Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ(;) Η Κ.Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η σύγκλιση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχουμε ξεπεράσει τις 4 ώρες διάρκειας και οι τοποθετήσεις βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης συνεχίζονται...
Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του κράτησε χαμηλούς τόνους. Δεν έκανε καμία αναφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, μιλώντας μόνο" για μια αδιάκοπη προσπάθεια διάσωσης της χώρας, κατά την οποία απαγορεύονται οι φυγομαχίες".

Ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τις ευθύνες στον πρόεδρο της αξιωματικής  αντιπολίτευσης για το ναυάγιο της κυβέρνησης ενότητας, καθώς " διαχειρίστηκε αυτή την κρίσιμη υπόθεση με επικοινωνιακούς όρους και όχι με εθνικούς", επισήμανε ο κ.Παπανδρέου.Διαφαίνεται ένα κλίμα επανασυσπείρωσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που πολλοί το αποδίδουν στην συνάντηση αμοιβαίων εξηγήσεων, που προηγήθηκε μεταξύ Παπανδρέου- Βενιζέλου.

Ωστόσο εκτός κλίματος εξακολουθεί να κινείται η κ.Βάσω Παπανδρέου, η οποία έκανε λόγο στην παρέμβαση της, για μια πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, στον ακανθώδη τομέα της οικονομικής πολιτικής.Η συνεδρίαση συνεχίζεται. Μεγάλο ερωτηματικό η στάση της βουλευτίνας της Α΄Θεσσαλονίκης Χρύσας Αράπογλου, η οποία έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να συνεναίσει στο γαϊτανάκι των αποκρατικοποιήσεων, κυρίως δε στην πώληση της ΕΥΑΘ. 

Σε ότι αφορά τον προαναγγελθέν ανασχηματισμό, αυτός θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύγκλισης της Κ.Ο..., δηλαδή αύριο.

Ο κος Σαμαράς από την πλευρά του, μιλώντας στην Κ.Ο του κόμματος του, εξαπέλυσε οξεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακή μπλόφα, "καθώς ο ίδιος και ο εκπρόσωπος του, έκανε τις διαρροές για την κυβέρνηση ενότητας και ο ίδιος αργότερα πήρε πίσω τα όσα υποστήριζε ότι πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια 3 τηλεφωνικών επαφών που είχαμε", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ, ο οποίος επανέλαβε ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναπόφευκτη, "Όχι επειδή το ζητάμε εμείς, αλλά επειδή το θέλει ο ίδιος ο λαός." 
 
Σε προεκλογική τροχιά και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,η οποία σε μεγάλη συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, στην Ομόνοια, διέγνωσε μια  εκλογική ωρίμανση για αυτό κιόλας κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, "να συνταχθούν με το ΚΚΕ, για την καθολική ανατροπή του επαχθούς δικομματισμού."