ΟΙ "ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ… ΣΑΝ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, "ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΟΥΤΑΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...



Προκαλεί το λιγότερο θυμηδία η ενορχηστρωμένη επιχείρηση των αυτόκλητων σωτήρων του τόπου μας, να «συνδέσουν», το ότι συνέβη στην Τουρκία με την επικείμενη πολυμεταλλική  εξόρυξη στις Σκουριές. Καταντάει βαρετό, ωστόσο δε γίνεται να μην το επαναλάβουμε ότι αδίκως κουράζονται … Οι «κυάνιοι» οραματιστές. Γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα, παρά την πλύση εγκεφάλου, που διαπράττουν με συνέπεια επί πολλά χρόνια.





Γνωρίζουμε ότι η επιτυχία του σεναρίου το  βασίζεται στον «εθισμό» του κυανίου, με το οποίο προσπαθούν να καταστήσουν φοβική και αδρανή, όλη την κοινωνία, παρόλα αυτά στην περίπτωση τη δική μας , απλά δεν υπάρχει... Αυτό που υπάρχει και θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με την Μ.Π.Ε., που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από την εταιρεία, είναι πυρομεταλλουργία ως μέθοδος διαχωρισμού των μεταλλευμάτων. Μια προηγμένη επιστημονική μέθοδος, που οι ακροθιγείς… «παντογνώστες» αγνοούν , το λιγότερο επιδεικτικά, αν όχι υπόπτως…






Επειδή όμως οι «οίκο-μαχητές»… του πληκτρολογίου έχουν «άποψη και τεχνογνωσία», μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν ειδική αποστολή για την Κιουτάχεια, όπου με τη συνδρομή των «κυάνιων» λεκτόρων, θα προσπαθήσουν να «αποστραγγίξουν», αν όχι να περιορίσουν τις επιπτώσεις από τα κυανικά πλημμυρικά φαινόμενα. Μόλις τελειώσουν το πρώτο και το πιο δύσκολο σκέλος της επιχείρησης, θα περάσουν στη γνωστή σε αυτούς πεπατημένη  της πλύσης του μυαλού-γαλούχησης του πληθυσμού με τις γνωστές για την επιστημονική τους εγκυρότητα ημερίδες ενημέρωσης. 












 
Νιώθουμε την πρεμούρα τους και θα θέλαμε και εμείς από την πλευρά μας να συνεισφέρουμε στο έργο τους, ενισχύοντας τη φαρέτρα των γνώσεων τους σε ότι αφορά το κυάνιο. Παραθέτουμε λοιπόν έναν «οδικό χάρτη» του κυανίου. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε στην ιστοσελίδα των χρυσορυχείων της Θράκης /www.tgm.gr.( Λυπούμαστε που στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα της ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ δε βρήκαμε κάτι σχετικό…)   Τι είναι το κυάνιο, που το βρίσκουμε στη φύση, πως χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Καλό θα ήταν οι φίλοι μας να τα αξιοποιήσουν, για να μην αντιμετωπίσουν στο τέλος την ίδια περιφρόνηση , που εισπράττουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαλκιδική. Γιατί κυρίες και κύριοι, από τη στιγμή, που επιλέξατε να παίξετε αυτό το ρόλο πρέπει να τα λέτε ΟΛΑ! Καλό ταξίδι και καλή  επιστροφή.   



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ;    Για τους περισσότερους ανθρώπους η λέξη “κυανιούχο νάτριο” προξενεί μια άμεση αρνητική αντίδραση. Το κυανιούχο νάτριο είναι ένα ξηρό, στερεό, μη πτητικό προϊόν. Αν και είναι πολύ τοξική, είναι χαμηλής επικινδυνότητας χημική ουσία. Μεταφέρεται εύκολα και χρησιμοποιείται με ασφάλεια, είτε είναι σε στερεά μορφή ή σε μορφή διαλύματος, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Το κυανιούχο νάτριο μπορεί να καταστεί ασφαλές και αποτελεσματικό αντιδραστήριο σε πολλές βιομηχανικές δραστηριότητες.



Πληροφορίες για το Κυάνιο
  • Το κυάνιο αποτελεί φυσική ένωση που μοριακά αποτελείται από άνθρακα και άζωτο.
  • Η μεταλλευτική βιομηχανία του χρυσού χρησιμοποιεί το κυάνιο για την εξόρυξη του χρυσού εδώ και πολλές δεκαετίες.
  • Το κυάνιο αποτελεί χημικό που χρησιμοποιείται ευρέως και είναι απαραίτητο στον σύγχρονο κόσμο. Πάνω από 1.300.000 τόνοι κυανίου παράγονται ετησίως.  
  • Το κυάνιο χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές δραστηριότητες, ενώ μόνο το 18%  της παγκόσμιας παραγωγής κυανίου χρησιμοποιείται στην μεταλλευτική βιομηχανία.
  • Όπως πολλές άλλες ουσίες (π.χ. αλκοόλ), μπορεί να επιφέρει τον θάνατο όταν λαμβάνεται σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά δεν προκαλεί καμία χρόνια ασθένεια ή περιβαλλοντικό πρόβλημα όταν υπάρχει σε χαμηλές περιεκτικότητες.
  • Το κυάνιο αποικοδομείται γρήγορα μέσω φυσικών, χημικών και βιολογικών διεργασιών και δεν παραμένει σταθερό στο περιβάλλον.
  • Το κυάνιο δεν είναι καρκινογόνο ή ραδιενεργό.
  • Δεν ανήκει στα βαρέα μέταλλα, δεν είναι βιο-συσσωρευτικό και δεν πρέπει να συνδέεται με την όξινη απορροή.
  • Το κυάνιο μπορεί παρασκευαστεί, να αποθηκευτεί, να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια
  • Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ έχει θέσει ως ανώτατο επιτρεπτό όριο για την συγκέντρωση του κυανίου στο πόσιμο νερό τα 0,2 ppm
        *Η συγκέντρωση του κυανίου που διέρρευσε  από κακής κατασκευής φράγμα, στο μεγάλο ατύχημα του χρυσωρυχείου Baia Mare στην Ρουμανία τον Ιανουάριο του 2000, υπολογίστηκε σε 126 ppm.



