Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

"ΥΠΟΣΧΕΣΗ" ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: "ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ"


Αντιπροσωπεία εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολύγυρο. 

Σκοπός τους να ενημερώσουν τα στελέχη του κόμματος στην Χαλκιδική για το απειλητικό φάσμα της ανεργίας, που πλανάται πάνω από τα Μαδεμοχώρια εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης και να ζητήσουν παράλληλα το "πλάνο X", που υποτίθεται ότι έχουν ως εναλλακτική από τη στιγμή που θα μπεί λουκέτο στην επένδυση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, αλλά έδωσαν και τη "υπόσχεση", ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι Σκουριές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων και στη συνέχεια ένα μικρό σχόλιο από εμάς. 

Αυτό το νέο μας είπε σήμερα η ηγεσία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και συγκεκριμένα οι κκ. Γκοντίνος Κ. (Συντονιστής ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μακεδονίας), Παπαματθαίου Σ. (Γρ. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) και Πλιάκος Τ. (Στέλεχος. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), όταν σταθήκαμε μπροστά τους για να τους ρωτήσουμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα, ως άνεργοι και εν δυνάμει άνεργοι.

Αντί να ντραπούν που για ένα γινάτι άφησαν 350 Χαλκιδικιώτες σε μια μέρα χωρίς δουλειά, και τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να οδηγήσουν στην ανεργία άλλους 2.000, οι γραμματείς του κόμματος που καθορίζει τις τύχες μας, μας κατηγόρησαν κι από πάνω ακολουθώντας πιστά την γραμμή του κόμματος που μας θέλει «όργανα» της εταιρείας.

Από τον Πολύγυρο και τα τοπικά στελέχη του κόμματος που κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον της περιοχής μας τουλάχιστον, και ξέρουν καλά ποιοι είμαστε ένας προς έναν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσουν:
  •         Τι θα γίνει με τους 350 Χαλκιδικιώτες που βγήκαν ήδη στην ανεργία
  •         Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των Σκουριών 
  •      Ποιο θα είναι το μέλλον για την τοπική κοινωνία και την αγορά στην ΒΑ        Χαλκιδική
  •         Και τι οραματίζονται για τα χωριά μας, με τα Μεταλλεία ΚΛΕΙΣΤΑ

Τους καλούμε λοιπόν, ΑΥΡΙΟ, να ρθουν στα χωριά μας, να μας κοιτάξουν όλους στα μάτια και να μας ξαναπούν ΑΥΤΑ που μας είπαν σήμερα, με κλειστές τις πόρτες τους στον Πολύγυρο. Ειδικά αυτοί που έκαναν την δική μας ΑΝΕΡΓΙΑ στόχο ζωής.

Θα τους περιμένουμε……

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Από την πλευρά μας το μόνο που θα προσθέσουμε είναι, ότι οι Σκουριές έχουν παρόν και μέλλον, ενώ οι ιδεολογικές αγκυλώσεις αυτών των ατόμων ανήκουν ήδη στο παρελθόν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια φορά, δημοσίως πλέον από κομματικά στελέχη, αποκαλύπτεται η πλήρης άγνοια της πραγματικότητας η οποία σε συνδυασμό με την μονόπλευρη ενημέρωση καταδεικνύουν την ανυπαρξία σοβαρών επιχειρημάτων για τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν αποκλίνουν ούτε μισή μοίρα από την γραμμή σύριζα. Δεν προτείνουν λύσεις για την αρμονική συνύπαρξη μεταλλωρύχων και τίνος τελικά επαγγελμάτων. Δεν πτοούνται που σε συνθήκες εθνικής χρεωκοπίας προσαυξάνεται ο αριθμός των ανέργων. Ο αμοραλισμός τους οδηγεί σε εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, θαρρείς και οι θιγόμενοι δεν γνωρίζουν πως μπορούν να προστατεύσουν τα νόμιμα συμφέροντα τους. Αυτό το κακό παραμύθι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει γιατί οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια κανενός αγύρτη της πολιτικής.

ΟΒΕΛΙΞ ®