Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο υπουργός περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 και για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική μετά την πρόσφατη έγκριση της τροποποιητικής μελέτης των Σκουριών από το ΥΠΕΝ.

Επανέλαβε ότι η πρόσφατη εξέλιξη δεν σηματοδοτεί "λευκή επιταγή" της πολιτείας προς την Eldorado Gold τονίζοντας, πως ότι αφορά την εν λόγω επένδυση δεν γίνεται με διάθεση συμβιβασμού ή κάποια εκπτωτική διάθεση, αλλά με γνώμονα την νομιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος.

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σε αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις που εμφανίζονται σε κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα.


Παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει ζήτημα μ' αυτές της καθυστερήσεις, που σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' ένα κλίμα αποεπένδυσης.

Ωστόσο,  κατά τον υπουργό ΠΕΝ, οι τελευταίες εξελίξεις με το Eurogroup μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας προς το καλύτερο σ΄ότι αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Ολόκληρες τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για τις Σκουριές, αλλά και για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα μπορείτε να τις παρακολουθήσετε  στο βίντεο που ακολουθεί.