Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΤΥΧΩΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ!

Σε αυτούς τους 6 μήνες ζωής που κλείνει το blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Αριστοτέλη, σαφής στόχευση μας ήταν να βάλουμε ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση του διαλόγου, που αναπτύσσεται στη μπλογκόσφαιρα, μεταξύ όλων όσων επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά της μεταλλείας στη Β/Α Χαλκιδική. Χθες νιώσαμε πολύ καλά… Καθώς μέσα από τη Ρεσπέντζα και με αφορμή τη δημοσίευση του άρθρου μας για τους « Κυνηγούς απόψεων, ιδεών και blog» , είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε υψηλό επίπεδο με τον Προβοκάτορα, έναν γνωστό διαδικτυακό αρθρογράφο- σχολιαστή, του οποίου οι απόψεις συχνά-πυκνά, αποτελούν σημείο αναφοράς στα blog της Χαλκιδικής. Δημοσιεύουμε τα τελευταία σχόλια, ως ένα υπόδειγμα ανταλλαγής απόψεων, όπου κυριαρχούν τα επιχειρήματα, ενώ απουσιάζουν παντελώς οι ύβρεις και οι απειλές. Ευχή μας αυτό να γίνει κανόνας για όλη τη Χαλκιδικιώτικη μπλογκόσφαιρα. 



1 Σεπτεμβρίου 2011 12:09 π.μ. Blogger Ο/Η Πολίτες Αριστοτέλη είπε...



    Φίλτατε προβοκάτορα από τα τρία σκέλη της απαντήσεως σου, που αφορούν εμάς, τα δύο τελευταία μάλλον απαντούν σε προσωπικές σου απορίες- ανησυχίες, αλλά σίγουρα όχι σε εμάς.



    Συγχώρεσε μας αλλά δύο τίνα συμβαίνουν...ή αδυνατείς να καταλάβεις όντως,  ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις για τους δικού σου προσωπικούς λόγους.



    Δεν χρειάζεται να έχεις "κληρονομικό χάρισμα" για να καταλάβεις, από που προέρχονται οι απειλές, οι ύβρεις και οι συνεχείς "παραινέσεις" για την αποκάλυψη της ταυτότητας των διαχειριστών του blog...



    Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εδώ και 6 περίπου μήνες πέρα από τη φιξ επιχειρηματολογία κατά της μεταλλευτικής, είναι εξίσου στάνταρ και η φρασεολογία των ύβρεων και των απειλών , από συγκεκριμένους αρθρογράφους- σχολιαστές, που κατά σύμπτωση κινούνται πολιτικά στο χώρο της αριστεράς.



    Αν εσύ προσωπικά δε θυμάσαι, να σου υπενθυμίσουμε, ότι την ίδια στάση κρατήσαμε απέναντι στη ΔΗ.ΣΥ, η οποία ανέπτυξε ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους οικολόγους. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ και τα συναφή, που βασίζονται σε πρόχειρες αποτιμήσεις, κατά κόρον βασισμένες σε εμπειρίες από τριτοκοσμικές η αναπτυσσόμενες οικονομίες και όχι από την Ελλάδα, που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι υποχρεωμένη τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός της τομέας, επάνω στην μεταλλευτική διαδικασία να εφαρμόζουν αυστηρότατες κοινοτικές οδηγίες.



    Εμείς από την άλλη μιλήσαμε για τυχόν απώλεια "επεισοδίων" ιδεολογικών μετατοπίσεων, που αφορούν την αριστερά και όχι το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ η το ΛΑΟΣ. Δεν ξέρουμε αν εσύ έχεις κάποια προσδοκία ή απαίτηση από αυτά τα κόμματα... Εμείς πάντως όχι... Έχουμε όμως απαίτηση από τα κόμματα της αριστεράς να στέκονται στο πλευρό του εργαζόμενου, η αυτού που ψάχνει για μεροκάματο και να μην σαμποτάρουν τις προσπάθειες του για αξιοπρεπή εργασία, πολύ περισσότερο τις μέρες που διανύουμε.



