Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"


Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν πριν λίγο τα σωματεία εργαζόμενων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Η νέα δημόσια παρέμβαση τους αφορά την επερώτηση που κατέθεσε η κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, κατα την οποία η ίδια διαπιστώνει καθυστερήσεις στο έργο της Εισαγγελλείας Χαλκιδικής για καταγγελίες που αφορούν την Ελληνικός Χρυσός.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την Κατερίνα Ιγγλέζη για ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια της ίδιας να βρεθούν άνεργοι και ύστερα μετανάστες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων.


Η Κατερίνα Ιγγλέζη μετά από απουσία εβδομάδων -ίσως και μηνών- από τα φώτα της δημοσιότητας επέστρεψε δυναμικά!

Ενώ η χώρα καίγεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, των επαγγελματιών, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και όλων των Ελλήνων πολιτών. Η τοπική μας βουλευτήρια απευθύνει ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση της Εισαγγελίας Χαλκιδικής να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις που αφορούν στην Ελληνικός Χρυσός.

Όταν κάποιος στηρίζει την πολιτική του καριέρα αλλά και την προσωπική του υπόσταση στην παραπληροφόρηση των συνδημοτών του, όταν ενθαρρύνει τη βίαιη ανυπακοή ακόμα και στις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων, τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς;

Αφού η κυριά Ιγγλέζη κατήγγειλε τους Πανεπιστημιακούς και μελετητές ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους κατά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους εγκρίνοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τους επιστήμονες της Ε.Χ. ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στην λειτουργία των εγκαταστάσεων, το ΣτΕ ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του στις 16 αποφάσεις με τις οποίες δικαίωσε εμάς και την εταιρεία στην οποία δουλεύουμε, την αστυνομία ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της αποτρέποντας τους μεταφερόμενους «αγωνιστές» της να κάψουν τις Σκουριές, τώρα καταγγέλλει και την Eισαγγελία Χαλκιδικής ότι δεν κάνει καλά την δουλειά της κάνοντας ουσιαστικά ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Σ’ ένα Κράτος Δικαίου όμως, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και εγγυητές αυτού είναι οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές τις χώρας. Σε μια δημοκρατία ο ρόλος αυτών των θεσμών πρέπει να γίνεται σεβαστός από όλους και ειδικά από εκείνους που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην πολιτική, ιδεολογική και πνευματική ηγεσίας της χώρας.

Η κυρία Ιγγλέζη ανέφερε επίσης πως «οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι». Ναι, οι κάτοικοι της περιοχή είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί μας εκπροσωπεί ένας άνθρωπος κενός περιεχομένου με μόνο στόχο να στείλει μετανάστες χιλιάδες εργαζόμενους, να φέρει φτώχεια και μαρασμό στα Μαδεμοχώρια Χαλκιδικής, για να διατηρήσει μια βουλευτική καρέκλα! 

Εμείς εργαζόμαστε σε μια δραστηριότητα με ιστορία, σε ένα έργο που έχει δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ,  σε ένα Μεταλλείο με αυστηρούς κανονισμούς και πιστοποιήσεις, σε μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη για τη χωρά και το περιβάλλον, και τίποτα από τα παραπάνω δε χωράει αμφισβήτηση.

Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε λοιπόν, εκπροσωπώντας τόσο τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, όσο και την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, είναι ότι ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει! Είμαστε Έλληνες, εργαζόμενοι, επιστήμονες, μεταλλωρύχοι στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων Ελλήνων… για μια χώρα δίκαιη, με ανοιχτές δουλειές, με προοπτικές και καθαρό μέλλον. Για όλους μας!


Από τη χώρα ας φύγουν οι ψεύτες! Αρκετά χάρηκαν!!!


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τοπική βουλευτής εξακολουθεί να προκαλεί με πιασάρικες ανακοινώσεις που να δικαιολογούν το αξιόλογο κυβερνητικό της έργο. Νομίζει ότι το ‘’ φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’’ θα αποδώσει καρπούς στο ποίμνιο της. Σε μία τόσο ρευστή καθημερινότητα χωρίς σταθερές πρέπει κάποιοι να την ειδοποιήσουν ότι οι κούφιες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, δεν ξεχνιούνται ένθεν και ένθεν από καμία πλευρά. Θα έρθει η ώρα που επειδή δεν υλοποιεί τα δικά της υπεσχημένα θα ακολουθήσει τον καθημερινό Γολγοθά των υπολοίπων συριζοβουλευτών που κυκλοφορούν καθημερινά μεταξύ 3:20-3:30 π.μ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

ΟΒΕΛΙΞ ®