Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στο δήμο Αριστοτέλη βρίσκεται από αυτή την εβδομάδα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ΚΑΜ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Η ΚΑΜ θα βρίσκεται σε διαφορετικές περιοχές κάθε μέρα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που εξέδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη αναμένεται να βρίσκεται κάθε Τρίτη, ενώ τη νήσο Αμμουλιανή θα επισκέπτεται κάθε Σάββατο. 

Πρόκειται για ένα βαν της Αστυνομίας το οποίο στελεχώνουν τρεις ένστολοι, ένας από την Διεύθυνση Ασφαλείας, ένας από τη Διεύθυνση Τροχαίας και ένας από τη Διεύθυνση Τάξης.


Οι δημότες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, ώστε να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζουν και να έχουν ενημέρωση με τον πιο επίσημο τρόπο. 

Το πλήρωμα της ΚΑΜ παρέχει υπηρεσίες αστυνομικού χαρακτήρα με σκοπό να βοηθήσουν τον πολίτη να αποφύγει την ταλαιπωρία μετάβασης από ένα απομακρυσμένο σημείο σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή υπηρεσία. 

Αυτό έχει να κάνει με έκδοση δικαιολογητικών, έκδοση ταυτότητας, διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα, καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων των πολιτών, άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών, παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες, εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν, αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης, καταγγελία παραβατικής συμπεριφοράς ή ακόμη και κατάθεση κάποιας μηνυτήριας αναφοράς. 

Από την παρουσία της ΚΑΜ στο δήμο Αριστοτέλη μπορούν να εξυπηρετηθούν κυρίως δημότες που ανήκουν στη τρίτη ηλικία, άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνηση ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πολύ καλή σαν σκέψη, μακάρι να επιτύχει και στην πράξη αυτό το πρόγραμμα. 

Η ερώτηση βέβαια είναι αναπόφευκτη. Αυτό το "μέτρο" σημαίνει ότι δεν θα επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα του δήμου την Ιερισσό, ή θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί φόρμουλα για να επαναλειτουργήσει;  

Το λέμε αυτό γιατί για παράδειγμα, η Κατερίνα Ιγγλέζη ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών να ανοίξει Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Ιερισσό. Ένα τέτοιο γραφείο χρειάζεται και την υποστήριξη της αστυνομίας σε πάρα πολλά θέματα. Πως θα συμβεί κάτι τέτοιο; Με μια κινητή μονάδα της αστυνομίας; Αρκεί; 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν το δικαστήριο δεν ρίξει στα μαλακά αυτούς που έκαψαν,έσπασαν, λεηλάτησαν περιουσίες, χτύπησαν και τρομοκράτησαν απλούς πολίτες επειδή δεν συμφωνούν με τον ολοκληρωτικό τρόπο αντίληψης τους πως τολμάτε και ρωτάτε αν θα ανοίξει ξανά το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού; Δεν αναρωτηθήκατε το ποιό απλό. Θέλουν αστυνομικοί να πάνε να υπηρετήσουν σε τέτοιο τμήμα;