Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΩΣ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ANTIGOLD ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Η Ελληνικός Χρυσός δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της όλες τις πρόσφατες αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ. 

Πρόκειται για τις αποφάσεις:

219/2016, που ακύρωσε την απόφαση του πρώην υπουργού ΥΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση θεώρησης μελέτης έγκρισης δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών,

221/2016, που ακύρωσε την παράλειψη έγκρισης της μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας πάλι από το ΥΠΕΝ,

222/2016, που απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της έγκρισης των μελετών των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης στις Σκουριές,

και την 223/2016, που απέρριψε την αίτηση ακύρωσης εγκρίσεων μελετών του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές.

Διαβάστε ΕΔΩ το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ, που αποδομεί συθέμελα όλες τις επιστημονικοφανείς επινοήσεις των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μια σειρά κάλπικων επιχειρημάτων, όπως αποδεικνύουν το κάθε σκεπτικό όλων των αποφάσεων που εξέδωσε το ΣτΕ και οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν άκριτα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μόνο και μόνο για να χρονοτριβήσει την εξέλιξη του επενδυτικού έργου στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Μια συγκυβέρνηση που με τη σειρά της για να ικανοποιήσει και ιδεολογικές εμμονές στελεχών της επέλεξε να εκτεθεί αλλεπάλληλες φορές και το κυριότερο να τοποθετήσει στο κάδρο της ανεργίας 2.000 εργαζόμενους και της οικογένειες τους σε τόσο δύσκολους καιρούς, ενώ και η ίδια είναι πλέον όμηρος αυτής της επιλογής της...

Θα επανέλθουμε στο θέμα με νεότερες αναρτήσεις, καθώς αυτές οι αποφάσεις αποδίδουν πλήρως την έννοια της λέξης "κόλαφος" με εκκωφαντικό μάλιστα κρότο.