Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Σε 3 χρόνια η περιβόητη "χαβούζα" της Ολυμπιάδας,
θα αποτελεί παρελθόν
...


Την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσίευσε άρθρο με θέμα τον επικείμενο καθαρισμό των παλαιών αποθέσεων  στην περιοχή της Ολυμπιάδας. 

Πρόκειται για το γνωστό έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας για την περιοχή, που προβλέπεται μέσα από εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 Για εμάς πάντως η «είδηση» δεν είναι εκεί. Κατά την άποψη μας, η «είδηση» βρίσκεται στο γεγονός, ότι το συγκεκριμένο άρθρο ξεφεύγει από τα πλαίσια της δημοσιογραφικής  μονομέρειας και προχειρότητας, που πυκνά-συχνά, γινόμαστε μάρτυρες αποδέκτες. 

Ειδικότερα από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, που εκφράζουν τις θέσεις και της απόψεις της νέας Αριστεράς..., όταν  σ' εντεταλμένη υπηρεσία, επιχειρούν να υποβαθμίσουν την παραγωγική αξία της μεταλλείας στη Χαλκιδική και όπου αλλού. 


Το άρθρο της  Καθημερινής αποτυπώνει με ακρίβεια και ουδετερότητα ένα ζήτημα, που οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος», κάνουν τα «παγώνια»... 

Αληθεύει ότι οι "ιεροκήρυκες της οικολογίας" δε θέλουν τον καθαρισμό;
Ενώ επίσης μαζί τους σφυρίζουν αδιάφορα... και όλα τα «σοβαρά» ΜΜΕ, που στηρίζουν τα «ιερά κηρύγματα» των πουριτανών, περί περιβαλλοντικής συντέλειας και οικολογικής καταστροφής. Πρόβλημα και δικαίωμα τους.

Εμείς θα στεκόμαστε απ’ εδώ και στο εξής σ’ αυτές τις δημοσιεύσεις, που είναι ισορροπημένες και δίκαιες, ως προς την παρουσίαση των θέσεων, που αφορούν το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική.

Επίσης επειδή βλέπουμε μια γενικότερη διάθεση γαργάρας για το έργο της Ολυμπιάδας, εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα κάνουμε εκτενή άρθρα γι' αυτό το πολύ σπουδαίο έργο, υψίστης περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας, για την περιοχή και το δήμο μας.