Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε η πρώτη επίσημη αντίδραση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για τις εξελίξεις που δρομολογούνται αναφορικά με τις άδειες που κρατάει η κυβέρνηση και τη διαδικασία της διαιτησίας.

Στην απάντηση της εταιρείας υπάρχει μεν η ικανοποίηση της για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις άδειες ρουτίνας που κρατούσε εδώ και μήνες ο υπουργός στο συρτάρι του, ενώ είχαν εγκριθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και αναμονή δε και για την άμεση χορήγηση των άδειών που αφορούν τόσο την Ολυμπιάδα όσο και τις Σκουριές.

Εδώ ίσως έχουμε ένα νέο ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε εταιρεία και κυβέρνηση, καθώς η εταιρεία περιμένει την έγκρισης άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές, ενώ ο κ. Σταθάκης είπε ότι το θέμα αυτό και η μέθοδος μεταλλουργίας θα πάνε στη διαδικασία της διαιτησίας.

Ακολουθεί  η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα».