Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
(Ή μάλλον όχι, δεν είμαι ψεύτρα, δεν μου είσαι αγαπητός, γιατί να πω κάτι τέτοιο;)
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
(Ούτε αυτό ταιριάζει, αξιότιμος είναι κάποιος άξιος να τιμάται, γιατί να σε θεωρώ τέτοιο, όταν εντελώς άλλα μας έλεγες όταν ήταν να εκλεγείς, άλλα είχες στο νου σου και άλλα εν τέλει έκανες, γιατί δεν μπόρεσες να υλοποιήσεις, ούτε αυτά που ίσως είχες αρχικά στο νου σου. 


Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, πολλά από αυτά που μας έλεγες, τα πρόσεχες στη διατύπωση κι έτσι δεν είναι εντελώς ψευδή. Μας έλεγες π.χ. ότι λεφτά υπάρχουν, δεν είπες που, δεν είπες ότι θα τα πάρεις από τις τσέπες μας κάνοντάς μας φτωχότερους, άρα μέχρι τώρα πράγματι υπήρχαν, αντέχαμε με λιγότερα, τώρα πια δεν ξέρω που θα βρεις άλλα, μια που οι τσέπες μας άδειασαν και το πρόβλημα παραμένει. Πάντως είχες δίκιο. Μέχρι τώρα λεφτά υπήρχαν! Φταίμε εμείς που είχαμε λίγα! 

Έλεγες ακόμη, ότι θα λήξει η ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων! Έ, τι θέλουμε; Έληξε, δεν έληξε; Απολύθηκαν όλοι! Είπες ποτέ πώς θα λήξει; Δεν είπες! Εμείς βγάλαμε λάθος συμπεράσματα! 

Φώναζες και αντιστεκόσουν στις αποκρατικοποιήσεις, που επιχειρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση – άλλοι ανίκανοι αυτοί – έ! τότε το πίστευες, τώρα αναγκάζεσαι να ξεπουλήσεις φθηνότερα. 

Έλεγες ότι δε θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, μια συνάντηση είχες κάνει ο άνθρωπος, έτσι για «καβάντζα», μήπως έρθουν τα δύσκολα, μπα! καχυποψία κι εμείς! Ε! λίγο η προσαρμογή των πρώτων μηνών, λίγο κάτι μικροκαθυστερήσεις, λίγο η διάθεση ειλικρίνειας προς τους εταίρους μας (μόνο ο Αλογοσκούφης θα είναι ειλικρινής; Θέλουμε να μας περνάνε για απατεώνες εκεί στην Ε.Ε., αυτό θέλουμε;  Ήρθαν τα δύσκολα, αναγκάστηκες να προσφύγεις, θύμα είσαι και συ!).

Μιλούσες για διαφανείς διαδικασίες! Α! εδώ δεν έχω αντίλογο. Δεν έκανες το open government; Που είναι το κακό εδώ; Θα μου πείς «open ξ’ όπεν» πάλι φιλαράκια μπήκαν σε όλους τους Οργανισμούς, αλλά μάλλον θα ήταν οι καλύτεροι, υπέβαλαν βιογραφικά, τα είδαν όλοι στο Διαδίκτυο, πέρασαν από τη Βουλή, θα ήταν οι καλύτεροι, συμπτωματικά ήταν και «φίλοι»! Αυτή δε η διαφάνεια! Πολύ μ’ αρέσει! Αναρτάται στο διαδίκτυο η κάθε αποδειξούλα για στυλό που παραλαμβάνει κάθε Υπουργείο, κάθε Δημόσιος Οργανισμός, τώρα αν ξεφεύγουν και κάτι μεγάλα κονδύλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λόγω των blogs, τι να πω; Μπορεί να είναι και ψέματα! Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, όλοι οι πολιτικοί είναι εν δυνάμει αθώοι, λόγω πρότερου έντιμου βίου! Εμείς οι πολίτες είμαστε οι απατεώνες!