Φυσικές Εμφανίσεις του Κυανίου
  • Το κυάνιο σχηματίζεται φυσικά. Παράγεται και χρησιμοποιείται από φυτά και ζώα.
  • Η ένωση του υδροκυανίου (HCN) υπάρχει σε πολλά φρούτα, λαχανικά, στρείδια και ξηρούς καρπούς όπως βερίκοκα, κουκιά, φασόλια, σόγια, κάσιους, κεράσια, κάστανα, κόκκοι δημητριακών, φακές, νεκταρίνια, ροδάκινα, φυστίκια, φυστίκια αιγίνης, πατάτες, καρύδια κ.α.
  • Υπάρχουν πάνω από 2.000 φυσικές πηγές του κυανίου που περιλαμβάνουν είδη αρθρόποδων, εντόμων, βακτηρίων, φυκιών, μυκήτων και φυτών.
  • Φυτά όπως το τριφύλλι και το ζαχαρότευτλο αποτελούν γνωστές πηγές δηλητηριασμού από κυάνιο σε κατοικίδια ζώα και ανθρώπους.
  • Κυανιούχες ενώσεις βρίσκονται σε καθημερινές πηγές όπως στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, στον καπνό των τσιγάρων, στο αλάτι τόσο στο επιτραπέζιο όσο και στους δρόμους.









                Βιομηχανικές Χρήσεις του Κυανίου
  • Το κυάνιο χρησιμοποιείται κυρίως στη χημική βιομηχανία.
  • Το 80% της συνολικής παραγωγής του κυανίου χρησιμοποιείται στην παραγωγή νιτριλίου, νάϋλον και ακρυλικών πλαστικών.
  • Άλλες βιομηχανικές χρήσεις περιλαμβάνουν επιμετάλλωση, επεξεργασία και βαφή μετάλλων, φωτογραφικές εφαρμογές, συνθετικών ελαστικών, επεξεργασία δερμάτων, παρασκευή κτηνοτροφικών προϊόντων και αγροτικών φαρμάκων, συνθετική μεταξουργία, απορρυπαντικά, κ.α.
  • Το κυάνιο χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικές χρήσεις όπως για παράδειγμα κατά του καρκίνου στο σκεύασμα laetrile, και κατά της αρτηριακής πίεσης στο σκεύασμα nitroprusside.
  • Κυανιούχες ενώσεις χρησιμοποιούνται σε χειρουργικούς επιδέσμους για την θεραπεία και την μείωση του πόνου.
  • Το 20% της παραγωγής του κυανίου παράγεται ως κυανιούχο νάτριο, στερεά μορφή που μπορεί εύκολα και με ασφαλή τρόπο να μεταχειριστεί.
  • Από αυτήν την ποσότητα το 90% (δηλ. 18% της συνολικής παραγωγής) χρησιμοποιείται στην μεταλλουργία και κυρίως στην ανάκτηση του χρυσού.



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Όπως αντιλαμβάνεστε οι χρήσεις του κυανίου είναι πάμπολες στην καθημερινή μας ζωή.Φανταζόμαστε ότι οι "μαχητές" του κυανίου, δεν τρώνε βερίκοκα, κουκιά, φασόλια, σόγια, κάσιους, κεράσια, κάστανα, κόκκοι δημητριακών, φακές, νεκταρίνια, ροδάκινα, φυστίκια, φυστίκια αιγίνης, πατάτες, καρύδια και άλλα πολλά. Επίσης δεν καπνίζουν, δεν οδηγούν αυτοκίνητο, δεν τρώνε αλάτι και ούτε φυσικά επιτρέπουν στα οχήματα της περιφέρειας να ρίξουν αλάτι στους δρόμους, κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων.....Επιπροσθέτως αποφεύγουν, όπως ο διάλος το λιβάνι, τα νάϋλον, τα ακρυλικά, τα συνθετικά μεταξωτά και τα δερμάτινα ρούχα, τα πλαστικά είδη,τα απορρυπαντικά, τους χειρουργικούς επιδέσμους και τις φωτογραφίες...Αν πράγματι αποφεύγουν συστηματικά τη χρήση όλων αυτών των ειδών, τότε τους αξίζει πράγματι μια θέση στο e-idol...   

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ψευτες και παραπληροφοριοδοτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΡΑΜΠ