COVID 19: "ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ"


Την δική της άποψη  στην συζήτηση που έχει ανοίξει ευρέως για τους λόγους εμφάνισης του κορωνοϊου σε μορφή πανδημίας κατέθεσε η κ. Κριστιάνα Φιγκέρες, πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ και εκ των αρχιτεκτόνων της περίφημης "Πράσινης Συμφωνίας" του Παρισιού σε άρθρο της στην ιστοσελίδα “New Scientist”.

H κ. Φιγκέρες πιστεύει πως ο κορωνοϊός δεν συνδέεται με την κλιματική κρίση, ενώ κατά την ίδια και σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην Βρετανική Τηλεόραση η παρουσία του (κορωνοϊού) ωφέλησε το παγκόσμιο κλίμα. Μια θέση που προκάλεσε αίσθηση είναι αλήθεια, αφενός γιατί ο πανδημικός ιός έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και αφετέρου τρομερή επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία με απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, η κ. Φιγκέρες ενοχοποιεί τις κακές  διατροφικές συνήθειες  (βρώση νυχτερίδων κλπ) ως μια από τις πιθανές αιτίες εμφάνισης του covid – 19, ενώ επιμένει πως το κλίμα έχει αλλάξει σε ανεπανόρθωτο βαθμό, γεγονός που δεν θα πρέπει τις κυβερνήσεις των χωρών να τις επηρεάσει αρνητικά στο κομμάτι της οικονομικής στήριξης που προβλέπει η "Συμφωνία του Παρισιού" για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το ερώτημα βέβαια που εύλογα προκύπτει είναι, αν όντως είναι τόσο σοβαρή η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, που είναι και η συνεπακόλουθη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα έπρεπε να την ακολουθούν; Δεν θα έπρεπε να είχαν προκύψει ανάλογες οικονομικές βλάβες σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν αυτές που οι πάντες βλέπουν πως έχει προκαλέσει ο κορωνοίος;

Τέλος, η πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστηρίζει μετ’ επιτάσεως την απεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από τους υδρογονάνθρακες μέχρι το 2050. Και εδώ προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά, όταν η σοβούσα υγειονομική κρίση κατέδειξε την ύψιστη σημασία και ανάγκη των υδρογονανθράκων στην ιατρική καθημερινότητα με τις μάσκες, τα γάντια, τα φάρμακα και τα εμβόλια που αναζητούνται εναγωνίως για την θεραπεία από τον κορωνοϊό. 

Από που θα προμηθεύονται το 2050 οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλα αυτά τα αναλώσιμα υλικά που τους προστατεύουν; Τι φάρμακα και εμβόλια θα κάνουν για την ίαση του πληθυσμού, όταν αυτά, όπως καταδεικνύει η τρέχουσα κατάσταση έχουν βάση την οργανική χημεία, δηλαδή τους υδρογονάνθρακες; 

Όλη το άρθρο της κ. Φιγκέρες και τις ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη θέσεις της για τα ζητήματα που απασχολούν πλέον ολόκληρη των ανθρωπότητα μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να τους πόνεσε τους θιασώτες της κλιματικής «κρίσης» η πραγματική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοίος.Σε πολλά επίπεδα.Κυρίως οικονομικά φοβούνται μην χασουν την μαρμίτα,που σκόπευαν να πέσουν με τα μούτρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για την Κίνα τον μεγαλύτερο καταναλωτή λιγνίτη παγκοσμίως γιατί δεν λένε τιποτα οι οικολόγοι της δύσης;Γιατί φοβούνται να την ακουμπήσουν;Παράξενο δεν είναι;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (;)