Σελίδες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η δημόσια έκφραση των απόψεών μου με την αποστολή κειμένων σε διάφορα blogs είναι «τελευταίας εσοδείας» ενασχόληση για μένα.

Μέχρι πριν ένα χρόνο είχα τη δουλειά μου και δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με κάτι άλλο πέρα από την περιστασιακή ανάγνωση αυτών των blogs και για να πω την αλήθεια η οργή για τα συμβαίνοντα δεν ξεχείλιζε τόσο, ώστε να χρειάζεται διέξοδο...


Στη διάρκεια αυτού του χρόνου και μέσα στις αγωνιώδεις, αλλά ανεπιτυχείς προσπάθειες να βρω δουλειά – που να βρει κανείς πια, αφού τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν όλα στη μείωση της απασχόλησης, στη μείωση των εισοδημάτων και κανένα στην ανάπτυξη – έπεσε στην αντίληψή μου η επενδυτική προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. στη Χαλκιδική και έκτοτε παρακολουθώ την έκβαση της υπόθεσης και τις προσπάθειες της εταιρίας να αδειοδοτηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση. Υπάρχουν κι άλλες, εδώ που τα λέμε; 

Πως παρακολουθώ τις εξελίξεις; Κυρίως μέσα από τα blogs φυσικά! Να’ ναι καλά οι διαχειριστές τους, αλλά και όσοι στέλνουν κείμενα.

Περιμένοντας ν’ ανοίξουν 1000!!! και πλέον θέσεις εργασίας - σε πρώτη φάση - και απογοητευμένη από την απραξία, ποιου άλλου; τι πρωτότυπο! της Υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, που ακόμη δεν την έχουν στείλει σπίτι της ή στο γυμναστήριό της έστω, για ν’ αφήσει επιτέλους κάτι στην Ελλάδα να προχωρήσει, άρχισα πριν λίγο καιρό να γράφω τις απόψεις μου και να τις στέλνω στα blogs. Δε θα πω τίποτε εδώ για τα σχόλια των «οικολόγων» της περιοχής των μεταλλείων, μιας χούφτας ανθρώπων, που νομίζουν ότι μόνο αυτοί εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία, ότι μόνο αυτοί νοιάζονται για το περιβάλλον (ή μήπως έτσι θέλουν να νομίζουν οι άλλοι, ή μήπως έχουν άλλα συμφέροντα), ενώ όλοι οι άλλοι......... «στάχτη και μπούρμπερη»! Που θεωρούν καταστροφέα, όποιον δε συντάσσεται με τις δικές τους απόψεις και βρίζουν αναίσχυντα, με τη γελοία βεβαιότητα, ότι όποιο κείμενο εκφέρει θετική άποψη για τα μεταλλεία, μόνο εργαζόμενου της προαναφερθείσας εταιρίας μπορεί να είναι. Δε θα πω τίποτε εδώ, παρ’ ότι και αυτή η συμπεριφορά είναι σχετική με το θέμα μου.

Να’ναι καλά τα blogs! Τουλάχιστον ξελαφρώνεις βλέποντας τις απόψεις σου με «σάρκα και οστά»! Χαλκιδικιώτικα blogs, όπως το Respentza, το polites aristoteli, μεγαλύτερα blogs όπως το tro-ma-kti-ko, άλλα όπως το seleo, όλα δημοσιεύουν κάθε μου κείμενο, χωρίς καμια ερώτηση, άλλωστε δεν είναι ποτέ υβριστικά, ποτέ προσβλητικά, πάντα ευπρεπή και με καλή – θέλω να πιστεύω – χρήση της Ελληνικής γλώσσας (το τελευταίο λίγη σημασία έχει βέβαια, έχω δει καταπληκτικά κείμενα με χειρότερη χρήση της γλώσσας, δεν είναι αυτό που μετράει). Βλέπω επίσης τα κείμενά μου αναδημοσιευμένα σε blogs των οποίων τώρα μαθαίνω σιγά – σιγά την ύπαρξη! Όλα ανταποκρίνονται, χωρίς να αναρωτηθούν ποια είμαι και γιατί γράφω! Όλα δίνουν ένα βήμα και μια διέξοδο στις αγωνίες του καθένα που γράφει, δημοσιεύουν όλες τις απόψεις, αμερόληπτα. Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας για όλους! Και μπράβο σε όλα τα blogs!

