Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ SKINHEADS?


Ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κω στην κατασκευή κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων στο νησί είπε:

"Δεν πρόκειται να πάμε τους πρόσφυγες στην Κω. Είναι ήδη στην Κω…Έτσι όπως πάει η Κως σε λίγο θα είναι το νησί του τουρισμού των skinheads (ξυρισμένα κεφάλια), θα καούν από μόνοι τους από 300-400 θερμοκέφαλους. Ξέρετε με πόσο κόπο κρατάμε ΜΚΟ να μην δημοσιεύσουν γράμματα και συμπεριφορές που θα κάνουν κακό στον τουρισμό; Ή θα έχουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χύμα στις πλατείες ή θα τους έχουμε σε αξιοπρεπείς χώρους υπό φύλαξη".

Απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Κω και να καεί, όπως λέει και ο κ. Μουζάλας από 300 - 400 ναζιστές skinheads, που θα την επιλέξουν για να κάνουν τουρισμό.

Είναι κάτι που θα το επιβεβαιώσει ή όχι η πραγματικότητα σε πολύ κοντινό χρόνο. Το απευχόμαστε όμως γιατί στη ΒΑ Χαλκιδική έχουμε ήδη δυσμενή δεδομένα για την ποιότητα ενός ανάλογου επιπέδου τουρισμού, που επιχειρείται να της επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Για την ακρίβεια, τα τελευταία 4 καλοκαίρια αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2012 ο τόπος υποβαθμίζεται τουριστικά από την υποκουλτούρα των ξενόφερτων μπαχαλάκηδων, που έρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό για να συμπαρασταθούν στο antigold σύστημα που λυμαίνεται την περιοχή και καταλήγουν με στατιστική βεβαιότητα να πρωταγωνιστούν σε βίαια επεισόδια ;έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθησαν, έπειτα από σοβαρά επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές, 69 αλλοδαποί και 9 Έλληνες μπαχαλάκηδες. Οι μπαχαλάκηδες αυτοί είχαν καταλύσει σε κάμπινγκ στη Ιερισσό, ανταποκρινόμενοι σε ένα διεθνές κάλεσμα που έγινε κατά των μεταλλευτικών εξορύξεων.

Γιατί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν στέκονται με τον ίδιο επικριτικό τρόπο απέναντι και στον μπαχαλοτουρισμό, που τείνει να γίνει κανόνας και στη ΒΑ Χαλκιδική σε μια χρόνια μάλιστα που έχει κηρυχθεί επετειακό έτος από την UNESCO, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 ετών από τη γέννηση του μέγιστου Χαλκιδικιώτη φιλοσόφου Αριστοτέλη;

Εκτός και αν οι κυβερνητικοί παράγοντες πιστεύουν, ότι ο τουρισμός των μπαχαλάκηδων είναι ποιοτικότερος από τον τουρισμό που των "ξυρισμένων κεφαλιών" και άμεσα ή έμμεσα τον διαφημίζουν για να γίνει μόδα σ' όλη την Ελλάδα!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στην @ 16 Φεβρουαρίου 2016 - 1:53 μ.μ.
Είναι λάνθασμένος ο ισχυρισμός σου. Ακόμη και τα μπάχαλα που μας φέρνουν οι antigold είναι από τη Γερμανία. Οι νορμάλ τουρίστες μας είναι απ΄όλη την Ευρώπη. Ενώ έρχονται και από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία.