Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

#SKOURIES: ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ "ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΤΟ ANTIGOLD ΚΥΚΛΩΜΑ?


Και η Κατερίνα Ιγγλέζη; Και ο Γιάννης Γιώργος; Και ο Γιώργος Ζουμπάς; Και ο Σπύρος Αβδημιώτης; Και ο Γρηγόρης Τάσιος; 

Όλος ο καλός antigold κόσμος είναι προσκεκλημένος στην διημερίδα, που είναι να γίνει 2 - 3 Απριλίου στην Ιερισσό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Έτος Αριστοτέλη", όπως ανακηρύχτηκε τον τρέχον έτος από την Unesco.

Υποτίθεται με βάση το προσκλητήριο, που έχει κυκλοφορήσει, ότι η διημερίδα αφορά τον τουρισμό, καθώς φέρει τον τίτλο: "Νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στη Χαλκιδική".

Όμως η ανθρωπογεωγραφία των προσκεκλημένων ομιλητών από μόνη της λέει, πως ο τουρισμός είναι το πρόσχημα για να εκτοξευτεί η γνωστή antigold χολή σε βάρος της πλέον αρχέγονης παραγωγικής δραστηριότητας τη ΒΑ Χαλκιδική για να καταλήξουμε στο καραμελωμένο συμπέρασμα "μεταλλεία και τουρισμός δεν συμβαδίζουν"...

Άραγε θα σεβαστούν οι προαναφερθέντες μια εκδήλωση που αφορά ίσως τον Μέγιστο των Ελλήνων Φιλοσόφων χωρίς να χρησιμοποιήσουν το βήμα που θα τους δωθεί για να κάνουν προπαγάνδα εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας;

Η γνώση και η εμπειρία που απορρέει απ όλα όσα έχουμε ζήσει από την στάση των μελών του antigold κυκλώματος δεν δίνει πολλά περιθώρια μη χρήσης της αντιμεταλλευτικής ρητορικής στο λόγο τους.

Έτσι έγιναν γνωστοί άλλωστε; Να χαλάσουν τώρα το... προξενιό; Ίδωμεν.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός Οργανισμός εδώ και χρόνια έχει κάνει θαύματα σε ό,τι αφορά το "Αριστοτελικό προϊόν" με απτά αποτελέσματα για Ολυμπιάδα και Βαρβάρα και θα έρθει τώρα ο Αβδημιώτης, η Μπουρνατζή και ο Τάσιος να μας κάνουν μαθήματα τουρισμού? Μα τόσο εμπαθείς είστε εκεί στο Δήμο?