Τέλος πάντων, είπες πολλά πριν εκλεγείς, αλλά ας μην αναλωθώ άλλο, πάντως ούτε αξιότιμο θα σε προσφωνήσω, δε μου πάει βρε παιδί μου, δεν θα το εννοώ, μπορεί να κάνω λάθος, στο χέρι σου είναι να μου αποδείξεις το αντίθετο, αλλά προς το παρόν δε μου κάθεται καλά, οπότε.....καταλήγω στο απλό:)
κ. Πρωθυπουργέ,
Ο ενικός, προηγουμένως και τώρα, είναι λόγω του «λαϊκού» προφίλ που μέχρι πρότινος τουλάχιστον υπηρετούσες! Οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν κάθεσαι, δουλεύεις! Δεν παίζεις play station, όπως ευρέως διαδιδόταν για προκάτοχό σου, εσύ ταξιδεύεις «για το καλό της χώρας».

Το αποτέλεσμα όμως; Το ίδιο! Είκοσι μήνες τώρα είχες αφήσει το τιμόνι (αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, εφ’ όσον το είχες εσύ το τιμόνι, είναι υπό διερεύνηση, βέβαια, αλλά ας πούμε πως είναι έτσι) στους από κάτω σου.... δηλαδή, σε τιμονιέρηδες τριών κατηγοριών: στους ελάχιστους ικανούς (δεν χρειάζονται ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού για να μετρηθούν), αλλά που οι ενέργειές τους προσκρούουν στην ανικανότητα των υπολοίπων, στους ανάλγητα ικανούς, που αν δεν ήταν ανάλγητοι, ίσως έπαιρναν πιο αποτελεσματικά, δηλαδή αναπτυξιακά μέτρα και σε πληθώρα ανίκανων, άβουλων και διστακτικών υπουργίσκων, που σε άλλους καιρούς θα κατάφερναν να επιβιώσουν στους υπουργικούς θώκους, μένοντας στην αφάνεια, αλλά δυστυχώς για όλους μας, οι καιροί άλλα απαιτούν.......

Και τώρα θα τους αλλάξεις, θα βάλεις άλλους στη θέση τους! Ωχ! Ποιος ξέρει τι μας περιμένει πάλι.....
Μήπως θα ήταν καλύτερα, έστω και τώρα, αντί να γυρίζεις στο εξωτερικό, να καθήσεις λίγο στην Ελλάδα, να κάνεις κανέναν έλεγχο στα Υπουργεία; Να δεις τα πεπραγμένα και τις εκκρεμότητές τους;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να δεις και λίγη τηλεόραση; Βοούν τα τηλεοπτικά κανάλια περί πολλών δις που μας χρωστάει η Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις, βοούν τα κανάλια από τον αμύθητο ορυκτό πλούτο που κρύβεται στο Ελληνικό υπέδαφος, βοούν .........

Είναι ψέματα αυτά; Βγες και πες το μας, να μη πιστεύουμε αστειότητες, να μη σε θεωρούμε και σένα «ολίγιστο»! Μας χρωστάει το Γερμανικό Δημόσιο ή όχι; Κι αν ναι, γιατί δεν τα διεκδικούμε; Υπάρχουν διπλωματικοί λόγοι, έχει γίνει κάποια συμφωνία που δεν ξέρουμε, δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους φίλους μας πλέον Γερμανούς; Τι απ’ όλα; Πες το μας! Δε θέλουμε λεπτομέρειες! Πες ότι αυτά που προτείνουν διάφοροι στις τηλεοπτικές εκπομπές, δεν μπορούν να γίνουν. Έτσι απλά! Στο κάτω-κάτω μάλωσε και τους τηλεοπτικούς σωτήρες, που δεν ξέρουν τι λένε!!!! Αν πάλι ξέρουν τι λένε, μη διαπραγματεύεσαι ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, διαπραγματεύσου αυτά, διεκδίκησέ τα να φύγει το μισό μας χρέος με τη μια! 