Όλα είπα; Έ όχι! Σε ένα blog της Θεσσαλονίκης, όχι από τα προαναφερθέντα βέβαια, δημοσιεύουν τις απόψεις μου μάλλον επιλεκτικά, δηλαδή όχι όλες, δεν ξέρω με ποια κριτήρια. Είναι άραγε κάποια από τα κείμενά μου ενοχλητικά; Για ποιους; Άραγε η «λογοκρισία» οφείλεται σε λάθος, ή  είναι εσκεμμένη και ποιο θέμα αφορά; Το συγκεκριμένο blog μάλιστα έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και έχει πολλές αναρτήσεις σχετικά με την «οικολογία» και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. Άρα είναι μάλλον απίθανο να ενοχλείται από τις απόψεις μου σχετικά με το Περιβάλλον και τον άνθρωπο, που πρέπει και να ζήσει προστατεύοντάς το ταυτόχρονα. Άλλωστε, αυτού του είδους τα γενικά κείμενα, αυτά που δεν αφορούν τη συγκεκριμένη επένδυση, αναρτώνται!

Μήπως αυτό το blog «υποστηρίζει» ή «πριμοδοτεί» ή έστω είναι απλώς φιλικά προσκείμενο σε κάποια συμφέροντα και όχι σε άλλα; Εμένα όμως δε μ’ ενδιαφέρουν τα συμφέροντα, επενδύσεις να γίνονται..... δουλειά να υπάρχει.........
Δεν περιμένω απαντήσεις............. μου αρκεί ότι υπάρχουν τα άλλα blogs ...... και μπράβο στα άλλα!

Αυτά τα γράφω, γιατί διάβασα σε blog της Χαλκιδικής (stratoniki.wordpress.com) και το μεταφέρω αυτολεξί ότι: «Στη «δημοκρατία» των ελεγχόμενων Μέσων Ενημέρωσης που ζούμε, η οποία εξυπηρετεί μόνον την ελίτ που τα στηρίζει, οι αντιδρώντες πολίτες των τοπικών κοινωνιών δεν έχουν άλλους τρόπους να επικοινωνήσουν τα προβλήματά τους. Μια από αυτές είναι οι κατά τόπους εκδηλώσεις που τις πραγματοποιούν με φιλότιμο, με διάθεση προσωπικού χρόνου, με προσωπική επαφή, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και η πλέον αποτελεσματική». Το διάβασα και γέλασα πολύ!
Μήπως όμως δεν είναι αστείο, μήπως είναι τραγικό; Μήπως ελίτ έχουν γίνει οι νέοι «οικολογικοί δικτάτορες» των ημερών μας και όσοι έχουν φιλότιμο σωπαίνουν υπό τον φόβο ότι θα θεωρηθούν αναίσθητοι για το περιβάλλον, όσο μεγάλο ψέμα κι αν είναι αυτό;

Να σημειώσω δε εδώ, ότι στην προηγούμενη ανάρτηση κειμένου μου σε χαλκιδικιώτικο blog, ο «ηγέτης» οικολόγος της περιοχής, διατάσσει τους «συν αυτώ» να μη σχολιάζουν τα κείμενά μου, γιατί, λέει, είμαι μέσα από την εταιρία και πρέπει να απαλλαγούν από τις αντίθετες απόψεις, από τις απόψεις δηλαδή υπέρ της επένδυσης. Κανείς απ’ αυτούς δεν προσπάθησε μέσω του συγκεκριμένου blog, όπως έχω επανειλημμένα ζητήσει, να επικοινωνήσει μαζί μου, για να καταρριφθεί επιτέλους αυτός ο μύθος, ότι όλες οι υπέρ της επένδυσης απόψεις προέρχονται μέσα από την εταιρία. 

Θέλω πολύ να δω, αν τα λίγα «πρόβατα» που κατευθύνει ο «δικτατορίσκος οικολόγος» θα υπακούσουν!!!! Εμένα πάντως θα με ανακουφίσει να μη με βρίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, να διαβάζω μόνο θετικά σχόλια και τον ευχαριστώ γι’ αυτό! Επιτέλους, τέρμα τα συνεχή ψέματα και οι συκοφαντίες που με ενοχλούσαν και με κατέβαλαν κάπου-κάπου και που ίσως να μπέρδευαν τους περιστασιακούς αναγνώστες.......που δεν ξέρουν ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια ψέματα, από τους ίδιους και τους ίδιους............. «οικολόγους»! 

Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.