Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΔΗΜΟΣ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ “TIMES”

Η αναγνώριση και η προβολή που έλαβε ο Δήμος Αριστοτέλη μέσα από τους Times να του απονείμει την 6η θέση μέσα στα 10 ωραιότερα μέρη της πατρίδας μας για διακοπές είναι κάτι πολύ σπουδαίο.

Ενδεχομένως να μας θυμώνει που η γενέτειρα του Αριστοτέλη δεν είναι μέσα στην 1η τριάδα, αν όχι και στην 1η θέση, καθώς φαίνεται πως δεν... ελήφθη στα σοβαρά και όσο θα έπρεπε το πανελληνίου φήμης γνωμικό “Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει”.

Σοβαρά μιλώντας πρόκειται για μια πολύ τιμητική διάκριση, πάνω στην οποία μπορούν να χτιστούν νέες διακρίσεις στο προσεχές μέλλον.

Επίσης, είναι βέβαιο, πως για αυτή τη διάκριση έπεσε πάρα πολύ δουλειά. Χρόνια δουλειάς για την ακρίβεια με ατέλειωτες ώρες υπομονής και επιμονής επάνω στο σχέδιο επίτευξης μιας συνολικής στρατηγικής.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, τέτοιου είδους δημοσιεύματα από το εξωτερικό δεν “χαρίζονται”, αν οι συντάκτες τους δεν πεισθούν και αν δεν αποκτήσουν προσωπική άποψη εκ του σύνεγγυς γι’ αυτά τα οποία έχουν ακούσει φερ' ειπείν σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κλπ.

Επομένως, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο Αριστοτέλη και σε όσους πάσχισαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταστεί αντιληπτή και στο εξωτερικό η υψηλή ποιότητα ζωής που βιώνουν τόσο οι μόνιμοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι αφανείς υποστηρικτές και η συμβολή τους

Εκτός από την ομάδα του Δήμου Αριστοτέλη, που διαχειρίστηκε από την αρχή μέχρι τούδε την υλοποίηση αυτού του καρποφόρου σχεδίου υπάρχουν και κάποιοι αφανείς υποστηρικτές που αξίζουν κατά τη γνώμη μας να μνημονευτούν.

Αφανείς υποστηρικτές είναι για παράδειγμα ένας ξενοδόχος, ένας σεφ ακόμη και ένας οινοποιός της περιοχής, οι οποίοι με τις υπηρεσίες που παρείχαν δημιούργησαν ένα πεδίο ασύγκριτων απολαύσεων και αναμνήσεων σε όσους ανέλαβαν να αξιολογήσουν τις ομορφιές της Ανατολικής Χαλκιδικής σε συνδυασμό και με άλλες παραμέτρους.

Στο ίδιο επίπεδο “αφανούς ηρωισμού” κατατάσσεται και ένας ξεναγός ο οποίος με το λόγο του προς τους επισκέπτες κατάφερε να τους εμπνεύσει ένα μαγικό σύνολο εικόνων και συναισθημάτων όσο τους μυούσε στα μοναδικά όσο και εμβληματικά τοπία της περιοχής.

Στην κατηγορία των αφανών υποστηρικτών αυτής της εξέχουσας διάκρισης ανήκουν δικαιωματικά και όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται πολλές φορές και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες για να φτιαχτούν ή να ανακαινιστούν οι ταπεινές υποδομές του δήμου, όπως είναι για παράδειγμα το οδικό δίκτυο, για το οποίο ο δήμος εκπόνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και στις 16 δημοτικές ενότητες του. Το αποτέλεσμα; Ο δήμος να αποπνέει μια εικόνα φροντίδας και νοικοκυριού σε κάθε επισκέπτη από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Βέβαια, αυτή η όμορφη και πάνω απ' όλα αξιοπρεπής εικόνα που υπάρχει σε αυτές τις έστω υποτυπώδεις υποδομές του δήμου δεν θα υπήρχε, αν από τη μια πλευρά, η διοίκηση του δήμου δεν αποφάσιζε να εντάξει στην επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας την εταιρική – κοινωνική φροντίδα (ΕΚΕ) της "Ελληνικός Χρυσός" και αν από την άλλη πλευρά, η μεταλλευτική εταιρεία δεν φρόντιζε να κάνει εμφανή αυτή την φροντίδα σε κάθε ευκαιρία με τον πλέον έμπρακτο τρόπο.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2022, η εταιρεία προχώρησε σε κοινωνικές επενδύσεις συνολικής δαπάνης 1,45 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 137 έργων και δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, και το 2023 υλοποίησε 146 έργα και δράσεις συνολικού ύψους 1,73 εκατ. Ευρώ. Να μην λησμονήσουμε ότι στο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός προβλέπεται επενδύσεις ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα κοινωνικής υποδομής σε βάθος 25ετίας.

Έργα εμβληματικά και τα οποία θα μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης νέων ανθρώπων που θα θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν σε αυτή, όπως ανέφερε πρόσφατα στην εκπομπήNew Brave Metals της τηλεόρασης του Αντέννα, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικός Χρυσός κ. Έρικα Ξηρουχάκη, αποκαλύπτοντας πάνω απ' όλα το μεγάλο κοινωνικό όραμα της εταιρείας για το δήμο Αριστοτέλη.

Κλείνοντας, θα επαναλάβουμε την αδήριτη ανάγκη συντονισμού μεταξύ δήμου και εταιρείας έτσι ώστε αυτό το πολύ σημαντικό ποσό που έχει δεσμευτεί η εταιρεία να δοθεί σε έργα για τον τόπο, όπως είναι υποδομές προστασίας και ανθεκτικότητας της κοινωνίας και προσαρμογής της στην κλιματική αλλαγή, πρόγραμμα αναπλάσεων, ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων δημοσίων χώρων και δομών, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξή της, προώθηση του συστήματος υγείας και της προστασίας των ευπαθών ομάδων, καθώς και δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών και επιβράβευση της αριστείας.

Το Άγιον Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.