Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Έσβησε σελίδα με πρόβλεψη για την μετανάστευση λόγω κλιματικής αλλαγής από το site του ο ΟΗΕ!!!


 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύθηκε στο blog kentripotideas αλλά και στο θεσσαλωνικιώτικο taxalia  . Είναι αφιερωμένη σε όλες τις Χαλκιδικιώτισσες και τους Χαλκιδικιώτες. Για να δουν και να μάθουν την άλλη πλευρά των οικολογούντων φίλων μας…  σε παγκόσμιο επίπεδο. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έμαθαν ποτέ ότι… απειλούμαστε με μετανάστευση από  τον τόπο μας, λόγω των αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, που θα προκαλέσει η επένδυση χρυσού στην περιοχή μας , όπως ειπώθηκε δημοσίως από τα χείλη επιστήμονα, που συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα των πολέμιων των μεταλλείων .   
    

...50 εκ μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2010» έλεγε η πρόγνωση του ΟΗΕ το 2005 (Unep). Εκτότε ξεχάστηκε μέχρι που πριν λίγες μέρες κάποιος δημοσιογράφος αναρωτήθηκε: «Που είναι τα 50 εκ μεταναστών;». Τότε ο ΟΗΕ έκανε το αδιανόητο:

Έσβησε την πρόβλεψη από τη σελίδα του στο ιντερνετ!!! Τόσο απλά και νόμιζε ότι καθάρισε... έλα όμως που δεν έγινε έτσι...
Στις 11 Απριλίου ο Gavin Atkins του Asian Correspondent αναρωτήθηκε σε ένα άρθρο που πήγαν οι μετανάστες λόγω της κλιματικής αλλαγής για τους οποίους μιλούσε ο ΟΗΕ το 2005. Δημοσίευσε τον χάρτη που είχε δημοσιεύσει τότε ο ΟΗΕ (φώτο αριστερά) και σύγκρινε τους πληθυσμούς πριν το 2005 και σήμερα, μετά την «έξοδο» λόγω κλιματικής αλλαγής που είχε προβλέψει ο ΟΗΕ. Φυσικά παρατήρησε ότι όχι μόνο ο κόσμος δεν είχε μειωθεί στις περιοχές που έλεγε ο ΟΗΕ αλλά αντίθετα είχε αυξηθεί!
Βρήκε πχ τα εξής στοιχεία:

Μπαχάμες:
Το 2010 ο πληθυσμός ήταν 353,658 άτομα αυξημένος κατά 50,047 σε σχέση με την απογραφή του 2010.

Σάντα Λουσία:
Αύξηση πληθυσμού 5% την περασμένη δεκαετία

Σεϋχέλλες:
Πληθυσμός το 2002, 81755 άτομα

Πληθυσμός το 2010, 88311

Νησιά Σολομώντα:
Το 2010 πληθυσμός 500.000 κατοίκους... αύξηση 100.000 την τελευταία δεκαετία.

Οι πόλεις της Κίνας Shenzzen, Dongguan, Foshan, Zhuhai, Puning και Jinjiang
Τα τελευταία χρόνια έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή των πόλεων με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Κίνα.

Μόλις πήραν το θέμα μεγάλα ΜΜΕ και το πρόβαλαν Investor News, American Spectator, εφημερίδες της Αυστραλίας και Fox News ο ΟΗΕ έκανε ότι θα έκανε ο κάθε κουτοπόνηρος:

Έσβησε τη σελίδα
Φυσικά αν κάνεις μια πατάτα ακολουθούν και άλλες... έτσι ερωτώμενος ο ΟΗΕ από το Spiegel απάντησε ότι έσβησαν τη σελίδα γιατί δεν ήταν δικιά τους πρόβλεψη αλλά ήταν πρόβλεψη κάποιου καθηγητή που απλά φιλοξένησαν στην ιστοσελίδα τους όπου ούτως ή άλλως ο καθένας μπορούσε να ανεβάζει χάρτες... υποστήριξαν δηλ. πως η συγκεκριμένη σελίδα τους ήταν ένας ιστοχώρος σαν «βιβλιοθήκη»...

