Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοιες εικόνες...
Σε αυτή την ανάρτηση μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα όσα ντροπιαστικά για το πολίτευμα μας εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην Ιερισσό...


Είμαστε βέβαιοι πως η πλατιά μάζα της Ιερισσιώτικης κοινωνίας νιώθει αποστροφή, αγανάκτηση και θλίψη γι' αυτά που έγιναν χθες και θα καταδικάσει τα πρωτοφανή επεισόδια, που αμαύρωσαν τον τόπο, την κοινωνίας μας και τους δημοκρατικούς  θεσμούς.

 Εδώ θα θέλαμε να εξάρουμε την στάση και την απόσταση, που κράτησε ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Ευθυμίου, ο οποίος πρόσκειται στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ευθυμίου σε αντίθεση με τους προβοκατόρικους λεονταρισμούς του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, επιχειρούσε να κατευνάσει τους τραμπουκισμούς της θλιβερής μειοψηφίας οικολογούντων... και των ξενόφερτων δυνάμεων καταστολής της δημοκρατίας. 

Μπορεί να διαφωνούμε κάθετα με τη στάση που κρατάει το κόμμα του για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, ωστόσο με την προσωπική του στάση  απέδειξε, πως δεν έχει σημασία τι κόμμα είσαι, αλλά τι πάστας άνθρωπος είσαι... Δείτε εδώ...και εδώ, τι αναφέρουν τα δύο μεγαλύτερα site της Χαλκιδικής

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευκαιρία να πάει το Δημαρχείο ξανά
στην ΑΡΝΑΙΑ!Αν και δεν είμαι απο ΑΡΝΑΙΑ το προτιμώ..Ιερισσιωτεs
ξεφτελιστήκατε εντελώs!και λειτουργήσατε ειs βαροs σαs..To προβλημά σαs δε λέγεται σκουριέs
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΕΛΙΚΑ!!ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΟΚ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μ. Καραβασίλη: «Οι μικροπολιτευτές άγονται και φέρονται»
Αίσθηση προκαλούν όσα ανέφερε η Ειδ.Γραμματέας Περιβάλλοντος στο πρόσφατο συνέδριο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. «Οι τοπικές κοινωνίες διαφεντεύονται από ελάχιστους που διαμορφώνουν συνειδήσεις και καταστάσεις για κομματικούς ή οικονομικούς λόγους. Οι οικολογούντες δημιουργούν υστερία της μάζας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

anadimosieysi apo CAPITAL gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητοί Πολίτες Αριστοτέλη,

Ευτυχώς που υπάρχετε εσείς και μας ενημερώνετε για τα ανδραγαθήματα της προοδευτικής μπαχαλοπαρέας της Ιερισσού, γιατί εάν διαβάσεις τις αναρτήσεις τους στα φιλικά τους blogs θα νομίσεις ότι εκφράζουν την πλειοψηφία και ότι για τα επεισόδια δεν φταίνε αυτοί αλλά πάντα η κακή αντίθετη πλευρά. Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο από την μεριά τους.

Καταλαβαίνουν όμως ότι οι άδειες έχουν δοθεί και έχουν σκυλιάσει και χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και οι επικεφαλείς τους θα αποδειχθεί ότι ήταν γυμνοί από επιχειρήματα και τα παραμύθια που τους έλεγαν αποσκοπούσαν μονο και μόνο να συσπειρώσουν τον παραπλανημένο κόσμο τους.

Γερά στα γερά πολίτες Αριστοτέλη γιατί όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυβέρνηση και συνταγματικότητα www.ethnos.gr
Από τον Κώστα Χ. Χρυσόγονο, καθηγητή Νομικής Α.Π.Θ.

Η κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 ήταν το αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων που τη στηρίζουν επί ένα εξαήμερο. Η σύγχυση την οποία προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δυστοκία αυτή έθεσε στο περιθώριο τα προβλήματα συνταγματικής νομιμότητας σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Το άρθρο 38 του Συντάγματος διακρίνει δύο μορφές παραίτησης, δηλ. αφενός την παραίτηση της κυβέρνησης συνολικά και αφετέρου την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα βέβαια και στις δύο περιπτώσεις είναι ταυτόσημο, δηλ. η απαλλαγή της κυβέρνησης από τα καθήκοντά της, αφού η διάρκεια του βίου της ταυτίζεται ούτως ή άλλως με την πρωθυπουργική θητεία.

Η διαφορά της παραίτησης της κυβέρνησης συνολικά (άρθρο 38 παρ. 1 Συντ.) από την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού (άρθρο 38 παρ. 2 Συντ.) εντοπίζεται αλλού και συγκεκριμένα στο τι επακολουθεί. Στην περίπτωση της παρ. 2 ακολουθεί η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο πρωθυπουργός, εφόσον εκείνο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, προκειμένου αυτή να εκλέξει νέο πρωθυπουργό. Τέτοια διαδικασία δεν ακολουθήθηκε, βέβαια, στην περίπτωση Παπαδήμου.

Η εναλλακτική εκδοχή της παρ. 1 του άρθρου 38 προϋποθέτει την προηγούμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να ακολουθήσει η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 37 Συντ. Ούτε και αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε, όμως, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού οι συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν στις 6.10.2011 και 10.10.2011 χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημα η παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της 10ης Νοεμβρίου αναφέρεται ότι υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας «συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου» και οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Καθίσταται άρα σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρούσε την ιδιότητα του πρωθυπουργού και υπό αυτήν ακριβώς την ιδιότητα (και όχι με την ιδιότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ) συμμετείχε στη συνάντηση. Συνεπώς η συνάντηση εκείνη δεν πληρούσε τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος. Και τούτο πέρα από το γεγονός ότι, όπως μου είχε δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξω σε ανύποπτο χρόνο (βλ. Κ. Χρυσόγονου, Συνταγματικό Δίκαιο, 2003, σ. 531), η παραπομπή πρέπει να εκληφθεί ότι αφορά όχι την πρώτη φάση της σύσκεψης (δηλ. την επιβεβαίωση αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής), αλλά απευθείας τη δεύτερη (δηλ. τον σχηματισμό οικουμενικής εκλογικής κυβέρνησης ή πάντως υπηρεσιακής εκλογικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια).

Το συμπέρασμα είναι πως η ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης έγινε κατά τρόπο πρωθύστερο και άρα αντισυνταγματικό. Αν και το σχετικό προεδρικό διάταγμα δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, η παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας δεν παύει να υπάρχει.

Ο σοφός λαός μας λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Συναλλάσσεστε με μια κυβέρνηση που έχει κάνει το σύνταγμα κουρελόχαρτο. Δέχεστε τις αποφάσεις που παίρνουν οι εντεταλμένοι τους ( βλέπε Σώκος )και όχι εκλεγμένοι. Και στο φινάλε για πια Συνταγματική εκτροπή λέτε? Ψηφίστηκε κάτι παράνομο από το δημοτικό συμβούλιο προχθές ή καθαίρεσε παράνομα κάποιος τον Δήμαρχό σας για να βγάλει αποφάσεις παράνομες? Τα 3 αυτοκίνητα που αναποδογύρισαν κάποιοι είναι συνταγματική εκτροπή?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