Σελίδες

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ... "ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ" σε online σύνδεση!


Είδαμε σε «οικείο» blog για την αντιμεταλλευτική του «αγαθή» προαίρεση, μια ανάρτηση που αφορά απάντηση του Υφ.Ε.Κ.Α Γιάννη Μανιάτη σε επίκαιρη ερώτηση 4 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ , για τα μεταλλευτικά δικαιώματα. Συμπέρασμα; Ύστερα σου λένε μετά να μην πιστεύεις στα «θαύματα»…!

Ποια άλλη ερμηνεία, συμβατή με την πεζή ανάγνωση της ζωής,  να δώσει κάποιος , όταν οι «εξ αποστάσεως παρατηρητές», παραμονές του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, «λαμβάνουν» τη θεία επιφοίτηση και προβαίνουν στη διασπορά αυτής με πηχυαίους τίτλους:
Προσωπικά δε νοιώθουμε καμία έκπληξη. Η εμπειρία από τον τρόπο δράσης των εξ αποστάσεως παρατηρητών, μας έχει από δείξει, ότι μόνο αυτοί είναι σε online σύνδεση… με το ΥΠΕΚΑ…, με το Α.Π.Θ. και με την Ο.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ…, με τα γνωστά σε όλους μας θεαματικά από άποψη, «φιλανθρωπίας» και  «οίκο-θηρίας», αποτελέσματα.


Αναγνωρίζουμε αυτήν την «ανώτερη» πνευματική κατάσταση των ενορατικών, πλην όμως, εξ αποστάσεως παρατηρητών... Θέλουμε να τους πιστέψουμε, όμως οι στοχευόμενες παραλείψεις τους και οι μισές τους αλήθειες, που ισοδυναμούν με έναν ορυμαγδό ψεμάτων, δε μας το επιτρέπουν… και μας κάνουν να διερωτόμαστε «Καλά μας περνούν για τόσο αφελείς;».

Τι εννοούμε; Ορμώμενοι οι εξ αποστάσεως παρατηρητές από την απάντηση που έδωσε το ΥΠΕΚΑ, στην επερώτηση που κατέθεσαν 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Αράπογλου, Περλεπές, Ζωϊδης  και ο βουλευτής όλης της Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας), για τα αντισταθμιστικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών επί των μεταλλευτικών επενδύσεων, που φιλοξενούν στα όρια των δήμων τους, τους απάντησε ότι με βάση το άρθρο 176 του μεταλλευτικού κώδικα, που ψηφίστηκε παρακαλώ, επί χούντας (το 1973), αυτό δεν προβλέπεται.

Εκεί «τελείωσε»… και η απάντηση για τους εξ αποστάσεως παρατηρητές και ξεκίνησε το γνωστό σε αυτούς παιχνίδι της «διάδοσης» των ψευδών ειδήσεων.


Η απάντηση όμως του ΥΠΕΚΑ, συνεχίζεται και λέει τα εξής: «… Το ΥΠ.Ε.Κ.Α. εξετάζει την τροποποίηση του ανωτέρω νομικού καθεστώτος, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά και με παράλληλη δημιουργία κινήτρων για την ενεργοποίηση των μεταλλοκτησιών, με προϋπόθεση την περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση, καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου…». 


Έτσι ολοκληρώνεται η απάντηση του ΥΠ.Ε.Κ.Α. Δε θα μπούμε στη διαδικασία, να ρωτήσουμε για το αν και κατά πόσο οι εξ αποστάσεως παρατηρητές, γνωρίζουν ή «κάνουν» πως δεν γνωρίζουν το μεταλλευτικό κώδικα. Άλλωστε οι «επιστημονικές» τους ημερίδες, έχουν κάνει διατριβή πάνω σε αυτόν. Όπως επίσης δεν θα ρωτήσουμε, αν ξέρουν ή «προσποιούνται» πως δεν ξέρουν, πως ολοκληρώνεται η τροποποίηση του μεταλλευτικού κώδικα, αναφορικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη προς το δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες.  

Τα ερωτήματα είναι άλλα και πολύ σοβαρά:
  • Επιτρέπεται η σπέκουλα σε επίσημα δημόσια έγγραφα;
  • Επιτρέπεται η συνειδητή απόκρυψη στοιχείων, που δίνουν μια παραπλανητική εικόνα, για μια άκρως σημαντική πτυχή της επικείμενης μεταλλευτικής επένδυσης στη Χαλκιδική;
  • Εν τέλει αυτό το νοσηρό φαινόμενο της παραπληροφόρησης σε βάρος των πολιτών της περιφέρειας μας δεν έχει «πάτο»;
Η σπέκουλα όμως συνεχίζεται και στο σχολιασμό της δημοσίευσης : «Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές, η Κυβέρνηση σιωπηλά συναινεί στη μεγάλη ληστεία του εθνικού μας πλούτου από τους υποτιθέμενους “επενδυτές” στα μεταλλεία. Τα πολυδιαφημισμένα 28 δις ευρώ του μεταλλευτικού πλούτου της Β. Ελλάδας δεν θα πάνε στα δημόσια ταμεία και στην πληρωμή των δανείων, αλλά στις τσέπες των μετόχων των εταιρειών. H κυβέρνησή μας προτιμά να τα πάρει από τους συνταξιούχους.»

Τώρα διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον... Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα στη χώρα μας( σφαγιαστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές παροχές, φόροι επί νέων φόρων) γνωρίζουν κάποια "νέα" μέθοδο με την οποία ο άνεργος κόσμος της περιοχής θα πάρει τις απαιτούμενες οικονομικές αναπνοές; 

Ξέρουν πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες στην κατακερματισμένη αγορά εργασίας των ημερών μας, που να μπορούν να δώσουν μισθούς, άμεσα, άνω των 1.500 ευρώ, σε τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενους και να τροφοδοτήσουν την εργασιακή απασχόληση ακόμη 5000 πολιτών; 

Έχουν αλήθεια κατά νου κάποιες επιχειρήσεις, που να θέλουν να επενδύσουν στη Χαλκιδική και να απασχολούν τους εργαζόμενους τους 12 μήνες το χρόνο; Να  πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές, φόρους μισθωτών υπηρεσιών, Φ.Π.Α επί των κερδών και αντισταθμιστικά ωφελήματα;


Εκτός εάν υπάρχει κάποιο «deal», με φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και άλλες κοστοβόρες… ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, (όπου κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά σε σχέση με τις συμβατικές) με εκείνους να αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ για όλη τη Χαλκιδική και έτσι να «παρέχουν» εργασία στους χιλιάδες ανέργους του δήμου μας...

Εάν αυτή είναι η «θεσμική» πρόταση τους για να μπει μια τροχοπέδη στον κατήφορο, που ζούμε, ας το δηλώσουν ανοικτά οι αγωνιστές «υπέρ της κλιματικής αλλαγής» και μην κρύβονται πίσω από τα "οίκο-διλήμματα" τους, για να βγει ο τόπος και οι πολίτες του από το αδιέξοδο.
 
Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι αυτονόητες, η στείρα και ανερμάτιστη στάση τους,  τα έχει καταστήσει  ζητούμενα(;) σε ένα παιχνίδι εφήμερων εντυπώσεων, όπου και η «θεία φώτιση», έχει και αυτή τα ιερά και όσια… όρια της.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.