Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: "ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


Προειδοποίηση για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων η απόφαση της Eldorado Gold για διακοπή της λειτουργίας των Μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως τονίζει, η πολιτική ηγεσία αλλά και όλη η πολιτειακή ηγεσία θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι ανάπτυξη και απασχόληση δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις ειδικά τώρα κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που τελεί η χώρα μας. 

Οποιεσδήποτε άλλες θεωρίες ή σχέδια για βελτίωση των οικονομικών και ανάπτυξη της απασχόλησης με δημόσιες ως επί το πλείστον επενδύσεις αποτελούν ουτοπίες.

"Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες όμως απαιτούν διορατικότητα, ανοικτές αντιλήψεις αποφασιστικότητα και κυρίως αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας. 

Είναι κρίμα να χάνονται θέσεις εργασίας, να φορολογούνται περισσότερο οι πολίτες, να μεταναστεύουν οι νέοι και νέες μας την στιγμή που τα πλεονεκτήματα της χώρας μας είναι σημαντικά και με κατάλληλη αξιοποίηση θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε όλες τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις. 

Είναι πλέον ζήτημα εθνικής ευθύνης και αφορά όλους μας η προσέλκυση και προστασία των επενδύσεων στην χώρα μας μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της ευθύνης", προστίθεται μεταξύ άλλων.

Αναδημοσίευση από thestival.gr