Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Να πως "παντρεύονται" επενδύσεις και οικολογία...
Με συνεκμετάλλευση...
Είναι γραφτό μάλλον όλα τα περίεργα να τα ανακαλύψουμε και να τα μάθουμε μαζεμένα, προς το τέλος αυτής της πολύ δύσκολης χρονιάς για όλους μας. 

Μετά λοιπόν την ασύλληπτη αυτολογοκρισία του "ΕΞΑΝΤΑ" στην έρευνα, που έκανε για το χρυσό της Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας, (άγνωστο ακόμη το γιατί...), όπου στο βίντεο που έχει ανεβεί στη σελίδα του, έχει... κοπεί το όνομα του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος, από τη λίστα των παγκοσμίου φήμης προσωπικοτήτων, που αντιδρούν στο να γίνει εξόρυξη χρυσού στη Ρουμανία, σε σχέση με το ίδιο βίντεο που έπαιξε στη ΝΕΤ στις 14/11/2012, μας ήρθε ακόμη μια μυστήρια "έκπληξη"!



Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, γνωστός και μη εξαιρετέος για τις αντιμεταλλευτικές του θέσεις, εμφανίζεται τώρα να παίρνει θέση ΥΠΕΡ της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου που επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν στο Αιγαίο...!!! 

Με μια βασική βέβαια προϋπόθεση... 

Τα κοιτάσματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο συνεκμετάλλευσης με τη γείτονα Τουρκία... 

Όπως διαβάζουμε μάλιστα στο www.defencenet.gr, ο έλληνας βουλευτής θεωρεί πως μια τέτοια κοινοπραξία εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου συνιστά "πράξη αντίστασης απέναντι στις ΗΠΑ και την Ε.Ε., που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα" ....!!!

Αναμφίβολα αυτή η προωθημένη σε σύλληψη πρόταση του κ. Καραγιουσούφ και εκπροσώπου της Ροδόπης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενδεχομένως να αποτελεί και τη "λύση" του γόρδιου δεσμού στις προβληματικές ούτως ή άλλως διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. 

Ωστόσο στο σκληρό μας δίσκο δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά ανάμεσα στην τεράστια απόκλιση, που εμφανίζει αυτή η θετική τοποθέτηση του για τα "πετρέλαια του Αιγαίου" σε σχέση με την αρνητική του στάση για "τα μέταλλα του Έβρου και της Μακεδονίας".

Να υποθέσουμε ότι τον κ. Καραγιουσούφ που τον ανησυχούν πολύ τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα των επικείμενων εξορύξεων σε Πέραμα, Σάπες και Σκουριές, δεν του προκαλούν αντίστοιχες οικολογικές ανησυχίες τόσο οι σεισμικές έρευνες και οι κατοπινές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στο Β. Αιγαίο;

Ή αυτές οι αντιρρήσεις που έχει ο ίδιος και οι ομογάλακτοι του θα καμφθούν αν στα παραπάνω μεταλλευτικά κέντρα αποχωρήσουν οι Καναδοί και μας έρθουν Τούρκοι επενδυτές, για να κάνουμε "αντίσταση";

Είναι λογικές πιστεύουμε οι απορίες που μας γεννήθηκαν και περιμένουμε να δούμε με πολύ ενδιαφέρον, πως θα εξελιχθεί προσεχώς το νέο τροπάριο, που μπήκε στην καθημερινότητα μας. 

Όπως φαίνεται για κάποιους  φανατικούς, μέχρι πρότινος, υπερασπιστές  της προστασίας του περιβάλλοντος από την εκμετάλλευση των ορυκτών μας πόρων, όσο περνάει ο καιρός υποχωρεί αυτό το "φίλτρο" και αναδύεται η σημασία άλλων φίλτρων, που καθιστούν μια επένδυση περισσότερο ελκυστική στα μάτια τους...

Για να δούμε τι θα δούμε μέσα στη νέα χρονιά που μας έρχεται...