Σελίδες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρακτικά μαθήματα οδικής ασφάλειας, υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών παρακολουθούν μαθητές και μαθήτριες δημοτικού του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου με πρωτοβουλία του φορέα “Safe Onroad” και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, με την υποστήριξη της “Hellas Gold”

Παιδιά της 5ης και 6ης τάξης δημοτικού, καθώς και έφηβοι της Γ΄ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν οχήματα σε προσομοιωτές, να μάθουν τα σήματα οδήγησης, να δούνε πως επηρεάζει το αλκοόλ την αντίληψή μας, τι συμβαίνει όταν ανατρέπεται ένα αυτοκίνητο, πώς βιώνει ένας επιβάτης αυτοκινήτου μία σύγκρουση και βέβαια να κατανοήσουν τον κίνδυνο και της ατομικής ευθύνης, που έχει κάθε οδηγός ή πεζός.

Για αυτά και πολλά άλλα ακόμη άκρως ενδιαφέροντα μπόρεσαν να μάθουν, με τρόπο βιωματικό, οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης δημοτικού, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της “Safe Onroad”. 

Η ομάδα της οδικής ασφάλειας “Safe Onroad” ανταποκρίνεται εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια σε όποιον σύλλογο, σχολείο, εταιρία, ή άλλον φορέα, τους καλεί για να διδάξουν στα παιδιά με ένα διαφορετικό και κατανοητό τρόπο την ασφάλεια στον δρόμο.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, αναφέρει σχετικά: «Η αύξηση των οχημάτων κάθε είδους που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, εντείνουν την ανάγκη ολοκληρωμένης προετοιμασίας των παιδιών μας, ώστε να κυκλοφορούν αρχικά με ασφάλεια ως πεζοί και αργότερα ως οδηγοί, που μεριμνούν για την ασφάλεια του εαυτού τους, των συνεπιβατών τους και των πεζών. 

Ως Δημοτική Αρχή, κινούμαστε σε δύο επίπεδα. Αφενός υλοποιούμε εργαζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, όπως κάναμε με το μεγάλο οριζόντιο έργο των 3.000.000€ για ασφαλτοστρώσεις στους οικισμούς μας, ή το έργο των 2.000.000€ για τον άξονα Νεοχωρίου-Βαρβάρας. 

Αφετέρου, είμαστε πάντα αρωγοί σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης, όπως αυτή που υλοποιείται αυτές τις μέρες. Η επένδυση στην οδική ασφάλεια, είναι επένδυση στην προστασία της νεολαίας και του κοινωνικού συνόλου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.