Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΩΣ "ΟΠΛΟ" ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΟΣΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Η ανθρωπότητα δεν απειλείται μόνο από τους ιούς και τις πανδημίες που προκαλούν. Απειλείται και από την περίεργη όρεξη κάποιων που πάνω στην αγωνία και την απόγνωση των συνανθρώπων τους σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, αυτοί χτίζουν ιδεολογικά αφηγήματα με τοξικές, αν όχι τερατώδεις, παραμέτρους.

Δυστυχώς, για να αποκτήσετε και εσείς άποψη φίλοι αναγνώστες πρέπει να διαβάσετε το απόσπασμα που ακολουθεί από τους Βρετανικούς "Sunday Times".

Μπορείτε να κάνετε την μετάφραση στο google translate. Δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει το άρθρο. Σημασία για εμάς έχουν οι απόψεις του. 

Διαβάστε και θα καταλάβετε.: "if you were a young, hardline environmentalist looking for the ultimate weapon against climate change, you could hardly design anything better than coronavirus. Unlike most other such diseases, it kills mostly the old who, let’s face it, are more likely to be climate sceptics. It spares the young.

Παρά τα όσα ανάλογα έχουμε ζήσει σε επίπεδο θέσεων και "ιδεών", κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ΒΑ Χαλκιδική και όχι μόνο, σε βάρος όσων επιστημόνων αλλά και απλών πολιτών είχαν διαφορετική άποψη από εκείνη των πολέμιων ενάντια στα μεταλλεία, συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα αυτού του είδους η διασπορά κοινωνικού μίσους και διχασμού με πρόσχημα ή αφορμή ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί άραγε ειδικής βαρύτητας ΜΜΕ να γίνονται βήμα διασποράς τέτοιων νοοτροπιών και αντιλήψεων, που ως φαίνεται είναι απείρως νοσηρότερες και από την επιδημία;

Είναι απολύτως θεμιτή και ζητούμενη η πολυφωνία και η σύνθεση διαφορετικών απόψεων. Όχι όμως αυτών που βρίσκουν "θετικά στοιχεία" στο μαζικό θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Τέτοιες απόψεις κάνουν την γνήσια ζούγκλα να φαντάζει άρτια πολιτισμένη σε σχέση με την κοινωνία μας. Κάτι που ίσως τελικά να συνιστά μια πραγματικότητα, όσο θλιβερή και αν είναι...


Πηγή ανάρτησης από: Greeklignite



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ελίτ και τα χρήσιμα εργαλεία της (οικολόγοι, κλιματολάγνοι κλπ) αυτό το εγχειρημα έχουν κληθεί να διαχειριστούν επικοινωνιακά.Την μείωση του πληθυσμού.Μην εκπλήσσεστε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τρελοί και άφρονες.Είναι άκρως επικίνδυνοι για τα οικονομικά συμφέροντα τους και φορούν άλλοτε τον μανδύα του ανθρωπιστή και άλλοτε του οικολόγου.Προσοχή!

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό δεν είναι φασισμός.Τι είναι τότε φασισμός;αναρωτιεμαι και ανησυχώ για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.