Είναι υπερβολές αυτά τα περί ορυκτού πλούτου; Άνθρακες ο θησαυρός; Πες το μας. Μάλωσε πάλι τους τηλεοπτικούς σωτήρες! Αν δεν είναι, γιατί δε δίνεις προτεραιότητα, άμεση προτεραιότητα, τώρα, fast, fast, fast, fast στη νιοστή,  fast truck στην προώθηση ερευνών, στην προσέλκυση επιχειρηματιών, στη διευκόλυνση επενδυτών για την εξόρυξη και εκμετάλλευση αυτού του πλούτου; Γιατί οι ρυθμοί είναι της χελώνας και όχι του λαγού; Οφείλεται στην ανικανότητα των Υπουργών σου; Γιατί περίμενες πάνω από ενάμιση χρόνο για να αλλάξεις τους ανίκανους; Γιατί δεν επιταχύνθηκαν αυτές οι διαδικασίες από την πρώτη μέρα; Γιατί; Προτιμάς να πουλήσεις δημόσια περιουσία, πριν αξιοποιήσεις το υπάρχον δυναμικό; Είναι αργά πια, δεν  υπάρχει χρόνος; Μα και στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, δε σας διέκρινε ως Κυβέρνηση καμία ταχύτητα! 

Λένε κι άλλα στα τηλεοπτικά κανάλια οι ειδήμονες, αλλά εγώ δεν είμαι ειδική, δεν είμαι πολιτικός! δεν μπορώ να τα κρίνω! Είναι τόσο πολύπλοκα άλλωστε, που δεν μπορώ ούτε να τα μεταφέρω με ακρίβεια! Σου είπα αυτά που μπορώ να καταλάβω, τα άμεσα, τα εύκολα, που επαναλαμβάνονται συνέχεια και που μου κάνουν εντύπωση. Εντύπωση, γιατί δεν κάνεις τίποτε απ’ αυτά, χωρίς να μας εξηγείς γιατί. Ακόμη και τώρα, με τόσες αντιδράσεις, επιμένεις σε μια πολιτική, που και ο τελευταίος ανίδεος Έλληνας καταλαβαίνει, ότι δεν βγάζει πουθενά.

Πόσο περιμένεις να φθάσει η ανεργία, για να προωθηθούν επενδύσεις; Δανείζεσαι για να πληρώσεις προηγούμενα χρέη, να πληρώσεις τους δημοσίους υπαλλήλους και όσες κοινωνικές παροχές δίνονται ακόμη! Πληρώνεις, για να φορολογήσεις, χωρίς έξτρα έσοδα; Ανακυκλώνεις το ίδιο χρήμα; Είναι λογική αυτή; Ένας φαύλος κύκλος είναι! Αφού αποφάσισες να μείνεις στη θέση σου, στρέψε τις προσπάθειές σου στην ενίσχυση των επενδύσεων! Μέσα στην Ελλάδα! Εκμεταλλεύσου τον υπαρκτό πλούτο της Ελληνικής γης κι όχι τον ανύπαρκτο των Ελλήνων, που στράγγιξαν! Πάψε να παίζεις το παιχνίδι των ξένων, να κάνεις το ζήτουλα, να χορεύεις στο ρυθμό που σου παίζουν, βάλε μόνος σου τη μουσική σου, πριν να είναι πολύ αργά!

Σταμάτα να δίνεις μάχες, όπως είπες στο «διάγγελμά» σου, σε παρακαλώ, γιατί εμείς ματώνουμε. Εμείς δε θέλουμε μάχες, Δε χρειάζονται άλλες μάχες, αλλαγή πολιτικής χρειάζεται. Αφού αποφάσισες πεισματικά να μείνεις στην εξουσία, αφού επιμένεις ακόμη! ότι έχεις τη λαϊκή εντολή, τουλάχιστον για όσο ακόμη καταφέρεις να κρατήσεις τη θέση σου, άλλαξε πολιτική, ίσως έτσι να την κρατήσεις περισσότερο. Όσους υπουργούς κι αν αλλάξεις, αν δεν αλλάξεις μυαλά θα βρούμε πάτο, κοντεύουμε.... 

Είμαι πρώην όμηρη συμβασιούχος και μάλιστα σε εταιρία που μέχρι να αναλάβεις εσύ δεν θεωρείτο Δημόσιο και παρήγαγε μεγάλο έργο, με όρους και ρυθμούς ιδιωτικού τομέα. Νομιμοποιούμαι λοιπόν να σου πω, ότι με το δρόμο που έχεις πάρει, μπορεί (πολύ απίθανο κι αυτό, αλλά έστω) να σώσεις την Ελλάδα, τους Έλληνες όμως όχι! 

Αυτό, ως πρώην συμβασιούχος, που η ομηρία μου έληξε, νυν άνεργη δηλαδή, είμαι η πλέον ειδική να το ξέρω!

Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.