Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Μιλώντας ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θανάσης Κοκκαλάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, διέψευσε τις καταγγελίες, που έφεραν αστυνομικούς εμπλεκόμενους στα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στην πλατεία Συντάγματος.


Επιπλέον ο κος Κοκκαλάκης αναφερόμενος στην φωτογραφία, που απεικονίζει κάποιον εν μέσω αστυνομικών να κουβαλάει σε καρότσι μια ντουζίνα ρόπαλα και καδρόνια ο εκπρόσωπος τύπου υποστήριξε, πως είναι το κατεσχεμένο υλικό, που βρέθηκε στα χέρια υπηκόου απο το Μπαγκλαντές, στις 8 το πρωί, τη στιγμή που επιχειρούσε να τα κρύψει μέσα στον Εθνικό κήπο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς "εκτελούσε" υποδείξεις αγνώστων, που τον πλήρωσαν, για να προβεί στην συγκεκριμένη πράξη. Ο αλλοδαπός βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.


Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά την ανάμιξη άλλων στελεχών της αστυνομίας στα επεισόδια, απαντώντας έτσι στις καταγγελίες πολιτών, ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους βρισκόντουσαν και άτομα με αστυνομικές ταυτότητες, τις οποίες ανακάλυψαν στην απόπειρα τους να συλλάβουν οι ίδιοι τους κουκουλοφόρους.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 2 μετατράπησαν σε συλλήψεις. 

Εν τω μεταξύ έχουμε και κατάλογο τραυματιών.Εξ αυτών 10 είναι  πολίτες, ευτυχώς ελαφρά ( μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Τ.Τέλλογλου) και 8 αστυνομικοί.