Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...!

"Καμηλιέρη πιο γρήγορα... Να προλάβουμε το ΣτΕ!"
Με «χιονοστοιβάδα»... μπαίνει το Καλοκαίρι στη ΒΑ Χαλκιδική!

Αυτή είναι η «πρόγνωση» γνωστού μετεωρολόγου – παπαγάλου, της οίκο-φασιστικής ομάδας, που πουλάει «περιβαλλοντική προστασία» στην περιοχή. 

Στο «μετεωρολογικό δελτίο» που εξέδωσε χθες, προβλέπει περαιτέρω έξαρση του φαινομένου της χιονοστιβάδας, σε επίπεδο νομού.

Οι «προγνωστικές» φαντασιώσεις του εντάθηκαν το τελευταίο διήμερο, από την εμφάνιση αγνώστου ταυτότητας (ποιοι να έρθουν να τα φορέσουν...;;;) βραχιολιών, «all inclusive» στον αέρα, όπως επίσης και κάποιων μελισσών... από τη Νικήτη, που του έδωσαν με το ζόρι..., την αίσθηση, πως τάσσονται κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.


Μας διακατέχει απόλυτη κατανόηση απέναντι του, καθώς ο καθοδηγητής της οικοφασιστικής ομάδας στην περιοχή («Παρατηρητήριο...» speaking!), είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ανέθεσε στον μετεωρολόγο-παπαγάλο, το ρόλο της «ενημέρωσης» των παραγωγικών τάξεων της Χαλκιδικής. Από τις οποίες καρτερικά περιμένει τόσο καιρό την «γέννηση» ψηφισμάτων κατά της μεταλλείας. Ίσως και αυτός να ‘ναι ο λόγος, που ο μετεωρολόγος – παπαγάλος βρίσκεται «πνευματικά» σε συνθήκες ψυχωτικού ψύχους και παγετού... 

Μάταιος όμως ο κόπος του. Η «χιονοστοιβάδα» των υποκινούμενων ψηφισμάτων παραγωγικών τάξεων της Χαλκιδικής έχει λιώσει, πριν καν ξεκινήσει την κάθοδό της... Ξενοδόχοι και μελισσοκόμοι ήδη μιλούν δεξιά και αριστερά για τις πιέσεις και τις απειλές, που δέχθηκαν από τα στελέχη του οικοφασισμού, για να εκδώσουν ψηφίσματα εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας. 

Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό των ξενοδόχων. Με μια προσεκτικότερη ματιά στην ανακοίνωση τους, θα διαπιστώσει κάποιος, ότι στερείτε επισημότητας. Δεν είναι καν δελτίο τύπου, καθώς δεν έχει ούτε ακριβή ημερομηνία, ούτε αριθμό πρωτοκόλλου. Γράφει μόνο ένα αόριστο «Μαϊος2012»

Είναι μάλλον ένα ψήφισμα και τίποτα περισσότερο, το οποίο πέρασε στη δημοσιότητα, υπό τη μορφή διαρροής... για αυτό και κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του. Μαθαίνουμε επίσης ότι ψηφίστηκε από μία «ολομέλεια» 20-30 μελών, από τα 250 που είναι εγγεγραμμένα στην ένωση … 

Το πώς γίνεται αυτό, να σχηματίζουν τα 30 μέλη από τα 250 απαρτία, αυτό αφορά μάλλον το καταστατικό αυτής της ένωσης. Επίσης, το γιατί αυτοί οι περίπου 30 υπέκυψαν σε αυτές της πιέσεις, είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία, με την οποία θα ασχοληθούμε εκτενώς μελλοντικά.

Από προχτές αποκαλύψαμε ότι αυτό το «ψήφισμα – απόφαση», πάρθηκε πριν από 15 μέρες. Ο παπαγάλος που ανέλαβε να ενημερώσει τους ξενοδόχους, λαμβάνοντας υπόψη τις εντολές του καθοδηγητή και αρχιοικολόγου της Ιερισσού, «ξεφούρνισε» το ψήφισμα (παραλίγο να καεί...) μια εβδομάδα μετά, την επίσης μαγειρεμένη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. 

Για να φανεί προς την κοινωνία και το νομικό κόσμο της χώρας, πως η απόφαση των πρυτάνεων του ΑΠΘ, διέγειρε τα οικολογικά αντανακλαστικά των παραγωγικών φορέων και τάξεων της Χαλκιδικής, ενάντια στην επένδυση χρυσού. Τα ίδια έκαναν και με το συνεταιρισμό των μελισσοκόμων της Νικήτης. Μήνες τώρα πιέζουν τους ανθρώπους εκεί.  (Αλήθεια, πόσα μέλη έχει ο συνεταιρισμός μελισσοκόμων Νικήτης άραγε;)

Τα ίδια είναι βέβαιο, πως έχουν κάνει για να αποσπάσουν ένα ανάλογο ψήφισμα από το «Σύλλογο Ανύπαντρων Κορασίδων Χαλκιδικής», την «Ένωση Καλαμοκαβαλητών Χαλκιδικής»... ή ακόμη και το «Συνεταιρισμό Καμηλιέρηδων Χαλκιδικής»...

 Είμαστε σίγουροι, ότι σύντομα θα δούμε και από αυτούς τις ανάλογες ανακοινώσεις με τα γνωστά πλέον επιχειρήματα περί κυανίου, καρκίνου, ολικής καταστροφής κ.ο.κ. 

Και όλα αυτά για να «ενισχυθούν» οι φάκελοι των προσφυγών του οικοφασισμού στο ΣτΕ... Εδώ θα είμαστε και να το θυμάστε, ποια «χαρτιά», ποιες «αποφάσεις» και ποια «ψηφίσματα», θα προσκομίσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό είναι το ποιόν τους. Ο παρασιτισμός και η λαμογιά σε όλο τους το μεγαλείο. Άξια τέκνα αυτής της νοοτροπίας, που έβαλε τη χώρα στις ράγες του γκρεμού. Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι αυτή η αίσθηση που αποπνέουν, πως όλοι εμείς είμαστε μαλάκες και δεν παίρνουμε χαμπάρι το τι κάνουν. Πλανώνται πλάνην οικτράν...

ΥΓ. Αλήθεια Καρδινάλιε της παπαγαλολογίας..., όταν «ενημέρωνες» τους ξενοδόχους, τους μελισσοκόμους, τις ανύπαντρες κορασίδες, τους καλαμοκαβαλητές και τους καμηλιέρηδες, ήσουν τόσο «γλαφυρός», όσο στη χθεσινή σου ανακοίνωση; Μπράβο σου! Γι’ αυτό τους «κέρδισες».... 

ΥΓ2 Επειδή εμείς δεν«καβάφουμε», όπως  «καβάφης» εσύ, σου λέμε απλά... Σώπα... Όπου να’ ναι, θα σημάνουν οι καμπάνες...!