Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: "ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επένδυση της εταιρείας "Eldorado Gold" επεσήμαναν ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κ. Μίχαλος και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕ κ. Π. Αγνιάδης κατά τη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργολάβων, Υπεργολάβων του Δήμου Αριστοτέλη, τους κ.κ. Παπαγιάννη Θεόδωρο και κ. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, πρόεδρο και γενικό γραμματέα του σωματείου, αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν ότι η επένδυση αυτή είναι ύψιστης σημασίας για την περιοχή και εάν η εταιρεία σταματήσει τις εργασίες της, στην κυριολεξία θα βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι, θα πληγούν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το κράτος θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και γενικότερα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές σε όλη τη Χαλκιδική. 

Οι εκπρόσωποι των εργολάβων τόνισαν ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει αρνητικά την επένδυση, εφόσον η εταιρεία υλοποιεί όλες τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κ. Μίχαλος τόνισε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει ένα φιλικό ως προς τις επενδύσεις περιβάλλον στη Χαλκιδική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με καλές προθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μεταλλείων εκφράζοντας έτσι την απόλυτη στήριξή στην επένδυση στις Σκουριές.

Αναδημοσίευση από capital.gr