Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ELDORADO GOLD: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ"


H Eldorado Gold και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Τζόρτζ Μπέρνς δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ αναφορικά με το ζήτημα της προσφυγής της Ελληνικής Πολιτείας στη διαιτησία για το επενδυτικό έργο της στη ΒΑ Χαλκιδική και τις άδειες ρουτίνας που ακόμη δεν έχει εκδώσει για τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Ο Τζορτζ Μπερνς σε δήλωση του επανέλαβε την απόλυτη άγνοια της εταιρείας ως προς το ζήτημα της διαιτησίας, καθώς δεν έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΝ, ενώ τόνισε πως η εταιρεία ακόμη περιμένει την έκδοση των αδειών που έχει αιτηθεί για Σκουριές και Ολυμπιάδα με αποτέλεσμα τη διαρκή επαναξιολόγηση των δαπανών και χρονοδιαγραμμάτων στην Ελλάδα και ότι συνεπάγεται αυτό.


Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζόρτζ Μπέρνς.

Σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να εκκινήσει την διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος του μήνα. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά:  «Ενώ το δελτίο τύπου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαιτησία στην οποία πρόκειται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δηλώνει ότι η διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε σχέση με τα έργα της εταιρείας. 

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας και οι άδειες που έχουμε αιτηθεί δεν έχουν εκδοθεί. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα μας στην Ελλάδα. 

Προς το παρόν, συνεχίζουμε την προπαρασκευαστική περίοδο για την έναρξη της παραγωγής στην Ολυμπιάδα και τα περιορισμένης έκτασης έργα ανάπτυξης στις Σκουριές».

Αναδημοσίευση από eldoradogold.com