Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

14 ΑΠΟ ΤΙΣ 37 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...

"Πουριτανοί"...;;; Με τις υγείες σας...!!!
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων με “Γαλάζια Σημαία” για το 2012.

 Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.

 Ο νομός Χαλκιδικής κέρδισε φέτος 37 γαλάζιες σημαίες σε ακτές και μαρίνες και είναι ο δεύτερος νομός σε γαλάζιες σημαίες μετά το Λασίθι.

 Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρίνων.

 Αναλυτικά ανά Δήμο:
Δήμος Αριστοτέλη

Απλησίαστη η παραλία του Στρατωνίου...!
  1. Ιερισσός/Δημοτική 1
  2. Ιερισσός/Δημοτική 2
  3. Ιερισσός/Δημοτική 3
  4. Καμπούδι 1
  5. Καμπούδι 2
  6. Καμπούδι 3
  7. Ουρανούπολη 1
  8. Ουρανούπολη 2
  9. Ουρανούπολη 3
  10. Άγιος Παύλος
  11. Πόρτο Άγιο
  12. Νέα Ρόδα 2
  13. Στρατώνι
  14. Κάμπος

                                                                  Δήμος Σιθωνίας

  1. Σάρτη 1
  2. Συκιά
  3. Τορώνη
  4. Αρμενιστής
  5. Πλατανίτσι
  6. Πόρτο Καρράς 1
  7. Πόρτο Καρράς 2
  8. Ελιά 2
  9. Μακριά Λαγγάδα
  10. Λαγoμάνδρα
  11. Μαρμαράς C
  12. Λιβροχιό 1
  13. Μαρμαράς B

                                                               Δήμος Κασσάνδρας

  1. Σάνη 2
  2. Κρυοπηγή 2
  3. Κρυοπηγή 4
  4. Φούρκα
  5. Πολύχρονο 3
  6. Χανιώτη 3

                                                              Δήμος Νέας Προποντίδας

  1. Ελαιώνας
  2. Νέα Ποτίδαια
 Μαρίνες

Στο Δήμο Σιθωνίας η Μαρίνα Πόρτο Καρράς και στο Δήμο Κασσάνδρας η Μαρίνα Σάνη


 Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.


Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους.

Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Ως εκπρόσωπος του FEE, η ΕΕΠΦ είναι ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” από το 1992.

Αναδημοσίευση από το www.halkidikinews.gr

Τι κρίμα που δεν αρρώστησε αυτός ο κόσμος ε...;;;
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πολύ σημαντική διάκριση για το δήμο μας. 14 γαλάζιες σημαίες από τις 37 συνολικά, δεν είναι και μικρή υπόθεση.

Μάλιστα η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία της παραλίας του Στρατωνίου στις γαλάζιες παραλίες του δήμου μας και της Χαλκιδικής γενικότερα, είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους βαρεμένους και δήθεν "πουριτανούς του περιβάλλοντος".

Σε αυτούς που παίρνουν και δίνουν χρώμα στη ζωή και στο σώμα τους, από τη λάσπη που πετάνε στον ανεμιστήρα τους... , αλλά τους επιστρέφεται σαν μπούμερανγκ, για "κακή τους τύχη"...

Καλή τους χώνεψη...