Σελίδες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

BLOOMBERG: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Νο 1 ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε."


Εκτενές άρθρο για τις προοπτικές που έχει η  Ελλάδα να καταστεί η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη φιλοξενεί το Bloomberg.

 "Η γραφειοκρατία, τα περιβαλλοντικά "εμπόδια" και η εμπειρία των European Goldfields, Glory Resources και TVX".

 Τρία χρόνια προσπαθούσε η εταιρεία του Steve Sharpe να πείσει τις ελληνικές αρχές να της χορηγήσουν άδεια εξόρυξης χρυσού.

 Και πριν τελικά χορηγηθεί η έγκριση, φέτος, η πολύ χαμηλή τιμή της μετοχής της European Goldfields δέχθηκε  προσφορά εξαγοράς.


«Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ πίσω στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της καναδικής εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να ηγηθεί άλλης εταιρείας εξόρυξης στη γειτονική ΠΓΔΜ.

Καθυστερήσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε ο Sharpe είναι λιγότερο συνήθεις τώρα που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ωθεί την κυβέρνηση να επιδιώξει επειγόντως τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστηρίζει το πρακτορείο.

Η Eldorado Gold Corp. και η Glory Resources Ltd. αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.

Αναδημοσίευση από το www.euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Στην περίπτωση τη δική μας και σ' ότι αφορά την αξιοποίηση των μεταλλοφόρων κοιτασμάτων της ΒΑ Χαλκιδικής, αν δεν πάρεις την άδεια του "παρατηρητηρίου γερμανικών συμφερόντων", δε μπορείς να πας πουθενά. Εξόρυξη nicht (το "όχι" στην αγαπημένη γλώσσα του "παρατηρητηρίου...").

5 σχόλια:

  1. Η καλύτερη στιγμή για τα κοράκια (goldman sachs κλπ) να τα σηκώσουν ΟΛΑ απ την Ελλάδα και να μην ακουστεί και κιχ!

    Τώρα που έχει εργατικά Βουλγαρίας και οι κάτοικοι τους επαιτούν για μια δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ σχολιαστή 7:30 οι μεταλλωρύχοι δε δουλεύουν με εργατικά βουλγαρίας, ενώ αποδεικνύετε και μέσω του σχολίου σου η εγκληματική ανοχή και αμέλεια που επέδειξαν οι κυβερνήσεις και οι κοινωνίες μας στις οικολογικές φανφάρες, που μας εγκλώβισαν μέσα σε ανόητα και αναπόδεικτα φοβικά σύνδρομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή τα εργατικά των μεταλλωρύχων είναι ίδια με αυτά πριν από κάποια χρόνια προ κρίσης;

    όταν λες εγκληματική ανοχή στις οικολογικές φανφάρες τι εννοείς;
    ποια θα ήταν για σένα η σωστή στάση;
    μήπως αυτά που βιώνουν εδώ και μέρες κάποια άτομα στη ΓΑΔΑ; διάβασε σχετικά στον guardian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωλητή της γης του Αριστοτέλη... μήπως ξέρεις πόσο έπαιρναν οι μεταλλωρύχοι με την tvx και πες μας πόσο παίρνουν σήμερα... έτσι έμαθες εσύ να υποβαθμίζεις τα γεγονότα και τους αγώνες του κόσμου?? οικολογικές φαμφαρες είναι η καταστροφή του τόπου???

    caesar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον θα φτασουμε να ζουμε με 300 ευρω μηνιατικα και θα λεμε και ευχαριστω... τα ντοπια λαμογια φερανε το χαος, τα ξενα μερκελ, δντ και οι αλλοι καλοθελητες φιλοι της ελλαδας το εκμεταλλευονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αγαπητοί φίλοι,

με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τα σχόλιά σας. Υβριστικά, προσβλητικά και άσχετα με το θέμα σχόλια θα διαγράφονται.