Για κακή τους τύχη αποδείχθηκε όμως ότι ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2008 είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του, για τις «Πλέον απειλούμενες χώρες από την κλιματική αλλαγή», την συγκεκριμένη «εργασία» και μάλιστα έκανε λόγο για 50 έως 200 εκ μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2010.

Η συγκεκριμένη εργασία που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση, τι βάση δηλ. που ουσιαστικά είναι αντιγραφή, έγινε από τον γνωστό θιασώτη της κλιματικής αλλαγής, καθηγητή στο παν/μιο της Οξφόρδης, Norman Myers και την παρουσίασε σε συνέδριο για το κλίμα στην Πράγα το 2005, προβλέποντας 50 εκ μετανάστες μέχρι το 2010.

Ο εν λόγω καθηγητής αλλά και άλλοι του είδους του κατηγορούνται σαν μπακάληδες από συναδέλφους τους μιας που τους προσάπτουν ότι απλά παίρνουν τις προβλέψεις του καιρού για τα επόμενα χρόνια βρίσκουν τις περιοχές που πρόκειται να πλημμυρίσουν και υπολογίζουν τον αριθμό των προσφύγων...

Η αλλαγή του κλίματος όμως είναι απρόβλεπτη και ακόμα πιο απρόβλεπτος είναι ο άνθρωπος που δεν εγκαταλείπει εύκολα την εστία του. Αν μελετήσει κανείς τη συμπεριφορά του ανθρώπου θα δει ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις οι άνθρωποι, μετά από οικολογικές καταστροφές, πολέμους ή φτώχεια, βγαίνουν έξω από τα σύνορα των χωρών τους. Κλασικό παράδειγμα οι άνθρωποι στην Ιαπωνία που επέστρεψαν και άρχισαν να ανοικοδομούν τις κατεστραμμένες, από το τσουνάμι, περιοχές παρόλο που ξέρουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Το πόσο δύσκολο είναι να γίνουν προβλέψεις για το κλίμα δείχνει η εξαφανισμένη έκθεση του ΟΗΕ και με ένα άλλο παράδειγμα. Αναφέρει ότι η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, όπου γίνονται οι γνωστές διαδηλώσεις εναντίον του δικτάτορα της χώρας, «θα ξεμείνει πιθανώς από νερό το 2010». Η πρόβλεψη φυσικά δεν επαληθεύθηκε και το 2010 έντυπα της χώρας («The Siesat Daily») ανέφεραν σαν πιθανή ημερομηνία το 2017... εννοείται ότι η αύξηση του πληθυσμού από 585.000 άτομα το 2004 σε 2,3 εκ το 2010 σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει την «μαζική έξοδο λόγω έλλειψης νερού» που προέβλεπε η έκθεση του ΟΗΕ.

Παρά την παταγώδη όμως αποτυχία τους τέτοιες εκθέσεις βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας και παίρνουν έκταση, λόγω του ότι υπογράφονται από καθηγητές μεγάλων αμερικάνικων παν/μίων που θεωρούνται a priori αξιόπιστοι λόγω της θέσης τους. Έτσι πρόσφατα άλλη μια τέτοια έκθεση είδε το φώς της δημοσιότητας, σε αμερικάνικο επιστημονικό συνέδριο και προβλέπει 50 εκ μετανάστες λόγω της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020. Είναι της Cristina Tirado του UCLA... οπότε ο αδαής βλέπει UCLA και ψαρώνει...

Έτσι λοιπόν δημιουργείται το κλίμα και καλλιεργείται ο φόβος της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να τα κονομήσουν κάποιοι με την πράσινη ανάπτυξη... και μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει το μέγεθος που θέλουν να δώσουν κάποιοι.

Νομίζουμε ότι οι συνειρμοί  είναι αναπόφευκτοι με τις «Κασσάνδρες» της περιβαλλοντικής συντέλειας του τόπου μας… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ  ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ,  ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: politesaristotelι@gmail.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση…!!!!
Ανάσταση στις καρδιές ολω μας…..!!!

caesar