Σελίδες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "4Ε" ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ?

«Μηδέ δίκην δικάσεις, πριν αν αμφοίν μύθον ακούσεις»
Χθες το βράδυ προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι «4Ε», γνωστότερο ως «το κανάλι της εκκλησίας», μια εκπομπή η οποία επί δύο ώρες μας έδωσε την εντύπωση, ότι παρακολουθούμε σε επανάληψη μια ημερίδα κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. 

Μια ημερίδα σαν αυτές τις δεκάδες που έχουν διεξαχθεί την τελευταία διετία. Με αφορμή την «ενημέρωση», που πρόσφερε η συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά και τις εντυπώσεις, που διαδίδουν αυτοί, που «ενημέρωσαν» το δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Λογοθέτη, παρουσιαστή της εκπομπής, είναι καλό οι αναγνώστες μας να ξέρουν τα εξής:   

  •      Οι επαγγελματίες της «οικολογίας» στην κυριολεξία κινούν γη και ουρανό για να φυτέψουν στα διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, στο νέο μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο, αλλά και στο ποίμνιο της περιοχής μας, το σπόρο του «θανάτου και της καταστροφής», ούτως ώστε να τους επηρεάσουν αρνητικά στην εξελισσόμενη επένδυση επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας και παράλληλα να ενισχύσουν εντός Χαλκιδικής το αποδυναμωμένο τους αντιμεταλλευτικό μέτωπο.

  •      Σ΄αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι επικοινωνιακές δράσεις τους, που ξεκίνησαν από το «συμβολικό αποκλεισμό» του οικουμενικού πατριάρχη, πέρσι τον Οκτώβριο στο καρνάγιο της Ιερισσού, όταν ο κ. Βαρθολομαίος κατευθύνονταν προς το Άγιον Όρος. Από τότε μέχρι και σήμερα μαθαίνουμε ότι ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από στελέχη της προπαγανδιστικής ομάδας προς την  Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, για να εκδώσει μια αρνητική θέση σε ότι αφορά την επένδυση.

  •      Μόλις χήρεψε η θέση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, λόγω της κοιμήσεως του μακαριστού μας ιεράρχη Νικοδήμου, αμέσως ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι πιέσεις από την πλευρά τους για την εκλογή μητροπολίτη, που θα κινούνταν στο δικό τους αντιμεταλλευτικό κλίμα, για να έχουν και μια δήλωση «νομιμοφροσύνης» του νέου Μητροπολίτη, ενάντια στην επένδυση. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται οι δηλώσεις «στήριξης» από την πρωτοεμφανιζόμενη και νεοσύστατη «Πρωτοβουλία Πολιτών Ιερισσού» και από το blog  των «Ενεργών Πολιτών Αρναίας» στην υποψηφιότητα του πατρός Χρυσοστόμου Μαϊδώνη.

  •    Παράλληλα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη όλες αυτές οι ενέργειες είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο, είχαν ήδη ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι «4 Ε», το οποίο αρκετοί, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, το γνωρίζουν και ως «το κανάλι της Μητροπόλεως». Όπως πληροφορηθήκαμε αυτό το κανάλι δεν έχει καμία σχέση με καμία Μητρόπολη της χώρας, ειδικότερα με τη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, με την οποία υπάρχουν τεταμένες σχέσεις λόγω αυτού του τίτλου. Το κανάλι αυτό για όσους δεν το γνωρίζουν ανήκει σε μια ορθόδοξη αδελφότητα ανύπαντρων γυναικών, που με απόφαση πρωτοδικείου φέρει τον τίτλο «ΛΥΔΙΑ η ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΑ».

Τα γράφουμε αυτά για να διαλυθεί ο οποιοσδήποτε μύθος, που πάνε να δημιουργήσουν  οι  «ιεροκήρυκες της καταστροφής», ότι η «εκκλησία», οι «παπάδες» είναι και αυτοί κατά της επένδυσης. Είναι γνωστή η τακτική τους, καθώς πάντοτε προσπαθούν να προκαταλάβουν τις θέσεις επισήμων φορέων, ούτως ώστε έτσι να τους φέρουν σε δύσκολη θέση.

Εμείς ως blog  ποτέ δε μπήκαμε στη διαδικασία να ασκήσουμε πιέσεις σε κανένα επίσημο φορέα, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα, παρά τα όσα μαθαίνουμε ότι εκτυλίσσονται υπογείως, από αυτούς που υποτίθεται ότι  έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

 Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε στο νέο μας μητροπολίτη, αλλά και σε όποιον πιέζεται να πει όχι στην μεταλλευτική επένδυση είναι: «Μηδέ δίκην δικάσεις ,πριν αν αμφοίν μύθον ακούσεις»… Κατά το κοινώς λεγόμενο, «μη δικάσεις αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές».

 Αυτό που έπρεπε να κάνει και ο κ. Λογοθέτης, ο παρουσιαστής της εκπομπής και δικηγόρος στο επάγγελμα, πριν καταδικάσει στη συνείδηση του ένα έργο πνοής και όχι καταστροφής για τη Χαλκιδική, όπως είπε κατ' επανάληψη χθες. 

Δεν πειράζει. Αλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος και νομίζουμε πως δε θα είναι ούτε ο τελευταίος... Ο «αγώνας» για τη διάχυση φόβου και τρόμου σ΄όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται...

2 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ,ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ
    ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ?Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ
    ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΣ
    ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ
    ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΣ
    ΚΤΛ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΑΘΕΛΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ
    ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ
    ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΙΡΙ
    ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΑΣ?ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ?ΚΥΡΙΕ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ) ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ>>?
    --ΣΤΡΑΤΩΝΙΤΗΣ----Γ.Κ.-------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΤΙ Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60' ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΕΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑΧΑ ΕΙΧΑΝ
    ΔΟΥΛΕΙΕΣ!ΞΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ
    ΤΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ
    ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ
    ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΦΕΥΓΑΝ ΕΞΩ..
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
    ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ
    ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ..
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ!
    !ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ!ΕΙΝΑΙ Η
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ
    ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΕΙ!ΤΕΛΕΙΑ
    ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.