Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - "ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ" ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Η εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» (“Companion. Aristotle walk” η αγγλική ονομασία της) αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όποιον θέλει να διασχίσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, μια από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει επιμεληθεί και οργανώσει ο Δήμος Αριστοτέλη.

Μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν για έξυπνα κινητά τηλέφωνα android ή iOS, δίνει την δυνατότητα στη μορφή του Αριστοτέλη να ζωντανέψει και να συντροφεύσει τον χρήστη της κατά τη διάρκεια της περιπατητικής διαδρομής του. 

Σε είκοσι επιλεγμένα σημεία, κατανεμημένα στα 15 χιλιόμετρα της διαδρομής από το Άλσος του Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, η μορφή του μεγίστου φιλοσόφου και πανεπιστήμονα της Αρχαιότητας, εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής και μιλάει, σε ελληνική ή αγγλική γλώσσα, για ένα θέμα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο σημείο και τη διδασκαλία του Αριστοτέλη.

Έτσι παραδείγματος χάρη, όταν η διαδρομή πλησιάζει ένα εξωκκλήσι, ο Αριστοτέλης θα μας μιλήσει για την άποψη του για το θείο, ενώ σε ένα σημείο με εξαιρετική θέα, θα μας εξηγήσει την άποψη του περί κάλους, περί ομορφιάς.

Η μορφή του Αριστοτέλη δημιουργήθηκε με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, βασιζόμενη στις σωζόμενες αρχαίες προτομές του. Πάλι με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η μορφή αυτή αποκτά ζωή και ρεαλιστική κίνηση, αποδίδοντας με ζωντάνια τον λόγο του μεγάλου δασκάλου. Η ιδέα και η ανάπτυξη της εφαρμογής υλοποιήθηκε από την εταιρία Digital Innovations – Νίκος Πάχτας κ ΣΙΑ ΟΕ.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας πλέον τελειοποιήσει την εφαρμογή “Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος” εντάσσουμε στην τουριστική καθημερινότητα του επισκέπτη ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, που καθιστά το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη ακόμα πιο σύγχρονο. 

Στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες εφαρμογές θα δημιουργηθούν και για τις υπόλοιπες περιηγητικές διαδρομές, δημιουργώντας ένα καινοτόμο εργαλείο, μοναδικό στον κόσμο, που επαυξάνει την απόλαυση των περιπατητικών διαδρομών, μετατρέποντας τες και σε εργαλεία εκπαίδευσης και πολιτισμού. Όπως ακριβώς πιστεύουμε πως θα ήθελε ο σπουδαίος περιπατητικός φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης.»

Δείτε και κατεβάστε την εφαρμογή ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.