Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΣΗΣ


Του Δρ. Γεωλογίας Νικολάου Αρβανιτίδη

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Οι τεχνολογίες, μέθοδοι και τρόποι αποκατάστασης θέσεων εξόρυξης, χώρων απόθεσης αποβλήτων και "εν γένει" μεταλλευτικών περιοχών βρίσκονται σήμερα σε υψηλό βαθμό τεχνικής ετοιμότητας και βέλτιστο επίπεδο πρακτικής προσέγγισης. 

Τα θετικά αποτελέσματα είναι εμφανή τόσο στο γεωμορφολογικό τοπίο που προκύπτει, όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος. 

Σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διάσταση, οι ισχύουσες νομοθετικές πράξεις και το θεσμικό πλαίσιο θέτουν την αποκατάσταση στο επίκεντρο των απαιτήσεων. 

Κάθε επιχειρηματικότητα στο χώρο εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου ενδιαφέρεται πρωτίστως και έχει σε άμεση προτεραιότητα την αποτελεσματική αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των φυσικών αποδεκτών.


*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Την ίδια εικόνα αναμένουμε να ζήσουμε στις Σκουριές σε 7 περίπου χρόνια με την διαδικασία της παράλληλης αποκατάστασης του ανοικτού ορύγματος.

Να μην λησμονούμε όμως, ότι ήδη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έργο με την αποκατάσταση των χώρων απόθεσης από την εποχή του Μποδοσάκη.

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες εξελίξεις του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα μπορείτε να διαβάστε και στο νέο τεύχος των "Μεταλλευτικών Νέων".

Όσοι τυχόν δεν μπορείτε να βρείτε το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε και στην ηλεκτρονική έκδοση του πατώντας κλικ ΕΔΏ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