    Εμείς φίλτατε δεν έχουμε βάλει στόχο να αλλάξουμε τα μυαλά όσων είναι "επαγγελματικά" εναντίον της μεταλλείας στη Χαλκιδική. Είναι δικαίωμα τους. Εμείς επιχειρούμε να δώσουμε στον απλό κόσμο, τις λεπτομέρειες ή τα στοιχεία εξ ολοκλήρου, που επιμελώς αποκρύπτονται, από εκείνους που έχουν αναλάβει την ενημέρωση του κόσμου για το δήθεν "Αρμαγεδδών", που έρχεται... Για να μην φτάνουμε στο σημείο ανεξαρτήτως ηλικίας, να βλέπουμε και να ακούμε συνδημότες μας, να απαντούν με το μότο " είναι κακό γιατί έτσι μας είπαν"... Αν μη τι άλλο είναι θλιβερό αν όχι κωμικό στην εποχή που ζούμε, ενώ οι παρενέργειες του είναι άκρως επιζήμιες. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεσαι τι εννοούμε...



    Με σεβασμό στις απόψεις και τον τρόπο γραφής σου.

Ακολουθεί το σχόλιο του Προβοκάτορα, το οποίο καλλιέργησε το έδαφος της απάντησης που διαβάσατε...



Blogger Ο/Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...



    Φίλτατοι "πολίτες"


    ΠΡΩΤΟ: Εάν όποιο στέλεχος της όποιας αριστεράς στην περιοχή, ζήτησε άρση της ανωνυμίας οποιουδήποτε blog, εννοείται ότι δεν το γουστάρω και το καταδικάζω…



    ΔΕΥΤΕΡΟ: …«γενετική προδιάθεση (!!!) σε βάρος της αριστεράς» μπορεί να μην έχετε, αλλά φαίνεται ότι έχετε …«κληρονομικό χάρισμα», με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεστε, ότι κάθε αντίθετος σχολιαστής (που σας ρωτάει για τα «αργύρια που λαμβάνετε» κλπ), προέρχεται από την …αριστερά «κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική»… Κι αυτό επειδή τα κόμματα της αριστεράς, πήρανε θέση για την «επένδυση». Άρα, όποιος «…είναι λυσσαλέα κατά της μεταλλευτικής επένδυσης…» είναι ντεφάκτο αριστερός και χρησιμοποιεί «φασιστικές πρακτικές» κι άλλα …ωραία, ενώ όποιος είναι λυσσαλέα …ΥΠΕΡ της μεταλλευτικής επένδυσης (όπως εσείς) «δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό άρμα» και –προφανώς- είναι άσπιλος κι αμόλυντος…



    ΤΡΙΤΟ: Όντως «…έχετε χάσει επεισόδια, τα οποία αφορούν (κάποιες) …ιδεολογικές μετατοπίσεις». Αυτά (τα επεισόδια που …χάσατε) είναι, ότι η καλή μας «σοσιαλιστική» κυβέρνηση (τι γνώμη έχετε γι’ αυτήν αλήθεια;;;), μέσω κάποιου …Μνημονίου (έχετε ακούσει κάτι γι’ αυτό, αλήθεια;;;) μαζί με το ΛΑΟΣ και σε συναίνεση με τη ΝΔ (τι γνώμη έχετε γι’ αυτούς αλήθεια, που είναι …μαζί σας;;;), στραγγίζουν το λαό, ξεπουλάνε τον τόπο σε ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες κι οδηγούν τα πάντα, ολοταχώς …πίσω (τι γνώμη έχετε για όλα αυτά αλήθεια;;; έχετε;;;)



    ΤΕΤΑΡΤΟ: …και για ν’ απαντήσω και στο φίλο τον 4:40 μ.μ., οι αριστεροί (όπως τους εννοώ εγώ), δε χρειάζονται ούτε ορισμούς, ούτε προσδιορισμούς, ούτε αυτοπροσδιορισμούς, ούτε συνηγόρους (σαν εμένα). Απλά, πολύ απλά, μάχονται (όπως μπορεί κι όπως αισθάνεται ο καθένας) κατά όλων αυτών των παραπάνω, που μας κλέβουν τη ζωή.

Ελπίζουμε σε μια ανάλογη συνέχεια...