Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ANTIGOLD ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


O Δήμαρχος Αριστοτέλη μιλώντας στο Halkidiki Focus με αφορμή το όχι του στην διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών, λόγω της χορηγίας της σ' αυτό της Ελληνικός Χρυσός, ομολόγησε επί της ουσίας την αδυναμία της διοικήσεως του να επιβληθεί στα antigold εξτρεμιστικά στοιχεία, που διαφεντεύουν την Ιερισσό.

Είπε λοιπόν ο Γιώργος Ζουμπάς: "Η εταιρεία με τη δραστηριότητά της στην περιοχή έχει δημιουργήσει αντιθέσεις. Ένα μέρος του κόσμου δεν τη θέλει. Αν δίναμε το "πράσινο φως" στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός θα δημιουργούνταν εντάσεις και θα ήταν δύσκολο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι αποστείλαμε αυτή την εβδομάδα την απάντησή μας στην Ομοσπονδία, στην οποία αναφέρουμε ότι εφόσον είναι η Ελληνικός Χρυσός χορηγός δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόταση".

Πέρα από την σοκαριστική ομολογία της πρωτοφανούς ομηρίας μιας ολόκληρης κοινωνίας και ενός δήμου από μια ομάδα ακραίων και αντικοινωνικών στοιχείων διαφαίνεται ξεκάθαρα και η απροθυμία του ίδιου του δήμου να επιφέρει την ποθούμενη ενότητα στην κοινωνία, καθώς είναι γνωστό πως αυτά τα στοιχεία είναι δημιούργημα της antigold λογικής, ρητορικής  και νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε με ευλαβική συνέπεια τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά κανείς antigold επιφανής δεν τολμάει να αναμετρηθεί με τον παραλογισμό τους.
.
Επειδή όμως η ζωή είναι αμείλικτη νομίζουμε ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που οι επικεφαλής των antigold θα ομολογήσουν δημοσίως και τα οικτρά λάθη που έκαναν έτσι ώστε το τέρας που έφτιαξαν να μην μαζεύεται από τους ίδιους τουλάχιστον.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 

Για το θέμα μίλησε στο halkidikifocus και ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιώργος Ανατολίτης, σημειώνοντας ότι μετά την άρνηση του Δήμου Αριστοτέλη για τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων σε Αρναία και Ιερισσό, οι αγώνες θα ξεκινήσουν να διεξάγονται τον Απρίλιο στο Γυμναστήριο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ομοσπονδία συνεχίζει τις επαφές της με παράγοντες της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική, για τη συνέχιση των αγώνων σε άλλες περιοχές του νομού.

Όπως τόνισε ο κ. Ανατολίτης κάθε Ομοσπονδία για να συνεχίζει το έργο της, ιδιαίτερα τις σημερινές εποχές της οικονομικής κρίσης, «ζητάει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πρώτου και Δεύτερου βαθμού - και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία, αλλά και εταιρειών», προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε στην Κόνιτσα, όπου ένας από τους μεγάλους χορηγούς ήταν η εταιρεία Δωδώνη, όπως και στη Φλώρινα όπου μεγάλος χορηγός ήταν η ΔΕΗ.

Παράλληλα ο κ. Ανατολίτης τόνισε ότι εκτός από τους αγώνες η Ομοσπονδία υλοποιεί και ένα πρόγραμμα παρουσίασης στους μαθητές της επιλεγμένης περιοχής, τόσο του αθλήματος της άρσης βαρών, όσο και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά για τη διατροφή.

«Φέτος επιλέξαμε τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς είναι το 2016 έτος Αριστοτέλη, αλλά και Ολυμπιακό έτος και θα ήταν μεγάλη προβολή για την περιοχή, καθώς τους αγώνες ακολουθούν, εκτός από τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και δημοσιογράφοι» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ότι για έναν αγώνα απαιτούνται περίπου 1.000 διανυκτερεύσεις και 2.500 με 3.000 γεύματα».

«Ωστόσο λάβαμε αρνητική απάντηση από το Δήμο και άμεσα σπεύσαμε να βρούμε άλλο χώρο, καθώς οι αγώνες που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο είναι για την κατηγορία Νέων - Νεανίδων, των οποίων τα αποτελέσματα μοριοδοτούνται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Έτσι βρήκαμε το χώρο στη Θέρμη, ωστόσο συνεχίζουμε τις επαφές με τη Χαλκιδική, για τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων σε κάποιο άλλο Δήμο», κατέληξε ο κ. Ανατολίτης.

Πηγή δημοσίευσης: halkidikifocus και ergoliptesxalkidikis

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συριζοποιήση του δήθεν νεοδημοκράτη προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιου του επιτρέπει να πάρει θέση γι' αυτό το έγκλημα σε βάρος των επαγγελματιών του τουρισμού στο 3ο πόδι; Έχει και το ηθικό ανάστημα να κατεβεί αύριο στην Ιερισσό για την προσχηματική antigold ημερίδα; Από πότε έμαθε αλήθεια για τον Αρίστοτέλη; Ούτε ήξερε κατά που πέφτουν τα Στάγειρα η γενέτειρα του φιλοσόφου μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε η ανάρτηση να ήταν ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα μας καταδεικνύει άλλη μια φορά τις αδιάλλακτες προθέσεις του Δήμου Αριστοτέλη. Ούτε ότι το 2016 ανακηρύχθηκε Έτος Αριστοτέλη από την Unesco, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου μέτρησε από τους τοπικούς άρχοντες (θαρρείς και θα ζούμε να γιορτάσουμε τα 2500 χρόνια). Τουλάχιστον θα έπρεπε να διδαχθούν από την ιστορία ότι κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων οι Αμφικτυονίες σταματούσαν κάθε μεταξύ τους εχθροπραξία. Να δούμε ποιός θα απολογηθεί στο εγγύς μέλλον για την ολική απομόνωση του Δήμου από τις εκδηλώσεις της επετείου και φυσικά την απώλεια εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων.
ΟΒΕΛΙΞ ®