπόν και τα άρθρα σας δεν μπορεί να είναι πιστευτά..!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 6 Ιανουαρίου 2016 - 4:34 μ.μ.

Έχεις μια εμμονή με την επανάληψη. Δεν είναι κακό αλλά είναι βαρετό. Παρ' όλα αυτά χρονιάρες μέρες που είναι θα σου υπενθυμίσουμε πως όταν από τα σχόλια σου λείπουν οι χυδαιότητες και οι βρισιές δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τα δημοσιεύουμε.

Όταν όμως υπάρχουν βρισιές και χυδαιότητες όπως συμβαίνει στο 95% των σχολίων σου, είμαστε αναγκασμένοι να μην προβαίνουμε στη δημοσίευση τους. Είναι πολύ απλό.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον ΑΣΤΕΡΙΞ
Από ότι φαίνεται και είναι καταγεγραμμένο ενώ σε κανένα σχόλιο μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ υβριστική φρασεολογία ούτε εδώ ούτε σε άλλα site, (αντίστιχα τις απανωτές υβριστικότατες βωμολοχίες, επί προσωπικού, απαντήσεις σας δεν τις έχω διαγράψει σε κανένα σχόλιο) εν τούτοις το γνωστό moto ‘κάνουμε το ψάρι κρέας’ μπορείς να το διαχειρίζεσαι άψογα. Μήπως επιθυμείς ατομικά να σε αποδώσω τον τίτλο του νέου υπουργού λογοκρισίας? Ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι την αίσθηση του χιούμορ ειδικά όταν θίγονται τα ιδεώδη σου. Δημοκρατία δεν σημαίνει να συμφωνούμε όλοι σε όλα.

ΟΒΕΛΙΞ ®