Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ #AGROTES ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ #SKOURIES...


Παραδείγματα οβιδιακής μεταμόρφωσης ξεπήδησαν από τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε αυτή την κινητοποίηση η κυβέρνηση και οι υπουργοί της σε επίπεδο δηλώσεων σε σχέση με κάποιες άλλες κοινωνικές αντιδράσεις (βλέπε #skouries)

Μετά τον υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργο Κατρούγκαλοπου ενώ πριν 3 χρόνια δικαιολογούσε πολιτικά και νομικά τις βίαιες αντιδράσεις και τα επεισόδια που σημειώνονταν στη ΒΑ Χαλκιδική από τραμπούκους antigold, σήμερα δεν θεωρεί σύμβολο δημοκρατίας τις πτυσσόμενες μαγκούρες των αγροτών επάνω στα κεφάλια των αστυνομικών, ήρθε να προστεθεί και η αλλαγή στάσης του υπουργού δημοσίας τάξεως Νίκου Τόσκα επάνω σε τέτοια θέματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα δεν γίνονται κατ' αυτόν τον τρόπο οι κοινωνικοί αγώνες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καυτηριάσει τις οργισμένες αντιδράσεις των αγροτών και τις συμπλοκές τους με δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας.

Δεν έχουν περάσει όμως ούτε 5 μήνες από τότε που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνάντηση που είχε με μητέρες ατόμων, που κατηγορούνται για επεισόδια στις Σκουριές, σύμφωνα με την "Αυγή" φέρεται να αναγνώρισε το δίκαιο του αγώνα τους και να τους υποσχέθηκε πως τελείωσε η καταστολή στις Σκουριές.

Ειλικρινά δεν βγάζουμε νόημα με τους υπουργούς. Το πλέον στενάχωρο είναι ότι ή στάση τους μας θυμίζει την τακτική ενός συνομιλητή αυτής της κυβέρνησης σε θέματα αποεπένδυσης. 

Όποτε η δικαιοσύνη και η πολιτεία βγάζουν αποφάσεις και νόμους αντίστοιχα που του είναι αρεστοί είναι "σωστές", "καλές" και "δίκαιες" αμφότερες. Όποτε αυτό δεν συμβαίνει, τότε αρχίζει να τις απαξιώνει και να τις περιφρονεί.

Ευχόμαστε τουλάχιστον οι υπουργοί της νυν συγκυβέρνησης να μην ταυτίζονται και με τις παρακάτω απόψεις που χειροκροτεί τους κουκουλοφόρους που έκαψαν τις Σκουριές.του συνομιλητή του ΥΠΕΝ.