Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Δεν θα έχουν ως κατήγορο απέναντι τους την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, τα 21 άτομα που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο μεταλλείο των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου 2013 και αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη που αναμένεται να αρχίσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αυτή την διαβεβαίωση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε από το ιστολόγιο των "Εργοληπτών Χαλκιδικής".

Η ακριβής δήλωση του Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου έχει ως εξής:

"Η Ελληνικός Χρυσός έχει με συνέπεια αποδείξει ότι επικεντρώνεται στον διάλογο και στη συνεργασία με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, με στόχο να συνεισφέρει κατά τρόπο θετικό στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.


Επιθυμώντας να ενισχυθεί περισσότερο το πλαίσιο αυτό, τόσο συμβάλλοντας στην κοινωνική ηρεμία όσο και διασφαλίζοντας το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, η Ελληνικός Χρυσός καθιστά σαφές ότι δεν συμμετέχει στις ποινικές διαδικασίες ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στο εργοτάξιο των Σκουριών που έλαβαν χώρα στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνικός Χρυσός εμπιστεύεται την ακεραιότητα και αμεροληψία των Ελληνικών δικαστικών αρχών και είναι πεπεισμένη ότι η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί

Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αναζητά τον διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να ωφεληθεί ο τόπος που αποκαλούμε «σπίτι μας»."

Πηγή ανάρτησης: ergoliptesxalkidikis.blogspot

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεία δείχνει για πολλοστή φορά ότι δεν είναι μια απρόσωπη επιχείρηση, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός με καρδιά, ψυχή και ευαισθησίες. Θα αξιολογηθεί αυτή η κίνηση όπως της πρέπει; Προσωπική εκτίμηση.. Ούτε μια στο εκατομμύριο. Και να θέλουν κάποιοι άνθρωποι στην Ιερισσό να εκφραστούν θετικά για τη μεγαλοθυμία της Ελληνικός Χρυσός, τα antigold κεφάλια που τους κουρδίζουν ή τους ξεκουρδίζουν κατά περίπτωση δεν θα το επιτρέψουν.
Ο αντιμεταλλευτικός φανατισμός που καλλιεργήθηκε επί δεκαετίες τροφοδοτεί το μίσος που δημιουργεί συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής πίεσης. Ο λεγόμενος "κοινωνικός αυτοματισμός".

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον @ 10:51π.μ.
Δεν ξέρω αν αυτή η κίνηση θα εκτιμηθεί. Σημασία έχει ότι η εταιρεία έχει συνέχεια και συνέπεια σ΄ότι αφορά την επίθεση στις Σκουριές από την πρώτη στιγμή. Και με Στρατουδάκη και με Θεοδωρακόπουλο στο τιμόνι της Ελληνικός Χρυσός. Δεν κυνήγησε ποτέ τους διώκτες της.
Άσε που ο Θεοδωρακόπουλος είναι σαν ντόπιος με 28 χρόνια στο Στρατώνι.