Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΟΗΕ: "Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ" (!!!...???)


Παρά του γεγονότος ότι η υφήλιος συγκλονίζεται από τις τρομακτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που προκαλούνται εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιοι συνάνθρωποι μας φίλα προσκείμενοι προς τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, πιστεύουν πως η δυναμική εξέλιξη αυτής της κατάστασης είναι ό,τι το καλύτερο για το.κλίμα!!!

Ο λόγος γα την πρώην αξιωματούχο του ΟΗΕ και μια εκ των αρχιτεκτόνων της "Συμφωνίας του Παρισιού" το 2015 για την κλιματική αλλαγή κα Κριστιάνα Φιγκέρες η οποία μιλώντας στην Βρετανική Τηλεόραση είπε πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω του κορωνοϊού είναι μια "θετική εξέλιξη για το κλίμα".

Μεταξύ άλλων, η κα Φιγκέρες πρόσθεσε πως αυτή η πανδημία δεν θα είναι η τελευταία, αν ο κόσμος συνεχίζει να αρνείται την έλευση της κλιματικής αλλαγής και να καθυστερεί την λήψη μέτρων για την ανάσχεση της.

Αναμφίβολα η πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν χρησιμοποίησε την απίστευτη ρητορική που χρησιμοποίησε συνάδελφος της περιβαλλοντικός ακτιβιστής μιλώντας στους Βρετανικούς "Sunday Times" και ο οποίος φαντασιώνονταν τον κορωνοϊό, ως "όπλο" μαζικής εξόντωσης όσων διαφωνούν με την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, γίνεται σαφές πλέον πως οι ακτιβιστές του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αποφασίσει να επωφεληθούν πολιτικά από την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού και τις συνέπειες του. 

Τώρα αν αυτό είναι και ηθικό και ανθρώπινο, εκτός από κυνικό στην καλύτερη των εκδοχών ανάγνωσης αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς είναι κάτι ου σίγουρα θα απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα προσεχώς...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φίλοι του περιβάλλοντος είναι και φίλοι της ευγονικής.
Όποιος δεν ξέρει τι είναι ευγονική ας ανατρέξει στα κετάπια της "δημοκρατίας της βαιμάρης".
Εκεί βρίσκονται και οι ρίζες του ιδεολογικού φανατισμού που χαρακτηρίζει όλουε τους γιαλαντζί οικολόγους.