Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΥΠΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ???


To antigoldgr.org με χθεσινή του ανάρτηση προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε όποιους δεν γνωρίζουν, τι σημαίνει να επενδύεις στην Ελλάδα να το μαθαίνουν και να φεύγουν τρέχοντας από αυτή, αν είχαν σκοπό να επενδύσουν.

Ναι... Το ζήσαμε κι αυτό! Το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" που πρωτοστατεί εδώ και 20 χρόνια στον "αγώνα" για την οικοπεδοποίηση 317.000 στρεμμάτων δασικής γης, που ανήκουν στα μεταλλεία Κασσάνδρας, να καρφώνει στην ψύχρα το ΥΠΕΝ, ως προς την παρελκυστική τακτική που εφαρμόζει για να καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια την ολοκλήρωση της επένδυση της Ελληνικός Χρυσός με σκοπό την οριστική ματαίωση της...

Το γιατί επέλεξε τώρα το "παρατηρητήριο..." να συμπεριφερθεί έτσι απέναντι στο ΥΠΕΝ του οποίου ηγεσίες είχαν φτάσει στο σημείο να του ζητούν νομικά όπλα για να μπλοκάρουν την επένδυση δεν το γνωρίζουμε και δεν μας απασχολεί σε τελική ανάλυση.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ομολογία αυτή δείχνει πόσο βαθιά προβληματική, αν όχι νοσηρή, είναι η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην χώρα μας.

Σε βαθμό τέτοιο, που αυτοί που μέχρι πρότινος την χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν ίδια οφέλη από την επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια της, φτάνουν στο σημείο να την κρεμούν στα μανταλάκια, επικαλούμενη την ανάγκη για να μαθευτεί στην παρούσα φάση η αλήθεια!!! 

Μάλιστα... Και μην γελάτε κάποιοι, αν γελάτε γιατί αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που δίνεται, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Παραθέτουμε μόνο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την σχετική ανάρτηση του antigoldgr.org.


"...κάθε αίτηση της Ελληνικός Χρυσός για νέα άδεια θα έπρεπε να της επιστρέφεται, με νομίμως αιτιολογημένη επιστολή κατά τις διατάξεις του ΚΜΛΕ. Η νομική βάση για την απόρριψη δίνεται από τη Σύμβαση, την ΚΥΑ 201745/2011, αλλά και τις αποφάσεις του ΣτΕ 1492/2013 και 223/2016.

Η επιστροφή ως απαράδεκτων των αιτήσεων της εταιρείας για αδειοδότηση, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το ζήτημα της μεταλλουργίας, είναι αυτονόητη ενέργεια για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά το Υπουργείο κρατάει τις αιτήσεις της εταιρείας χωρίς ούτε να τις εγκρίνει ούτε να τις επιστρέφει, όπως ορίζει ο ΚΜΛΕ, αφού καμία σχετική απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική, δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Η πρακτική αυτή είναι παράνομη, τόσο ως προς τον ΚΜΛΕ όσο και διοικητικά. Υπάρχει υποχρέωση της διοίκησης για έγγραφη απάντηση στα αντίστοιχα αιτήματα των πολιτών εντός ορισμένης προθεσμίας, η οποία ρυθμίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 4, του Ν.2690/1999[2] Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας. 

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία 50 ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται διαφορετικές προθεσμίες (στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπεται προθεσμία 60 ημερών).

Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός 5 τουλάχιστον ημερών πριν από την εκπνοή των προθεσμιών, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα: α) τους λόγους της καθυστέρησης, β) τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του, για την παροχή πληροφοριών και γ) κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία."

Μέτα από όλα αυτά, τα οποία καταγγέλλει ο μέχρι χθες άτυπος σύμβουλος του ΥΠΕΝ επί ηγεσίας Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Τσιρώνη εξακολουθούν στην κυβέρνηση να πιστεύουν πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός;

Ρητορικό το ερώτημα...





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καλοάρεσε στο antigold η επίσκεψη που θα κάνει κλιμάκιο του ΥΠΕΝ την άλλη εβδομάδα στην Ολυμπιάδα γι' αυτό και το δίνει τώρα.
Θα δουν όλα αυτά που δεν τους αφήνουν να δουν Ιγγλέζη και Ζουμπάς εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεων που έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τέτοιο αυτογκόλ του Τόλη, που παραδέχεται πως οι καθυστερήσεις της πολιτείας είναι παράνομες, απέναντι στον Χρυσό πρέπει η εταιρεία να διεκδικήσει βαρβάτες αποζημιώσεις από όλους όσους έβαλαν το χέρι τους για να παγώσει τέτοια επένδυση.
Να μην την πληρώσουν όμως οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία. Δεν φταίνε σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τόλης δεν θέλει να έρθει το ΥΠΕΝ στα εργοτάξια της εταιρείας.
Θα κάνει τα πάντα για να τορπιλίσει αυτή την επίσκεψη.
Η πρώτη τορπίλη ήταν να τους δώσει.
Θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται στην Ελλάδα τέτοια πράγματα; Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; αποκλείεται..

Ανώνυμος είπε...

Να ψάξει και να βρεί η δικαιοσύνη ποιοι ήταν οι δημόσιοι λειτουργοί (υπουργοί,γεν.γραμματείς,διευθυντές,προιστάμενοι υπηρεσιών)και να δεσμευτούν οι περιουσίες όσων καθυστέρησαν την επένδυση γιατί αυτο που έκαναν λέγεται απιστία κατά του δημοσίου με ζημιές δεκάδων αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά γίνονται και θα γίνονται όσο βρισκόμαστε σε κρίση και τα κορυφαία μυαλά μας φεύγουν στο εξωτερικό αντί να προσλαμβάνονται με υψηλούς μισθούς στο δημόσιο.
Αποτέλεσμα; Το δημόσιο να ζητάει όπως για παράδειγμα ο Τσιρώνης από τον Τόλη νομικά όπλα για να σταματήσει την επένδυση!!!
Τυχοδιωκτισμοί επάνω στην καμπούρα του ελληνικού λαού!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά θα γίνονται όσο η πολιτεία δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον ρόλο που πρέπει να παίξει στην ανάπτυξη της χώρας μας και αφήνει περίεργους τύπους για να μην γράψω κάτι άλλο και με κόψετε να την υποκαθιστούν.
Μια φορά το μήνα πρέπει να βρίσκετε στην Χαλκιδική κλιμάκιο του ΥΠΕΝ και να έρχεται απροειδοποίητα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά θα φταίνε οι Καναδοί όταν θα πάρουν και τα σώβρακα σε αποζημιώσεις;
Κάνε ΥΠΕΝ φίλους να δείς καλό.Ας πρόσεχαν...